Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Γαβρόγλου κατέθεσε η Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, έχοντας ως θέμα «Ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη       

λειτουργία των σχολείων της χώρας»

 

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

 

Κύριε Υπουργέ

 

Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε στον Τύπο δηλώσεις σας για προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

 

Οι χρόνιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, απότοκο των δημοσιονομικών περιορισμών από το 2009 έως σήμερα, αλλά και των αθρόων συνταξιοδοτήσεων, πλέον των 30.000, κατά την ίδια χρονική περίοδο, καθιστούν τις προσλήψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό ζωτικής σημασίας για την ίδια τη λειτουργία των σχολείων της χώρας.

 

Ωστόσο, και δεδομένης της πάγιας τακτικής της Κυβέρνησης να δρα χωρίς στόχευση και πρότερη διερεύνηση αναγκών σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού, εγείρονται σοβαροί προβληματισμοί γύρω από τον κυβερνητικό προγραμματισμό στον τομέα της Παιδείας.

 

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

 

  1. Ποια είναι τα λειτουργικά κενά σήμερα στα σχολεία της χώρας;
  2. Ποια είναι τα οργανικά κενά;
  3. Πόσες είναι οι προγραμματιζόμενες προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού;
  4. Πώς θα προτεραιοποιήσετε τις εν λόγω προσλήψεις, ανά βαθμίδα και ειδικότητα;
  5. Ποια είναι τα εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό κονδύλια που θα χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση των μόνιμων διορισμών;
  6. Έχουν εξοικονομηθεί πόροι από άλλες πηγές;

 

Οι  Ερωτώντες Βουλευτές

 

Νίκη Κ. Κεραμέως, Επικρατείας

Ιωάννης Ανδριανός, Αργολίδος

Μαρία Αντωνίου, Καστοριάς

Χρήστος Κέλλας, Λαρίσης

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.