Αντετοκούνμπο: «Αυτό που έγινε στα Σεπόλια είναι τροφή για την ψυχή – Θα παίζω στην Εθνική όσο είμαι υγιής»!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μιλώντας στην Comoste Sport αναφέρθηκε στην κίνησή του να μοιράσει τρόφιμα στα Σεπόλια, την επιστροφή του στην Ελλάδα ως πατέρας, το χαμένο στοίχημα και την υπερπροβολή που τον κουράζει, αλλά είναι μέρος της δουλειάς του – Μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, αλλά και την Εθνική ομάδα τονίζοντας ότι δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται με τη γαλανόλευκη

Ο back-to-back MVP στο ΝΒΑ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Pick-n-Roll της COSMOTE TV όπου μίλησε:

Για την επιστροφή του ως πατέρας στην Ελλάδα: «Είναι περίεργο που έχω έλθει στην Ελλάδα μπαμπάς. Συνήθως έρχομαι μόνος μου, με την κοπέλα μου και τα αδέλφια μου. Είναι ωραίο το συναίσθημα! Πήγαμε στην Ακρόπολη, κάναμε πράγματα. Η πρώτη κουβέντα που θα ήθελα να καταλάβει ο Λίαμ είναι “κάτσε κάτω”! Δεν σταματάει ποτέ! “Κάτσε λίγο ήρεμος”. Όσο μεγαλώνει, θα καταλάβει ποιος είναι ο μπαμπάς του».

Για την αγάπη του κόσμου: «Όσο βρίσκομαι στο Μιλγουόκι, νιώθω την αγάπη του κόσμου στο γήπεδο, στα παιχνίδια, παντού αλλά εδώ το νιώθω περισσότερο. Με σταματάνε και μου λένε: “Γιάννη σε αγαπάμε, είμαστε περήφανοι για σένα”. Είναι πολύ όμορφο».

Για την επιστροφή του στα Σεπόλια και την κίνηση να προσφέρει τρόφιμα στους συνανθρώοπους μας που έχουν ανάγκη: «Γύρισα στην Ελλάδα, έπαιξα στοίχημα σε σουτάκια και έχασα (γέλια). Πλήρωσα μια κοκα κόλα και ένα σουβλάκι! Αυτό που έγινε στα Σεπόλια είναι τροφή για τη ψυχή, νιώθω πιο καλά όταν δίνω και προσφέρω στον συνάνθρωπό μου».

Για το αν τον κουράζει η υπερπροβολή: «Με κουράζει, αλλά είναι μέρος της δουλειάς μου. Υπάρχουν στιγμές που είμαι κουρασμένος, δεν θέλω να βγάλω φωτογραφία αλλά να μείνω σπίτι, να δω μια ταινία, να παίξω με τον γιο μου. Πήγα στη Σουηδία, είδα τον συμπαίκτη μου στον Φιλαθλητικό και δεν με γνώρισε κανείς. Κάνω πράγματα για μένα, για την οικογένειά μου και νιώθω καλά. Δεν έχω αλλάξει, θυμάμαι τη γειτονιά μου, έχω προσπαθήσω να δώσω το λιθαράκι μου κι εγώ στη γειτονιά μου! Δεν είμαι ο Γιάννης ο σούπερ σταρ, ο MVP αλλά ο Γιάννης από τα Σεπόλια που παίζει μπάσκετ».

Για το αν έχει αλλάξει σαν άνθρωπος: «Στον κύκλο μου δύσκολα μπαίνουν άτομα. Όσο γίνεσαι διάσημος, τόσο πιο πολύ θέλουν να σε εκμεταλλευτούν. Ο κύκλος που έχω είναι η οικογένειά μου».

Για το τι θα έκανε αν δεν έπαιζε μπάσκετ: «Θα είχα δική μου εταιρεία real estate».

Για τη φιλία του με τον Στέφανο Τσιτσιπά: «Ο Στέφανος είναι τρομερό παιδί, είναι πανέξυπνος, μιλήσαμε μου έλεγε πως να γίνω καλύτερος. Με ρώτησε πως μπορεί να γίνει κανείς ο καλύτερος στον κόσμο και του είπα να προσέχει τις λεπτομέρειες. Δεν βελτιώνεσαι χωρίς να δώσεις σημασία στις λεπτομέρειες».

Για τη συμβουλή του Βασίλη Σπανούλη: «Η συμβουλή που μου έδωσε ο Βασίλης μου φάνηκε περίεργη, αλλά έχει νόημα. Έχει να κάνει με το να κερδίζεις. Δεν μπορώ να την αποκαλύψω στην κάμερα αλλά έχει νόημα για μένα».

«Στο δικό μας σπίτι δεν υπήρχε Άη- Βασίλης»
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκλόνισε με την αναφορά του στα παιδικά του χρόνια ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα σταματήσει να παίζει στην Εθνική μέχρι να κερδίσει.

Για τον ρόλο του στην Εθνική ομάδα και το αν πρέπει να συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων: «Αρχηγός της Εθνικής δεν είμαι. Η δουλειά μου είναι να παίζω μπάσκετ, όχι να δίνω συμβουλές. Θα προσπαθήσω να μείνω σε αυτό το κομμάτι. Οι Μπακς με εμπιστεύονται, δεν θέλω όμως να παίρνω μέρος στις αποφάσεις. Εστιάζω στο να βελτιώνομαι σαν παίκτης, δεν θέλω να λέω ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει. Δεν θέλω να αλλάξω τη ζωή ανθρώπων».

Για την παρουσία του στην Εθνική: «Δεν θα σταματήσω να παίζω στην Εθνική μέχρι να κερδίσω. Όσο είμαι υγιής και είμαι καλά, θα είμαι στην Εθνική».

Για το «Black Lives Matter»: «Δεν είχε ακυρωθεί ματς από τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Είναι σπουδαίο ότι το κάναμε όλοι μαζί και πιστέψαμε ο ένας στον άλλον. Θα το θυμάμαι πάντα αυτό και δεν έχω κάτι να μετανιώσω. Πολλοί λένε ότι δεν ήμασταν συγκεκτρωμένοι στα πλέι οφς όμως είμαι περήφανος για αυτό που καταφέραμε ως ομάδα».

Για το αν μένει στο Μιλγουόκι επειδή είναι ο μόνος σταρ στην ομάδα: «Αν ερχόταν ο Ντουράντ, ο ΛεΜπρόν και ο Ντέιβις στο Μιλγουόκι θα ήμουν καλά. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι νούμερο 1, νούμερο 2 ή 3. Δεν με νοιάζει καθόλου».

Για τα στοιχεία που θέλει να βελτιώσει στο παιχνίδι του: «Θέλω να βελτιώσω το σουτ και να παίξω περισσότερο στην περιφέρεια. Είναι πολλά πράγματα που θέλω να βελτιώσω. Δουλεύω πολύ και πιστεύω στον εαυτό μου».

Για τον παίκτη που του μοιάζει: «Ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ αν και περιφερειακός, είναι κοντά στα στοιχεία μου»

Για το πως βλέπει τον εαυτό του σε 7 χρόνια: «Να είμαι υγιής και να είμαι πρωταθλητής στο ΝΒΑ. Το μέλλον με αγχώνει για αυτό θα προσπαθήσω να δουλεύω συνέχεια. Μένω στο παρόν. Θα προσπαθήσω να είμαι ο εαυτός μου, να δουλεύω συνέχεια, να ακούω, να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίζει».

Για το τι περίμενε από τον Άη Βασίλη σαν παιδί: «Στο δικό μας σπίτι δεν υπήρχε Άη Βασίλης. Υπήρχε μαμά, μπαμπάς, εμείς… Δεν μου έχει λείψει ποτέ τίποτα από την οικογένεια. Δεν μου έχουν λείψει ούτε τα αμάξια, ούτε τα Playstation… Το σημαντικότερο που θα δώσω στον Λίαμ πέρα από τα δώρα είναι η αγάπη».

Πηγή:www.gazzetta.gr

You May Also Like

Νέο ρεκόρ για τις αδελφές Βασιλείου στα 400 μ. καλές επιδόσεις στο Αργος Ορεστικό

Την κούρσα που θα της δώσει τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του…

1ο Τουρνουά Τμημάτων Υποδομής Μέγα Αλέξανδρου Καλλιθέας

Ένα σημαντικό τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου με συμμετοχή 13 αθλητικών συλλόγων από τον…

Εντυπωσιακή η συμμετοχή του Πρωτέα σε Παιδικό Πρωτάθλημα Τένις στα Γρεβενά

Εντυπωσιακή η συμμετοχή του Πρωτέα στο 12ο Ενωσιακό Προπαιδικό Ομαδικό Πρωτάθλημα για…

Συγχαρητήρια της Ποδοσφαιρικής Οικογένειας της Καστοριάς προς την Α.Ε. Γραμμοχωρίων

Kατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της Ε. Π. Σ. Καστοριάς.

3o Τουρνουά mini volley στο Αμύνταιο – Παρών η Α.Π. Καστοριάς

Την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 διοργανώθηκε τo 3ο τουρνουά Mini Volley από…

Άνοδος ομάδων στην Α’ Κατηγορία του τοπικού Πρωταθλήματος

Άνοδος ομάδων  στην Α’ Κατηγορία του τοπικού Πρωταθλήματος

Australian Open: «Έπος» Ναδάλ – Σήκωσε το ιστορικό 21ο Grand Slam έπειτα από μάχη 5,5 ωρών με τον Μεντβέντεφ (Video)

Australian Open: «Έπος» Ναδάλ – Σήκωσε το ιστορικό 21ο Grand Slam έπειτα…

Έγινε! Ο 1ος Αγώνας Τοξοβολίας για Τυφλούς στην Ελλάδα

Αγώνας τοξοβολίας για τυφλούς στην Ελλάδα για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Αγώνα Μηδενικών Διακρίσεων

Τα αποτελέσματα των αγώνων των τμημάτων του Α.Σ. ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ στις 2 & 3 Νοεμβρίου 2019

Table of Contents Hide Σάββατο 02 Νοεμβρίου – 15.30ΔΑΚ ΣΕΡΒΙΩΝ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝΣάββατο…