Δημοσκόπηση: Το 30% δεν θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Όσοι δεν σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και πόσοι τάσσονται υπέρ της παράτασης του lockdown, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της PULSE.
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τη μηνιαία δημοσκόπηση της PULSE για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και το εμβόλιο.

Το 78% (σχεδόν 8 στους 10) εκφράζει την ανησυχία του για τον κορωνοϊό, την ώρα που το 76% τάσσεται υπέρ της παράτασης του lockdown.

Στην ερώτηση για το εμβόλιο και ενδεχόμενη συμμετοχή στον μαζικό εμβολιασμό, μόλις αυτό εγκριθεί και είναι διαθέσιμο, το 30% (τρεις στους 10) απαντά ότι δεν πρόκειται να το κάνει. Την ίδια στιγμή, μόλις το 37% λέει ένα ξεκάθαρο «ναι» ότι θα συμμετάσχει στον μαζικό εμβολιασμό.

Οι μισοί (51%) εκ των ερωτηθέντων, ηλικίας από 17 έως 29 ετών, εμφανίζονται αρνητικοί στο εμβόλιο, δηλώνοντας ότι δεν θα το κάνουν. Το ποσοστό αυτό μειώνεται όσο αλλάζει η ηλικιακή ομάδα. Στην ηλικιακή ομάδα 30-44 ετών το 36% λέει «όχι» στο εμβόλιο. Στους 45-59 ετών αρνητικό είναι το 26% ενώ στους 60 ετών και άνω το ποσοστό πέφτει στο 15%.

 

Η δημοσκόπηση της PULSE έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού.

ΠΗΓΗ:https://www.athensvoice.gr/