Αναμφίβολα, η Καστοριά αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς όλων των Ελλήνων και όχι μόνο. Ιδιαίτερα, τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μια άνοδος, σε ό,τι αφορά στον τουρισμό και κυρίως στον εσωτερικό.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Άνετα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί  και ως η Ελβετία της Ελλάδας. Η υπέροχη πόλη της Καστοριάς, σε συνδυασμό με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά των γύρω περιοχών, αλλά και το πλήθος των εθίμων που λαμβάνουν χώρα κατά την εορταστική περίοδο, δεν θα μπορούσαν να μην την καταστήσουν ως το νούμερο ένα προορισμό για τις γιορτές του 2016.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καστοριάς Ιορδάνη Μιχαηλίδη υπάρχει μια ανάκαμψη σε ό,τι αφορά στον τουρισμό ήδη από το μήνα Οκτώβριο «Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα αυξημένο ενδιαφέρον, σε σχέση με την επισκεψιμότητα, ειδικά από την 28η Οκτωβρίου και έπειτα. Η Καστοριά, μπήκε ξανά μέσα στο χάρτη των επισκεπτών, γεγονός που αποτελεί ένα χαρούμενο και αισιόδοξο μήνυμα, μιας και εδώ και πάρα πολλά χρόνια, θα τολμούσα να πω, πως είχε παρατηρηθεί μια σημαντική πτώση της επισκεψιμότητας».

Ο κ. Μιχαηλίδης επισήμανε πως τα προβλήματα της εγχώριας οικονομίας, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια εξόδων στις  ελληνικές οικογένειες και το τελευταίο πράγμα που έχουν κατά νου είναι τα ταξίδια. Ωστόσο, ίσως και λόγω της πίεσης αυτής, βλέπουν τις εξορμήσεις τους ως ένας είδος ανακούφισης από την καθημερινότητά τους «Η Π.Ε. Καστοριάς,  ως προορισμός, είναι ένας από τους καλύτερους και τους ομορφότερους. Οι υποδομές που έχουμε είναι εξαιρετικές, οι τιμές προσιτές και οι επισκέπτες, έχουν τη δυνατότητα, να βρουν στην περιοχή μας, οτιδήποτε ψάχνουν».

Η αλήθεια είναι πως στην Π.Ε. Καστοριάς, υπάρχουν όλων των ειδών οι ξενοδοχειακές μονάδες, από πεντάστερα ξενοδοχεία ως και παραδοσιακοί ξενώνες, ενώ οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του κάθε επιχειρηματία «Πραγματικά, μπορούμε να καλύψουμε και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων «ο κλάδος μας, μέσα σε μια περίοδο κρίσης, προσπάθησε και κατάφερε να κρατήσει σταθερό και σε υψηλό επίπεδο τον πήχη, σε ό,τι αφορά στην παροχή υπηρεσιών και στην εξυπηρέτηση των πελατών μας. Άλλωστε για αυτό είμαστε πλέον ένας προορισμός ευχάριστος και επιλέξιμος και δεν υπάρχει περίπτωση ένας επισκέπτης να μην δε βρει αυτό το οποίο ψάχνει».

Το κρίσιμο δεκαπενθήμερο

Η πληρότητα δεν μπορεί να είναι στο  100% σε όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες της Π.Ε. Καστοριάς, και στην περίπτωση που  δηλώνονταν αυτό, θα ήταν σίγουρα υπερβολή, καθώς υπάρχει και ο παράγοντας των αιφνίδιων ακυρώσεων. Ωστόσο, τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα για τους ξενοδόχους «Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν την πληρότητα, εμείς από την πλευρά μας ελπίζουμε να την επιτύχουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό».

Οι μέρες των εορτών, είναι οι πιο κρίσιμες για τον κλάδο, καθώς αυτή την περίοδο, σημειώνεται μια έντονη κινητικότητα, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες μιας και η Π.Ε. Καστοριάς, δεν αποτελεί καλοκαιρινό τουρισμό «Παρόλα αυτά, προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να φέρνουμε στοχευμένους επισκέπτες στην περιοχή μας, ακόμα και από το εξωτερικό. Μάλιστα δρομολογήσαμε ορισμένες δράσεις σχετικά με το θρησκευτικό τουρισμό, όπου μαζί με το Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ, έχουμε ως σκοπό να αναδείξουμε και αυτό το κομμάτι»

Και ο στολισμός… μετράει!

Σημαντικό παράγοντα για την προσέκλυση των τουριστών, αποτελεί και ο στολισμός της ίδιας της πόλης, καθώς θα πρέπει να πληροί τις απαιτήσεις τους. Βέβαια, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει την καλαισθησία, αλλά ούτε και να πραγματοποιούνται ακραίοι στολισμοί, οι οποίοι αγγίζουν τα όρια της υπερβολής. Ο κ. Μιχαηλίδης εκφράζοντας την άποψή του επί του θέματος, είπε πως «Θα πρέπει να γίνεται ό,τι καλύτερο και με πραγματικό γούστο, καθώς είναι σημαντικό για την περιοχή μας, να είναι εμφανίσιμη και δείχνει το καλύτερό της εαυτό, δημιουργώντας θετικές εντυπώσεις. Ο κόσμος βιώνει τα προβλήματα μέσα στην οικογένειά του, και όταν επιλέγει να ξεφύγει από αυτά και να πραγματοποιήσει τις διακοπές του, θα πρέπει να αγκαλιάζεται από μια χαρούμενη ατμόσφαιρα. Έτσι, όταν επιστρέψει στο σπίτι του, πέρα από την ξεκούραση, θα πρέπει να πάρει μαζί του και τις καλύτερες των εντυπώσεων».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μεγάλη βοήθεια που υπάρχει από τους παρεμφερείς κλάδους του τουρισμού, από τα εξαιρετικά καταστήματα εστίασης και αναψυχής που διαθέτει η Π.Ε. Καστοριάς, αλλά και από την εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας που με τη συμμετοχή της στις εκθέσεις προβάλλει την περιοχή «Ο επισκέπτης, μπορεί και πρέπει να μείνει ικανοποιημένος. Εξάλλου, αυτό είναι το ζητούμενο. Ταυτόχρονα, μεγάλο ρόλο παίζει και η προβολή της Δυτικής Μακεδονίας ως τουριστικό προϊόν. Η Καστοριά, αποτελεί τη ναυαρχίδα του τουρισμού της Περιφέρειάς μας, και τη βοηθάει σε αυτό και η γεωγραφική της θέση, καθώς ο επισκέπτης μπορεί να μεταβεί σε οποιαδήποτε γύρω περιοχή επιθυμεί. Συμπερασματικά λοιπόν, είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε όλων των ειδών τους επισκέπτες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Μια αυθαίρετη χωματερή εντός της προστατευμένης περιοχής Naturα 2000

Μια αυθαίρετη χωματερή εντός της προστατευμένης περιοχής Natura 2000 έχει καταντήσει ο…

“Πάνω από 100 κιθαριστές, στο Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας, στην Καστοριά 25-27 Μαρτίου 2016!”

Ξεπέρασαν τις 100 συμμετοχές, οι κιθαρίστες που θα συμμετέχουν και θα παρακολουθήσουν…

Καστοριά: Διακοπές ρεύματος Τετάρτη και Πέμπτη (27-28/09)

Σε αρκετές περιοχές

Έντονα καιρικά φαινόμενα

Επείγουσα Ειδοποίηση Έντονα καιρικά φαινόμενα

Στην Τελετή Ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής Δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Αυγούστου στην Κοζάνη, παρευρέθηκε ο νέος Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης

Στην Τελετή Ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής Δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε το…

Στις 12 Νοεμβρίου η Καταβολή του Επιδόματος Νεφροπαθών & Μεταμοσχευμένων

Στις 12 Νοεμβρίου η Καταβολή του Επιδόματος Νεφροπαθών & Μεταμοσχευμένων

Ξεδιπλώνεται σταδιακά το Εορταστικό Πρόγραμμα 8με8 του Δήμου Καστοριάς

Ξεδιπλώνεται σταδιακά το Εορταστικό Πρόγραμμα 8με8 του Δήμου Καστοριάς

Σειρά επαφών πραγματοποίησε στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης

  Σειρά επαφών πραγματοποίησε στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης