Τροφές που απαγορεύονται δια ροπάλου στη γρίπη

Γρίπη και ιώσεις καλπάζουν και καλό είναι να έχουμε κατά νου ποιες τροφές πρέπει να αποφύγουμε όταν νιώσουμε ότι κάτι από αυτά  μας τριγυρίζει, αλλά και ποιες είναι εκείνες που οφείλουμε να εντάξουμε στη διατροφή μας για να ελαχιστοποιήσουμε την  ταλαιπωρία τις ημέρες αυτές. Έχουμε και λέμε:

Απαγορεύονται δια ροπάλου έτοιμοι χυμοί, αναψυκτικά και οτιδήποτε άλλο περιέχει επεξεργασμένη ζάχαρη. Κι αυτό επειδή η ζάχαρη συμβάλλει στην εκδήλωση της φλεγμονής, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται ακόμη περισσότερο το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιμείνετε για μερικές ημέρες σε μια πιο υγιεινή διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, κοτόπουλο, τσάι και σπόρους.

Τα γαλακτοκομικά είναι απαγορευτικά για άτομα που έχουν ευαισθησία σ’ αυτά, καθώς η κατανάλωσή τους ενδέχεται να επιδεινώσει ρινική συμφόρηση και φλέγματα σε περίπτωση γρίπης ή κρυολογήματος. Προτιμήστε το τσάι ή άλλα αφεψήματα της αρεσκείας σας, στα οποία μπορείτε να δώσετε άρωμα προσθέτοντας μια φλούδα μήλου ή κανέλλα.

Εννοείται πως το αλκοόλ, όπως και η επεξεργασμένη ζάχαρη, επιδεινώνει τις φλεγμονές στο σώμα. Επιπλέον, το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό, επιβραδύνοντας τη διαδικασία ανάρρωσης. Οπότε μακριά…

Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, όπως ένα τοστάκι ή μερικά κρακεράκια μοιάζουν ιδανική λύση όταν είμαστε άρρωστοι, αφού ετοιμάζονται πανεύκολα. Όμως οι λευκοί (επεξεργασμένοι) υδατάνθρακες είναι απαγορευτικοί αφού διασπώνται γρήγορα σε γλυκόζη, ανεβάζοντας το ζάχαρο, κι έτσι επιβραδύνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Προτιμήστε ψωμάκι ολικής άλεσης, το οποίο μπορείτε να συνοδέψετε με γαλοπούλα είναι καλή άλιπη πρωτεΐνη, αναγκαία για τη στερεά διατροφή.

Η παρασκευή και η κατανάλωση μιας σαλάτας είναι πιθανόν ένα από τα τελευταία που θα θέλετε να κάνετε όσο αναρρώνετε από τη γρίπη. Καταναλώστε αντί για σαλάτα ένα ποτήρι χυμού λαχανικών φορτώνοντας τον οργανισμό με αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας και θα παραμείνετε ενυδατωμένοι.

Θρεπτική και ενυδατική, η κοτόσουπα βοηθά στην ίαση, ενώ έχει ελαφριά αντιφλεγμονώδη επίδραση και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς.

Όσο κι αν αποφεύγετε το σκόρδο αποτελεί την καλύτερη επιλογή ως καρύκευμα σε τροφές όπως η σούπα ενώ έχει αντιμικροβιακή δράση και ιδιότητες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και μας ανακουφίζει από τη συμφόρηση.

Το Ginger αποτελεί σπιτικό «γιατρικό» που ανακουφίζει τα συμπτώματα της γρίπης αλλά και τις φλεγμονές.

Τα πράσινο και το μαύρο τσάι προσφέρουν αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τη νόσο. Αν εισπνεύσετε τον ατμό του τσαγιού, μπορεί να ανακουφιστεί η συμφόρηση. Προσθέσετε ένα κουταλάκι μέλι και στύψτε λίγο λεμόνι για να βοηθήσετε στην ανακούφιση του πονόλαιμου. Αν σας ενοχλεί η καφεΐνη, αναζητήστε εκδοχές χωρίς καφεΐνη.

Κομμένη, πολτοποιημένη ή ολόκληρη, η μπανάνα βοηθά το στομάχι ακόμη κι αν έχετε ναυτία.

πηγη:https://www.tanea.gr/

You May Also Like

5 σημαντικά οφέλη για την υγεία μας όταν βάζουμε σε καθημερινή βάση τα κρεμμύδια στη διατροφή μας-

5 σημαντικά οφέλη για την υγεία μας όταν βάζουμε σε καθημερινή βάση…

Οι κίνδυνοι των εορτών: Από τη γαλοπούλα έως τα λαμπάκια

Οι κίνδυνοι των εορτών: Από τη γαλοπούλα έως τα λαμπάκια

Ούτε που το φανταζόσουν! Πόσο καλό κάνουν στην υγεία σου οι ελιές;

Ελιές οι θαυματουργές! Δείτε τι κάνουν όταν τις καταναλώνετε…

Τέσσερις τροφές για πιο εύκολο αδυνάτισμα

Τέσσερις τροφές για πιο εύκολο αδυνάτισμα  

Explain the pain: Κατανοήστε – εξηγήστε τον πόνο  Γράφει ο Νικόλαος  Παγούνης, M.Sc Sport Science & Physical Education

Explain the pain: Κατανοήστε – εξηγήστε τον πόνο  Γράφει ο Νικόλαος  Παγούνης,…

ΕΟΦ: Ανακαλούνται 61 σκευάσματα που περιέχουν βαλσαρτάνη

Σε εργοστάσιο παραγωγής με έδρα την Κίνα ανιχνεύθηκε η πρόσμιξη N-Nitrosodimethylamine (NDMA)…

Σπαθόλαδο ή βαλσαμόλαδο: Οι ευεργετικές ιδιότητες και χρήσεις του

Table of Contents Hide Σπαθόλαδο ή βαλσαμόλαδο: Οι ευεργετικές ιδιότητες και χρήσεις…

Ημικρανία από ευαισθησία στις οσμές

Ημικρανία από ευαισθησία στις οσμές

Κανέλα και λεμόνι: ανακαλύψτε μια συγκλονιστική θεραπεία

Ο συνδυασμός κανέλα και λεμόνι είναι μία από τις πιο κοινές στρατηγικές, που χρησιμοποιείται στον τομέα της φυσικής φαρμακευτικής. Επωφεληθείτε από αυτά!