Κορονοϊός – Εμβόλιο: Προτεραιότητα θα έχουν οι εκπαιδευτικοί

Εκπαιδευτικοί,  πυροσβέστες αλλά και σώματα ασφαλείας ανήκουν στις ομάδες προτεραιότητας για το εμβόλιο, σύμφωνα με το χθεσινό σχέδιο εμβολιασμού που παρουσιάστηκε από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

 

Ποιοί ανήκουν στις ομάδες προτεραιότητας για το εμβόλιο

Να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε θετικά για τον εμβολιασμό ήταν το μήνυμα της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρίας Θεοδωρίδου, η οποία εκτίμησε ότι πιθανώς η έναρξη του εμβολιασμού να γίνει τον πρώτο μήνα του 2021. Τόνισε όμως με έμφαση ότι «το εμβόλιο τουλάχιστον αρχικά δεν θα είναι το μόνο όπλο το οποίο θα αποτελέσει ανάχωμα για την επιδημία χρειάζονται και τα άλλα μέτρα»

Σε υγειονομικούς και ευπαθείς ομάδες θα δοθεί προτεραιότητα για τον αντι- covid εμβολιασμό, όταν εγκριθούν τα πρώτα εμβόλια σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορονοϊό, το οποίο παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Τα σώματα ασφαλείας, οι πυροσβέστες και οι εκπαιδευτικοί θα συμπεριληφθούν στις προτεραιότητες, ενώ στη συνέχεια θα έχουν την δυνατότητα να εμβολιαστούν δωρεάν όσοι πολίτες το επιθυμούν.

ΠΗΓΗ:https://www.ipaidia.gr/