Μήνυμα από το υπερπέραν; Αλλόκοτος μεταλλικός «μονόλιθος» βρέθηκε σε έρημο στις ΗΠΑ – Βίντεο

Μια αλλόκοτη ορθογώνια, μεταλλική κατασκευή, σαν μεταλλικός μονόλιθος (αν και ο όρος είναι αδόκιμος μιας και οι μονόλιθοι είναι από πέτρα) βρέθηκε στη μέση της ερήμου στη Γιούτα των ΗΠΑ.

Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για μια καλοστημένη φάρσα, αλλά ως συνήθως τα social media πήραν φωτιά, με τις θεωρίες συνωμοσίας να έχουν την τιμητική τους.

Η ανακάλυψη έγινε γνωστή από τη διεύθυνση ασφαλείας του αμερικανικού Υπουργείου Εσωτερικών και μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ακριβώς περί τίνος πρόκειται.

«Η χωρίς άδεια τοποθέτηση κατασκευών ή έργων τέχνης σε εδάφη διαχειριζόμενα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι παράνομη, απ’ όποιον πλανήτη κι αν προέρχεστε» σχολίασε με χιούμορ η αμερικανική υπηρεσία ασφαλείας της πολιτείας για το εύρημα.

Το παράξενο αντικείμενο ανακάλυψε πλήρωμα ελικοπτέρου που μετέφερε βιολόγους για την παρατήρηση της άγριας ζωής στην περιοχή.

Μάλιστα, ένας εκ των επιστημόνων ταύτισε την περίπου 3,5 μέτρων μεταλλική κατασκευή με τον εμβληματικό μονόλιθο από την ταινία επιστημονικής φαντασίας: «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος», του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Όπως και να έχει, φάρσα ή μήνυμα από το εξωγήινο υπερπέραν, τα κοινωνικά δίκτυα άναψαν από σχόλια και αναρτήσεις σχετικά με το αλλόκοτο εύρημα.

Άντε να δούμε τι άλλες εκπλήξεις μας επιφυλάσσει ακόμη το 2020!

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: