Ματίνα Παγώνη: Στον Ιερώνυμο δόθηκε η ίδια θεραπεία που πήρε ο Τραμπ για τον κορονοϊό – Ποια είναι

“Ακόμα και με το εμβόλιο, η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού θα είναι πολύ δύσκολη για τους επόμενους μήνες”, σημείωσε η κ. Παγώνη.

“Ακόμα και με το εμβόλιο, η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού θα είναι πολύ δύσκολη για τους επόμενους μήνες και θα είμαστε με μάσκες έως και το καλοκαίρι”, δήλωσε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ρ/σ “ΘΕΜΑ 104,6”.

Όπως σημείωσε η κ. Παγώνη, “υπάρχει στο βάθος του τούνελ λίγο φως, αλλά έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Ακόμη και αν σταθεροποιηθούν τα κρούσματα, οι αριθμοί των θανάτων και των διασωληνωμένων αργούν να δείξουν κάτι αισιόδοξο”.

Για την άρση του lockdown, δεν έκρυψε την ανησυχία της ότι είναι πιθανό να παραταθεί, καθώς ακόμα η κατάσταση δεν έχει σταθεροποιηθεί, σημείωσε όμως ότι είναι σημαντικό να κινηθεί η αγορά για λόγους οικονομίας. Για τα σχολεία, εξέφρασε την άποψη ότι δεν έχει νόημα να ανοίξουν για μία εβδομάδα, καθώς υπάρχει το πρόβλημα της κινητικότητας των γονιών και των παππούδων που θα κάνουν μετακινήσεις και θα προκαλούν συνωστισμούς. “Μετά τις γιορτές ας ανοίξουν τα σχολεία” είπε χαρακτηριστικά. Προειδοποίησε δε ότι ένα τρίτο κύμα πάντα έρχεται στις πανδημίες και συνήθως, είναι πιο ήπιο από το δεύτερο. “Για να γίνει όμως αυτό, να είναι πιο ήπιο, πρέπει να προσέξουμε ειδικότερα στις γιορτές” υπογράμμισε.

Η κ. Παγώνη υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη να στηριχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με ένταξη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ για το εμβόλιο εκτίμησε ότι θα αρχίσουν να εμβολιάζονται οι ομάδες του πληθυσμού, με πρώτους τους υγειονομικούς τον Ιανουάριο. Στη συνέχεια, όπως είπε θα υπάρξει και δεύτερη δόση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα εμβολιαστεί μέχρι τον Ιούνιο το 50% με 60% με την προοπτική όμως να ειναι αποδοτική η όλη διαδικασία έναντι του ιού από του χρονου το φθινόπωρο.

“Μέχρι το καλοκαίρι του 2021 θα πάμε με μάσκα”, τόνισε με έμφαση η κ. Παγώνη, ενώ απέρριψε τον ισχυρισμό του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια ότι δεν επιβλήθηκε η χρήση μάσκας νωρίτερα στον πληθυσμό λόγω ζέστης. “Δεν είναι απάντηση αυτή”, είπε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας την απάντηση που έδωσε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας ότι “τον Σεπτέμβριο δεν έκανε ζέστη και μπορούσε να εφαρμοστεί”.

Δόθηκαν μονοκλωνικά αντισώματα στον Αρχιεπίσκοπο

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι είναι αισιόδοξα τα νέα για τη θεραπεία και χαρακτήρισε σημαντική την εξέλιξη της έρευνας για τα μονοκλωνικά αντισώματα. Είναι μάλιστα, αυτό που χορηγήθηκε και στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τράμπ σημείωσε, ενώ επιβεβαίωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι τέτοια θεραπεία δόθηκε και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. “Παράλληλα, συνεχίζεται η μελέτη της θεραπείας πλάσματος, που έχει ξεκινήσει από τη χώρα μας” πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ:https://www.newsitamea.gr/

You May Also Like

Καπραβέλος: Αδύνατον να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού-Ίσως χρειαστεί νέα γενιά εμβολίων

Καπραβέλος: Αδύνατον να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού-Ίσως χρειαστεί νέα γενιά εμβολίων

Εθνική Τράπεζα: Ανοίγουν 100 θέσεις. Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση

Εθνική Τράπεζα: Ανοίγουν 100 θέσεις. Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση

Γκουτέρες (ΟΗΕ): Η κλιματική κατάρρευση άρχισε

«Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό εναντίον των συνεπειών της εξάρτησής μας από τα ορυκτά καύσιμα»

Μαγιορκίνης: Οι εμβολιασμοί ήδη άρχισαν να μειώνουν τα κρούσματα στους ηλικιωμένους

Ο καθηγητής Παιδιατρικής, Γκίκας Μαγιορκίνης, ανέφερε ότι ήδη έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί να βοηθάνε…

Καμμένος κατά Ιερώνυμου γιατί έλαβε ειδική θεραπεία… από την Αμερική

Καμμένος κατά Ιερώνυμου γιατί έλαβε ειδική θεραπεία… από την Αμερική

6,2 Εκατομμύρια Ευρώ Μας Κόστισαν Οι Τεράστιες Μάσκες για τα σχολεία

6,2 Εκατομμύρια Ευρώ Μας Κόστισαν Οι Τεράστιες Μάσκες για τα σχολεία

Απάτη μαμούθ με επιθέματα σε βάρος του ΕΟΠΥΥ – Στα 8 εκατ. η ζημιά

Εμπλέκονται 227 εταιρείες- Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

 Εντατικοί έλεγχοι με πρόστιμο 1.000 ευρώ για Καταστήματα Εστίασης και Διασκέδασης που πουλούν χύμα τσίπουρο και τσικουδιά

 Εντατικοί έλεγχοι με πρόστιμο 1.000 ευρώ για Καταστήματα Εστίασης και Διασκέδασης που…

Αποζημίωση σε κατόχους κάρτας για τα Μέσα Μεταφοράς

Αποζημίωση σε κατόχους κάρτας για τα Μέσα Μεταφοράς