Η Καστοριά στο επίκεντρο της τουριστικής κίνησης

Με χαμόγελα αφήνει τους επαγγελματίες του τουρισμού σε όλη την Ελλάδα το 2016. Και δεν αναφερόμαστε στην παραδοσιακά εξαιρετική την τελευταία διετία απόδοση του ελληνικού τουρισμού τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά για τα τις υψηλές πληρότητες που παρουσιάζουν την περίοδο των Εορτών, οι περισσότεροι χειμερινοί προορισμοί από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά, με ποσοστά πληρότητας πάνω από 90% εμφανίζουν τα ξενοδοχεία της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα Τουρισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Μιχάλης Αμοιρίδης. Στην πρώτη θέση ξεχωρίζει η Δράμα, λόγω του δημοφιλούς θεματικού πάρκου για τα Χριστούγεννα “Ονειρούπολη”, που συγκεντρώνει επισκέπτες από όλη την Βόρεια Ελλάδα και τη Βουλγαρία, αλλά και του εξαιρετικού Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού. Από κοντά και οι Σέρρες με τη Λίμνη Κερκίνης, όπου οι πληρότητες άγγιξαν το 90%, σύμφωνα με την τοπική Ένωση Ξενοδόχων. Ενώ, ακολουθούν οι παραλιακές Καβάλα και Αλεξανδρούπολη με πολλούς επισκέπτες από την Τουρκία και η Ξάνθη, λόγω της πανέμορφης Παλιάς Πόλης, που εξελίσσεται σε Νο1 χειμερινό προορισμό για Βούλγαρους τα τελευταία χρόνια.

«Ήμασταν ψηλά και πέρυσι, όμως υπάρχει άνοδος για το 2016 και ίσως να αγγίξουμε το 100% σε πληρότητες σε ορισμένα καταλύματα. Δεν γνωρίζω αν καταφέρουμε να πιάσουμε αυτά τα νούμερα, όμως είναι πολύ ευχάριστο ότι καταγράφονται πληρότητες με ποσοστά άνω του 90%» δήλωσε ο κύριος Αμοιρίδης.

Παρόμοιο σκηνικό και στη Δυτική Μακεδονία, με την Καστοριά να βρίσκεται στο επίκεντρο της τουριστικής κίνησης. Όπως αναφέρει ο κύριος Χρήστος Παύλου, Πρόεδρος των Ιδιοκτητών Καταλυμάτων Καστοριάς «Πιστεύω ότι είναι από τις καλύτερες χρονιές όσο αναφορά τα Χριστούγεννα και την πληρότητα των καταλυμάτων αν και έγιναν κάποιες ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής οι οποίες όμως καλύφθηκαν… Πιστεύω ότι τα Χριστούγεννα στην περιοχή μας πήγαν καλά».

Από κοντά και η Φλώρινα, όπου σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Στέφανο Μπίρο, περισσότεροι από 4.000 χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και τα Σκόπια πέρασαν τις Εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στη Θεσσαλία, έγινε το “αδιαχώρητο” σε παραδοσιακούς προορισμούς όπως τα Τρίκαλα, το Πήλιο και η Λίμνη Πλαστήρα. Ο διάσημος πλέον “Μύλος των Ξωτικών” στην πόλη των Τρικάλων μόνο το τριήμερο των Χριστουγέννων συγκέντρωσε 200.000 επισκέπτες, αποτελώντας το πιο πετυχημένο θεματικό πάρκο της χώρας. Τρίκαλα, Μετέωρα και Λίμνη Πλαστήρα προτίμησαν Έλληνες επισκέπτες από όλη την χώρα, αλλά και το εξωτερικό με τους τουρίστες από Ρωσία, Βουλγαρία, Σερβία και Σκόπια να το επιλέγουν για τις μέρες των Εορτών.

 

Στο Πήλιο η Πορταριά, η Μακρινίτσα και ο Βόλος πλημμύρισαν για ακόμη μια φορά από κόσμο. “Η πληρότητα για την Πρωτοχρονιά στα ξενοδοχεία του Πηλίου κυμαίνεται γύρω στο 70%, όταν πριν μια εβδομάδα, τα Χριστούγεννα, ήταν γύρω στο 90%”, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης. Ο ίδιος προσθέτει πως στα δημοφιλή χωριά του Πηλίου, Πορταριά και Μακρινίτσα, η πληρότητα άγγιξε το 100% την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, ενώ στις άλλες περιοχές του Πηλίου κυμάνθηκε πιο κάτω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Καστοριά: Eξιχνιάστηκαν άμεσα, ακόμη επτά περιπτώσεις κλοπής-διάρρηξης σε οχήματα, από το Τμήμα Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, για τις οποίες συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί

Καστοριά: Eξιχνιάστηκαν άμεσα, ακόμη επτά περιπτώσεις κλοπής-διάρρηξης σε οχήματα, από το Τμήμα…

Η Μαρία Αντωνίου για τη μίσθωση του Κτηματολογικού Γραφείου Καστοριάς σε ακίνητο ιδιοκτησίας συμβούλου της Ο. Τελιγιορίδου

Η Μαρία Αντωνίου για τη μίσθωση του Κτηματολογικού Γραφείου Καστοριάς σε ακίνητο…

Ευχαριστήριο Δήμου Άργους Ορεστικού στην Οικογένεια του Καπεταν Παναγιώτη Τσάκου

Ευχαριστούμε θερμά την Εταιρία «Νερά Πηγών Γράμμου Α.Ε.» του ομίλου Τσάκου για…

Η φροντίδα της καθημερινότητας σε πρώτο πλάνο από το Δήμο Καστοριάς

  Η φροντίδα της καθημερινότητας σε πρώτο πλάνο από το Δήμο Καστοριάς

Ανοικτό και τα Σάββατα το Κέντρο Επαναχρησιμοποίησης Υλικών Καστοριάς

  Ανοικτό και τα Σάββατα το Κέντρο Επαναχρησιμοποίησης Υλικών Καστοριάς

Αναφορά μνήμης στην Καστοριά για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων

Αναφορά μνήμης στην Καστοριά για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των…

Ο πόνος τα αλλάζει όλα & η θεραπεία μέσω άσκησης αλλάζει τον πόνο/ Γράφει ο Νικόλαος Παγούνης

  Ο πόνος τα αλλάζει όλα & η θεραπεία μέσω άσκησης αλλάζει…