Άνοιξαν οι πρώτες μονάδες αντιμετώπισης της εξάρτησης στη Δυτική Μακεδονία

Τομή για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί η έναρξη λειτουργίας του Πολυδύναμου Συμβουλευτικού Κέντρου και της Κινητής Μονάδας του ΚΕΘΕΑ με έδρα την Κοζάνη.
Οι δύο αυτές μονάδες αποτελούν τις πρώτες εξειδικευμένες υπηρεσίες για τη θεραπευτική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και εντάσσονται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ  2014-2020.
Για πρώτη φορά οι κάτοικοι της Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής αποκτούν πρόσβαση σε υπηρεσίες για το πρόβλημα της  εξάρτησης από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια και το διαδίκτυο/gaming, οι οποίες θα προσφέρονται τοπικά και δωρεάν, προσαρμοζόμενες στις ιδιαίτερες ανάγκες της περιοχής.
Η δημιουργία των νέων μονάδων υποστηρίζεται τόσο από την Περιφέρεια όσο και από τον Δήμο Κοζάνης. Η συμβολή, μάλιστα, του Δήμου υπήρξε καταλυτική, ώστε να εξευρεθεί άμεση λύση στο ζήτημα της στέγασης του Πολυδύναμου Κέντρου κατά την αρχική φάση λειτουργίας του και μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την εξασφάλιση οριστικής στέγης.
Το Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης προσφέρει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης για την προβληματική χρήση ή την εξάρτηση από ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο και διαδίκτυο/gaming. Απευθύνεται τόσο σε όσους αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε μέλη του στενού τους περιβάλλοντος. Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, χωρίς λίστες αναμονής, με σεβασμό στο απόρρητο.

Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης πραγματοποιεί εξορμήσεις στην ευρύτερη περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη ανθρώπων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με διαφορετικές μορφές εθισμού, διευκολύνοντας τη διασύνδεσή τους με κατάλληλα για τις ανάγκες τους προγράμματα.
Και οι δύο μονάδες στελεχώνονται από διεπιστημονικές ομάδες εργαζομένων, και αξιοποιούν την πολύχρονη πείρα του ΚΕΘΕΑ, του μεγαλύτερου δικτύου υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στην Ελλάδα και σύμβουλου οργανισμού του ΟΗΕ σε θέματα ναρκωτικών.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Διεύθυνση: Λ. Ανδρέα Παπανδρέου (έναντι στρατοπέδου Μακεδονομάχων)
Τηλ.: 24610 28324
Μail: [email protected]
Ωράριο λειτουργίας: 7.00 – 15.00
Ημερομηνία Έναρξης: 15.12.2020

 

You May Also Like

Επίσημος Εορτασμός  για την  1η του  Έτους στην Περιφερειακή Ενότητα  Καστοριάς

Επίσημος Εορτασμός  για την  1η του  Έτους στην Περιφερειακή Ενότητα  Καστοριάς

Αφιέρωμα για τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς στην περιφορά του Επιταφίου της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Καστοριάς

Αφιέρωμα για τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς στην περιφορά…

Σήμερα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς με 11θέματα

Σήμερα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς με 11θέματα

Κ.Ε.Κ Καστοριάς: Νέο πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης στην  ειδικότητα   «Ειδικός σχεδιασμού ιστοσελίδων και εφαρμογών»

Κ.Ε.Κ Καστοριάς: Νέο πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης στην  ειδικότητα   «Ειδικός σχεδιασμού ιστοσελίδων και…

Το πολυδιάστατο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, σε γνωστό ξενοδοχείο της Καστοριάς,

Τα δρομολόγια του καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το τριήμερο 13, 14 και 15 Μαΐου 2022

Τα δρομολόγια του καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το τριήμερο 13, 14 και 15…

Πρόσκληση συμμετοχής σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις Β’ εξαμήνου 2018, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσκληση συμμετοχής σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις Β’ εξαμήνου 2018, στο πλαίσιο υλοποίησης…

Παρεμβάσεις από μηχανήματα του Αμαξοστασίου της Π.Ε. Καστοριάς

  Παρεμβάσεις από μηχανήματα του Αμαξοστασίου της Π.Ε. Καστοριάς

Θερινό Εικαστικό Εργαστήρι – Ημερίδα στην Αιανή Κοζάνης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και…