Ελεύθερος Σκοπευτής – Η κάλπη μίλησε

Τρίτη 22/09/15 9:14 ΠΜ

Αναμφισβήτητη η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα.

Με μια διαφορά μάλιστα που για ακόμα μια φορά εκθέτει ανεπανόρθωτα τους δημοσκόπους και επιβεβαιώνει πως κάτι δεν πάει καλά.

Δεν θα θέλαμε να επαναλάβουμε τους χαρακτηρισμούς οι οποίοι ακούστηκαν στα εκλογικά πάνελ των τηλεοπτικών σταθμών που είναι ασήκωτα βαρείς. Όμως οι προβλέψεις τους που είναι τόσο μακριά από το αποτέλεσμα και την πραγματικότητα που έγιναν με πρόθεσή τους ή και ακόμα επιεικώς να παραδεχτούμε πως έγιναν άθελά τους, δημιούργησαν πολύ σοβαρό πρόβλημα που επηρέασε το εκλογικό σώμα.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως αν οι προβλέψεις τους ήταν στο σωστό δρόμο και ήταν πολύ πιο κοντά στο πραγματικό αποτέλεσμα ότι το ποσοστό του νικητή θα ήταν πολύ πιο διαφορετικό.

Αν και υπάρχει και η άλλη άποψη πως προσέφερε ουσιαστική βοήθεια για να συσπειρώσει τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ και να πεισμώσει πολλούς από αυτούς για να παν στις κάλπες και να ψηφίσουν.

Χωρίς όμως αυτό το γεγονός να μην προσέφερε βοήθεια και στην Ν.Δ. για να αυξήσει τα ποσοστά της μέχρι εκεί που έφτασε.

Πάντως δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι πρέπει να διερευνηθεί αυτή η συμπεριφορά των δημοσκόπων και αν πράγματι διαπιστωθεί πρόθεση αλλοίωσης των ευρημάτων τότε να επιβληθούν οι τιμωρίες που τους αξίζουν.

Το αξιοπρόσεκτο όμως σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση είναι η συμπεριφορά του εκλογικού σώματος και κυρίως των νέων αλλά και των γυναικών που είναι οι συντελεστές αυτής της επικράτησης του κυρίου Τσίπρα και του κόμματός του που δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο σαν γεγονός.

Τα πυρά που δέχτηκε που ήταν μάλιστα ομαδικά από όλα τα κόμματα με πολύ βαρείς χαρακτηρισμούς και προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα αλλά και στο έργο και τις αποφάσεις του στο διάστημα των επτά μηνών δεν έλαβε υπόψιν της η πλειοψηφία των ψηφοφόρων οι οποίοι έδωσαν πράγματι άλλη μια ευκαιρία στον άφθαρτο ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οποιοσδήποτε άλλος και να ήταν κατά γενική ομολογία θα είχε κατατροπωθεί.

Το άλλο αξιοπρόσεκτο γεγονός αυτής της εκλογικής αναμέτρησης είναι η τιμωρία που επιφύλαξε το εκλογικό σώμα στην λαϊκή ενότητα του κυρίου Λαφαζάνη, της κυρίας Κωνσταντοπούλου και των υπολοίπων της ομάδας αυτής να τους αφήσει εκτός βουλής.

Άλλωστε κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτό επιβεβαιώθηκε και από το αποτέλεσμα πως αιτία που σύρθηκε η χώρα στις πρόωρες αυτές εκλογές ήταν η συμπεριφορά των 30 βουλευτών που ακολούθησε τον κύριο Λαφαζάνη σε αυτήν την απόφαση.

Και μάλιστα με το σύνθημα έξω από την Ευρώπη και εθνικό νόμισμα.

Είναι όμως και το δημοσκοπικό βατερλό στην υπόθεση των ανεξαρτήτων ελλήνων και του κυρίου Καμμένου που προέβλεπαν σε όλες τις δημοσκοπήσεις με συγχορδία όλων των δημοκοπικών εταιρειών νόμιμων και μη ότι θα είναι εκτός βουλής ενώ προέβλεπαν με μεγάλη διαφορά την είσοδο στην βουλή του Λαφαζάνη.

Αυτά τα ολίγα για τα απρόοπτα που συνέβησαν στις εκλογές με την επιφύλαξη για περισσότερα σε άλλη ευκαιρία.

Αυτό όμως που θα λέγαμε πως οι ευθύνες της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι πάρα πολύ μεγάλες απέναντι σε έναν ταλαίπωρο από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός.

Ο οποίος περιμένει να υλοποιήσει την υπόσχεση που έχει δώσει για την πάταξη της διαπλοκής και την τιμωρία όλων αυτών που έχουν κατακλέψει το δημόσιο χρήμα.

Αλλά και την προσπάθεια για απόδοση δικαιοσύνης στους άμετρους παραβάτες με το κυριότερο την ελάφρυνση από τα δυσβάσταχτα βαρύ των αδυνάτων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.