Σκέψεις για αυστηρότερο lockdown στη Βόρεια Ελλάδα και κλείσιμο των χερσαίων συνόρων

Κλείσιμο των χερσαίων συνόρων στη Βόρεια Ελλάδα, εξετάζει η κυβέρνηση μετά και την ανακοίνωση των νέων χθεσινών κρουσμάτων τα οποία ξεπέρασαν πάλι τις 3.000, σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews.

Το σφράγισμα των βόρειων συνόρων εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του DNEWS, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων,  δεν λέει να πέσει. Την Τετάρτη 18/11 ανακοινώθηκαν, ξανά πάνω από 3000 κρούσματα ενώ νέο ρεκόρ καταγράφηκε στους διασωληνωμένους.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα, όπου είναι πιθανον να επιβληθεί αυστηρότερο lockdown, καθώς στη Θεσσαλονίκη  εντοπίστηκαν 905 κρούσματα, με τον Κικίλια να ανακοινώνει, ύστερα από εισήγηση του Τσιόδρα, ότι ο νομός βρίσκεται πλέον στα κόκκινα.

Πηγή ανησυχίας αποτελεί και η μεγάλη διασπορά του ιού στα χερσαία σύνορα της χώρας αλλά και στις περιοχές όπου παρατηρούνται μετακινήσεις από εργάτες γης.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες στο τραπέζι έχουν πέσει νέα μέτρα τις επόμενες ημέρες στα χερσαία σύνορα της χώρας ενώ υπάρχουν εισηγήσεις για αυστηρότερο lockdown σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

dikaiologitika.gr