Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας για την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Αμύνταιο

Με αφορμή την επικείμενη παύση λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Αμύνταιο Φλώρινας θα ήθελα να σας εκφράσω την έντονη ανησυχία τόσο εμού όσο και των πολιτών του Αμυνταίου για αυτήν την εξέλιξη. Είναι γνωστό πως η περιοχή της Π.Ε. Φλώρινας και συγκεκριμένα το Αμύνταιο βρίσκονται στο επίκεντρο της απολιγνιτοποίησης, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό και ανησυχία για το μέλλον  στους συμπολίτες μας.

Σε αυτό το πλαίσιο και σε αυτήν την χρονική στιγμή, η παύση λειτουργίας του εν λόγω Υποκαταστήματος ενισχύει το αίσθημα αβεβαιότητας, προβληματισμού και απομόνωσης ενώ παράλληλα προκαλείται και μια αντικειμενική δυσκολία στους πελάτες της εν λόγω Τράπεζας , οι οποίοι θα πρέπει να μετακινούνται στην Φλώρινα για να διεκπεραιώσουν καθημερινές εργασίες . Επιπροσθέτως θα πρέπει να σημειώσουμε πως με αυτήν την εξέλιξη θίγεται η επιχειρηματική δραστηριότητα του Αμυνταίου καθώς η απουσία του Υποκαταστήματος θα δυσκολέψει την εκτέλεση καθημερινών εργασιών απαραίτητων για την ομαλή λειτουργία τους σε μια περίοδο που οι επιχειρήσεις χρειάζονται την στήριξη όλων των φορέων ώστε να αντέξουν τους κλυδωνισμούς που υφίστανται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Στην περιοχή του Αμυνταίου εδράζονται εξαιρετικά επιτυχημένες επιχειρήσεις αγροτικών και οινοποιητικών προϊόντων τις οποίες οφείλουμε να στηρίζουμε και να προωθούμε ώστε να συνεχίσουν την ανοδική πορεία τους ώστε να συμπαρασύρουν αναπτυξιακά την πολύπαθη περιοχή μας.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως αναμένεται να παύσει την λειτουργία του επίσης το ένα εκ των δύο  υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς στην Φλώρινα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Συνοψίζοντας , θα θέλαμε να τονίσουμε την αναγκαιότητα στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων της περιοχής του Αμυνταίου από την Περιφερειακή Αρχή και την πρόθεση μας να σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης

Π.Ε. Φλώρινας

Ιωάννης Αθ. Κιοσές

You May Also Like

«Δραγούμεια 2019»: Βογατσιώτες Δωρητές και Ευεργέτες Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό των Δραγουμείων, νέες επιστήμονες του Βογατσικού με συντονίστρια την κα Μάρθα Σιώτα σάς προσκαλούν για πέμπτη συνεχή χρονιά στην πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνουν την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 και ώρα 8:30 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στην πλατεία Βογατσικού, με θέμα: «Βογατσιώτες Δωρητές και Ευεργέτες». Σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους Ορεστικού.

«Δραγούμεια 2019»: Βογατσιώτες Δωρητές και Ευεργέτες

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το παιχνίδι “Το κυνήγι χαμένου μυστικού” στο Ντολτσό Καστοριάς

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το παιχνίδι “Το κυνήγι χαμένου μυστικού” στο Ντολτσό…

Μετά από απουσία ενός έτους, η επιστημονική ομάδα της Πανεπιστημιακής Ανασκαφής Άργους Ορεστικού επέστρεψε στην Παραβέλα

Μετά από απουσία ενός έτους, η επιστημονική ομάδα της Πανεπιστημιακής Ανασκαφής Άργους…

ΜΕ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΡΕΧΤ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ Ο ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ

ΜΕ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΡΕΧΤ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ Ο…

Θρήνος για το βρέφος στην Πτολεμαΐδα – Οι γονείς καταγγέλλουν ότι τους έδιωξαν δύο φορές από το νοσοκομείο

Σήμερα η κηδεία του μόλις 15 μηνών βρέφους που πέθανε από βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού

Στη μάχη κατά της πανδημίας και το Κέντρο Υγείας Σερβίων – Λειτουργία του ως εμβολιαστικό Κέντρο, αρωγός στον αγώνα κατά του κορωνοϊού

  Στη μάχη κατά της πανδημίας και το Κέντρο Υγείας Σερβίων – …

Ένας 80χρονος ανατίναξε το σπίτι του γιατί ήθελε να σκοτώσει μια μύγα

Ένας 80χρονος ανατίναξε το σπίτι του γιατί ήθελε να σκοτώσει μια μύγα

Την ίδρυση διαδικτυακού δημοτικού ραδιόφωνο προτείνει ο Γ. Πετκανάς, στον Δήμο Καστοριάς

Πρωτοποριακή πρόταση κατέθεσε στον Δήμο Καστοριάς ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης, Γιώργος…

Δεκάδες Καστοριανοί στο μεγάλο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Δεκάδες Καστοριανοί στο μεγάλο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία