Με το άναμμα της «μπουμπούνας» και τη «γουρουνοχαρά», τα χωριά της Καστοριάς υποδέχτηκαν τα Χριστούγεννα. Ένα έθιμο που μένει αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου, μέσα από τις δραστηριότητες των Πολιτιστικών Συλλόγων, που συμβάλλουν ουσιαστικά στην προβολή και την ανάδειξη της πλούσιας κοινωνικής, πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του τόπου μας. 

Το μήνυμα αυτό μετέφερε η Μαρία Αντωνίου, η οποία είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές επισκεπτόμενη τις εκδηλώσεις σε πάνω από δέκα χωριά της Π.Ε. Καστοριάς, όπου μικροί και μεγάλοι, με τη συνοδεία μουσικής και τοπικών παραδοσιακών εδεσμάτων διασκέδασαν και γλέντησαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

 Η Μαρία Αντωνίου συνομιλώντας με τα μέλη των Συλλόγων και τους κατοίκους των περιοχών που επισκέφθηκε τόνισε ότι “ειδικά στις μέρες μας είναι επιτακτική ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να σκύψουμε όλοι πάνω στο κεφάλαιο παράδοση και να στηρίζουμε ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του τέτοιου είδους ενέργειες, που βασισμένες σε αξίες και ιδανικά γαλουχούν γενιές και γενιές, για να μας δείξετε με το δικό σας τρόπο, ότι σέβεστε το παρελθόν, ζείτε για το παρόν και οραματίζεστε το μέλλον”.p1170543 p1170693 p1170506

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.