Αντίθετος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κοροναϊού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 δεν πρέπει να καταστούν υποχρεωτικοί.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε τη Δευτέρα ότι το να πείσει τους ανθρώπους για την αξία ενός εμβολίου κατά της COVID-19 θα ήταν πολύ καλύτερο από το να προσπαθήσει να κάνει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό.

Το ρωσικό εμβόλιο, Sputnik V

Ξεκαθάρισε δε ότι θα εξαρτηθεί από μεμονωμένες χώρες ως προς το πώς θέλουν να διεξάγουν τις εκστρατείες εμβολιασμού τους κατά της πανδημίας και επέμεινε ότι το να είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστεί κατά της νόσου θα ήταν λάθος δρόμος.

«Δεν πιστεύω ότι η υποχρέωση είναι ο τρόπος να προχωρήσουμε» υποστήριξε η Κέιτ Ο’ Μπράιαν, η διευθύντρια του Τμήματος Εμβολιασμών του ΠΟΥ σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ καλύτερη θέση να ενθαρρύνουμε και να διευκολύνουμε τον εμβολιασμό χωρίς τέτοιου είδους απαιτήσεις».

Η Κέιτ Ο’ Μπράιαν σημείωσε ότι μπορεί να υπάρχουν ορισμένα επαγγέλματα στα οποία ενδέχεται να απαιτούνται ή να συνιστώνται ιδιαίτερα οι εμβολιασμοί, όπως οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, για την ασφάλεια τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών.

Ο διευθυντής έκτακτης ανάγκης του οργανισμού Μάικλ Ράιν είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να αναρωτηθούν σχετικά με το τι ήταν διατεθειμένοι να κάνουν για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

Όσον αφορά τα υποχρεωτικά εμβόλια, τόνισε: «Νομίζω ότι όλοι εμείς που εργαζόμαστε στη δημόσια υγεία θα προτιμούσαμε να το αποφύγουμε ως μέσο εμβολιασμού των ανθρώπων».

ΠΗΓΗ:https://sputniknews.gr/