Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Φορέα που στρέφεται κατά της Π.Ε. Καστοριάς και του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορωνοϊού

 

 

Τελικά οι πράξεις ενοχοποιούν τα λόγια !

 

Περιμένοντας την ανάκληση της ανακοίνωσης – που δεν έγινε ποτέ – από το Σύλλογο Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας που εκδόθηκε την 01-12-2020 και η οποία καταφερόταν κατά της Π.Ε. Καστοριάς και του ΕΟΔΥ Καστοριάς αναφορικά με κρούσματα covid-19 στη Διεύθυνση Δασών Καστοριάς, οφείλουμε ως Αποκεντρωμένη Διοίκηση να προβούμε στην παρούσα ανακοίνωση αποκαθιστώντας την αλήθεια και αποδίδοντας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Πρωτίστως ευχαριστούμε και δημόσια την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα την Π.Ε. Καστοριάς και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Σαββόπουλο, για την εξαιρετική συνεργασία και επικοινωνία που χαρακτηρίζει τις σχέσεις μας σε όλα τα επίπεδα, πολλώ δε μάλλον τη δεδομένη χρονική περίοδο που η πανδημία του κορωνοϊού απαιτεί σοβαρότητα, οργάνωση και ταχεία δράση.

Σε αυτόν τον κοινό αγώνα, καταλυτικός είναι ο ρόλος του ΕΟΔΥ και στην Καστοριά, οι εργαζόμενοι του οποίου μάχονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή με την πανδημία.

Για όλους αυτούς τους ανθρώπους και την προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά στην Καστοριά για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορωνοϊού, οι οποίοι πολλές φορές κινούνται σε αχαρτογράφητα νερά βιώνοντας απρόβλεπτες καταστάσεις, σεβόμενοι τον κόπο τους ως Αποκεντρωμένη Διοίκηση και προσωπικά ως Συντονιστής του Φορέα, ζητάμε συγνώμη για την αήθη προσπάθεια σπίλωσης του έργου τους, από το Σύλλογο Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

Είναι τουλάχιστον αναξιοπρεπές, μέσα από την ασφάλεια των διαδρόμων και του περιβάλλοντος χώρου των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στη Β. Ηπείρου στα Ιωάννινα, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Σύλλογο και ο «πληροφοριοδότης» του, να εκφέρουν άποψη και μάλιστα λανθασμένη πέρα ως πέρα, την οποία κοινοποιούν δημοσίως, χωρίς όπως αποδεικνύεται γνώση του «Πρωτοκόλλου διαχείρισης κρούσματος covid-19 για τους χώρους εργασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας (ΑΔΑ ΩΙΒΓΟΡΙΓ-0ΨΑ), που ως δημόσιοι υπάλληλοι όφειλαν να γνωρίζουν.

Στην βεβιασμένη προσπάθειά τους να κρίνουν και να αποδομήσουν άλλους φορείς, προτίμησαν να «θορυβήσουν» αυτοί την κοινωνία, πέφτοντας όμως οι ίδιοι στην ίδια παγίδα που έστησαν καθώς ο τρόπος δράσης τους αποδεικνύει τη μη τήρηση της ρητής εντολής του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Βασίλειου Μιχελάκη που καθορίζει τον τρόπο και τη διαδρομή ιεραρχικά, αντιμετώπισης κρούσματος κορωνοϊού σε χώρο εργασίας, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Συνεπώς ο αποδέκτης διαμαρτυριών ή  υποδείξεων θα έπρεπε να είναι ο Φορέας στον οποίο υπάγονται και εν προκειμένω, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και όχι ένας άλλος οποιοσδήποτε Φορέας με τον οποίο δεν εμπλέκονται ούτε οργανωτικά ούτε λόγω αρμοδιότητας.

Και προφανώς επειδή κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια και τη ζωή συναδέλφων-συνανθρώπων, για τα περιστατικά εμφάνισης κορωνοϊού στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που φιλοξενούνται στο κτίριο της Π.Ε. Καστοριάς, διαβεβαιώνουμε ότι όλα αντιμετωπίστηκαν σύμφωνα με τα οριζόμενα από το Πρωτόκολλο διαχείρισης κρουσμάτων covid-19 του ΕΟΔΥ, τηρήθηκαν πιστά όλες οι οδηγίες που δόθηκαν από τον αρμόδιο Συντονιστή της πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν rapid test, απολυμάνθηκαν αυθημερόν όλοι οι χώροι σε συνεργασία με την Π.Ε. Καστοριάς, η οποία σημειωτέον από την πρώτη στιγμή εμφάνισης της πανδημίας στην περιοχή διέθεσε μέσα προστασίας από τον κορωνοϊό και στους εργαζομένους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, χωρίς εξαιρέσεις.

Επίσης, κατόπιν πρωτοβουλίας της Π.Ε. Καστοριάς σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Καστοριάς, πραγματοποιήθηκαν κατά τις ημερομηνίες 30-11-2020 και 02-12-2020 rapid test σε δεκαεφτά (17) υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δασών Καστοριάς, οι οποίοι διαγνώστηκαν αρνητικοί.

Η Διεύθυνση Δασών Καστοριάς βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Καστοριάς και τον κ. Δημήτρη Σαββόπουλο καθώς και με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Καστοριάς, τόσο από το πρώτο κύμα της πανδημίας του Μαρτίου έως και σήμερα, αναγνωρίζοντας το ενδιαφέρον του γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη και του ίδιου προσωπικά καθώς και των αρμόδιων υπηρεσιών της Π.Ε. Καστοριάς, το οποίο ήταν και είναι άμεσο και αδιάλειπτο για όλες ανεξαιρέτως τις υπηρεσίες που στεγάζονται στο Διοικητήριο, ασχέτως του Φορέα στον οποίο αυτές ανήκουν.

Μάλιστα μετά από επικοινωνία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Καστοριάς και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Σαββόπουλου με τον Συντονιστή του ΕΟΔΥ Δυτικής Μακεδονίας, ζητήθηκε η συνδρομή του προκειμένου να γίνει επιδημιολογική διερεύνηση των κρουσμάτων, ενώ κρίθηκε απαραίτητη η διενέργεια μοριακού τεστ στους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δασών Καστοριάς, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα 03-12-2020 από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Τελικά οι πράξεις, ενοχοποιούν τα λόγια !

You May Also Like

Κοροναϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα μοριακά τεστ – Πόσο κοστίζουν, πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

Table of Contents Hide Κοροναϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα μοριακά…

Κορονοϊός Ελλάδα: Μόλις 6 νέα κρούσματα, 2632 συνολικά – Στους 146 οι νεκροί, 2 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Κορονοϊός Ελλάδα: Μόλις 6 νέα κρούσματα, 2632 συνολικά – Στους 146 οι…

Άδεια απουσίας εργαζόμενου για έλεγχο COVID -Τι λέει ο νόμος

Άδεια απουσίας εργαζόμενου για έλεγχο COVID -Τι λέει ο νόμος

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στα 78 τα νέα κρούσματα. 3 ακόμα θάνατοι

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στα 78 τα νέα κρούσματα. 3 ακόμα  θάνατοι

Στο Επίπεδο 2 (Επιτήρησης) ο Δήμος Γρεβενών σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον Κορονοϊό

  Στο Επίπεδο 2 (Επιτήρησης) ο Δήμος Γρεβενών σύμφωνα με τον Χάρτη…

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καστοριάς για  τα Καταστήματα που κλείνουν προληπτικά για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καστοριάς για  τα Καταστήματα που κλείνουν προληπτικά για την…

Η κατανομή των χθεσινών κρουσμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Η κατανομή των χθεσινών κρουσμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιοριστικά μέτρα μετακίνησης πολιτών στο Δήμο Ερμιονίδας λόγω κορωνοϊού COVID-19

Περιοριστικά μέτρα μετακίνησης πολιτών στο Δήμο Ερμιονίδας λόγω κορωνοϊού COVID-19

Β. Κικίλιας: Οι νέοι να προστατεύσουν τις οικογένειές τους από τον κορονοϊό

Β. Κικίλιας: Οι νέοι να προστατεύσουν τις οικογένειές τους από τον κορονοϊό

Αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας

Αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας