Εμ. Μακρόν: 15 ημέρες διορία στους μουσουλμάνους να δηλώσουν ότι το Ισλάμ είναι θρησκεία και όχι πολιτικό κίνημα

Σχέδιο κατά του «ισλαμικού αυτονομισμού» έθεσε σε λειτουργία ο Εμμανουέλ Μακρόν. Ο πρόεδρος της Γαλλίας μετά τις απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις, έδωσε διορία 15 ημερών στους μουσουλμάνους της χώρας να υπογράψουν διακήρυξη με την οποία αποδέχονται ότι το Ισλάμ είναι απλώς μια θρησκεία και όχι πολιτικό κίνημα, αλλά και να αποκηρύξουν κάθε προσπάθεια ξένης εμπλοκής στα εσωτερικά της χώρας.

Για τον λόγο αυτό προσκάλεσε τους επικεφαλής του CFCM (Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Θρησκείας) για να συζητήσουν το θέμα των ιμάμηδων και της πιστοποίησής τους.

Η γαλλική Le Monde αναφέρει ότι πρόκειται για ένα ακανθώδες θέμα αφού, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον Μακρόν, «η ύπαρξη αυτοαποκαλούμενων ιμάμων θα μπορούσε να δημιουργήσει διαταραχές στη δημόσια τάξη».

Η ηγεσία του CFCM υπέβαλε στην προεδρεία της Γαλλίας αλλά και στον υπουργό Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, ο οποίος ήταν επίσης παρών στη συνεδρίαση σχέδιο: για τη δημιουργία ενός «εθνικού συμβουλίου ιμάμηδων».

Δηλαδή ένα επίσημο θεσμό ο οποίος θα καθορίζει τα κριτήρια για να γίνει κάποιος ιμάμης και θα εκδίδει επίσημες άδεις σε όσους εγκρίνει.

Το συμβούλιο θα μπορούσε να ανακαλέσει την κάρτα ιμάμης σε περίπτωση παραβίασης δεοντολογικών κανόνων που θα τεθούν.

Από την πλευρά του ο Μακρόν ζήτησε από τους ηγέτες του Ισλάμ στην Γαλλία να υπογράψουν άμεσα την διακήρυξη που τους ζήτησε και ταυτόχρονα παίρνει σειρά μέτρων προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό που ονομάζει «ισλαμιστική αυτονομία».

– Περιορισμούς στην κατ’ οίκον εκπαίδευση, υποχρεωτική συμμετοχή στη δημόσια παιδεία και σκληρότερες τιμωρίες για όσους προσπαθούν να εκφοβίσουν δημόσιους αξιωματούχους για θρησκευτικούς λόγους

– Σε κάθε παιδί θα δοθεί ένας αριθμός ταυτοποίησης με τον οποίο θα ελέγχεται αν φοιτά σε σχολείο. Γονείς που παραβιάζουν αυτό τον νόμο θα αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης και υψηλά πρόστιμα.

– Απαγόρευση κοινοποίησης των προσωπικών δεδομένων ενός ατόμου με τρόπο που να τους επιτρέπει να εντοπίζονται από άτομα που θέλουν να τους βλάψουν

Με αυτό τον τρόπο ελπίζει πως θα μπορέσει το γαλλικό κράτος να εκπαιδεύσει τα παιδιά των μουσουλμάνων με τον ίδιο τρόπο που εκπαιδεύονται οι Γάλλοι και να τους προσφέρει κοσμική παιδεία με την οποία θεωρεί πως θα ενταχθούν ομαλά στην γαλλική κοινωνία.

«Πρέπει να σώσουμε τα παιδιά μας από τα συμπλέγματα των ισλαμιστών», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί από το γαλλικό υπουργικό συμβούλιο στις 9 Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ:https://www.tribune.gr/

You May Also Like

Αυστρία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός από την 1η Φεβρουαρίου επί ποινή προστίμου έως και 600 ευρώ ανά τρίμηνο

Αυστρία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός από την 1η Φεβρουαρίου επί ποινή προστίμου έως και…

13χρονο παιδί θεραπεύτηκε από θανατηφόρο καρκίνο του εγκεφάλου!

Όταν ο Λούκας διαγνώστηκε με έναν σπάνιο τύπο όγκου στον εγκέφαλο σε ηλικία έξι ετών, δεν υπήρχε αμφιβολία για την πρόγνωση.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Anonymous κήρυξαν «κυβερνοπόλεμο» στη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Anonymous κήρυξαν «κυβερνοπόλεμο» στη Ρωσία

Ερντογάν προς ΗΠΑ: Καταστροφικός ο αντίκτυπος της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων0

Ερντογάν προς ΗΠΑ: Καταστροφικός ο αντίκτυπος της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Το χειμώνα στην Ρουμανία και στη Βουλγαρία, οι άνθρωποι αφήνουν τα σακάκια στα δέντρα για τους άστεγους και τους φτωχούς.

Το χειμώνα στην Ρουμανία και στη Βουλγαρία, οι άνθρωποι αφήνουν τα σακάκια…

Επιστήμονες εντόπισαν γιγαντιαία «μέδουσα-φάντασμα» στις ακτές της Καλιφόρνιας

Επιστήμονες σε ένα απομακρυσμένο υποβρύχιο τράβηξαν μαγευτικά πλάνα από ένα γιγάντιο αρπακτικό που παραμονεύει…

Ανακαλύφθηκαν νέα είδη ζώων στον Ινδικό Ωκεανό

Table of Contents Hide Ανακαλύφθηκαν νέα είδη ζώων στον Ινδικό Ωκεανό Ανακαλύφθηκαν…

Εντολή Τραμπ για αναστολή χρηματοδότησης στον ΠΟΥ εν μέσω πανδημίας

Εντολή Τραμπ για αναστολή χρηματοδότησης στον ΠΟΥ εν μέσω πανδημίας