Μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα LEADER της Αναπτυξιακής Καστοριάς ΑΕ

Υποβλήθηκαν 33 προτάσεις προυπολογισμού 5.267.800  ευρώ

 

 

Με σημαντικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ΠΕ Καστοριάς ολοκληρώθηκε  η 2η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα CLLD/LEADER. Υποβλήθηκαν 33 προτάσεις προυπολογισμού 5.267.800  ευρώ.  Οι προτάσεις αφορούν σε επενδυτικά σχέδια σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Υποβλήθηκαν προτάσεις στον τομέα του  τουρισμού για δημιουργία και εκσυγχρονισμό τουριστικών εγκαταστάσεων, στον τομέα της μεταποίησης για δημιουργία και εκσυγχρονισμό μονάδων μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, επίσης υποβλήθηκαν επενδυτικά σχέδια στις βιοτεχνίες επεξεργασίας ξύλου, μαρμάρου παραγωγής τροφίμων, επεξεργασίας δερμάτων κλπ.

Αυξημένο ήταν και το ενδιαφέρον σε επενδύσεις παροχής υπηρεσιών που αφορούν σε υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης, υγείας, χημικών αναλύσεων κλπ.

Υποβλήθηκαν και τρία καινοτόμα σχέδια συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος Leader υλοποιούνται ήδη 17 δημόσια έργα προϋπολογισμού 1.107.000 ευρώ και 14 ιδιωτικές επενδύσεις προϋπολογισμού 3.865.000 ευρώ.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του προγράμματος Leader, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών & Περιβάλλοντος, κα Καλλιόπη Κυριακίδου, είναι σημαντικό το επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας και ιδιαίτερα στην τωρινή συγκυρία. H ANAΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΑΕ ΟΤΑ συνεχίζει την υλοποίηση του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER, ολοκληρώνοντας όλες τις διαδικασίες της εφαρμογής του γρήγορα και αποτελεσματικά. Η Περιφερειακή Αρχή στήριξε αυτό το ενδιαφέρον  έμπρακτα  με την  εξασφάλιση της διεξαγωγής 2ης προκήρυξης, άλλωστε οι πολιτικές κατευθύνσεις της δίνουν τεράστια σημασία στην επιχειρηματικότητα και τις ιδιωτικές επενδύσεις, οι οποίες θα είναι η βάση για την καταπολέμηση της ανεργίας και το όχημα που θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη.

You May Also Like

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς και η ΔΕΘ-HELEXPO

Της Χρύσας Κοσμίδου Με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη προβολή, αλλά και την…

Κένυα: 9χρονος έφτιαξε μηχάνημα για το πλύσιμο των χεριών και βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της χώρας (vid)

Κένυα: 9χρονος έφτιαξε μηχάνημα για το πλύσιμο των χεριών και βραβεύτηκε από…

Ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση για τις εργασίες του Δημοτικού Γηπέδου Δ.Ε. Καστοριάς

Ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση για τις εργασίες του Δημοτικού  Γηπέδου Δ.Ε. Καστοριάς

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:  Έναρξη υποβολής δικαιολογητικών για τη χορήγηση του Στεγαστικού Επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:  Έναρξη υποβολής δικαιολογητικών για τη χορήγηση του Στεγαστικού Επιδόματος…

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς με 45 θέματα

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:00  να προσέλθετε…

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καστοριάς: Για το πρόγραμμα το 86 εργαζομένων στον κλάδο της γούνας

«Απαιτούμε να τελειώσει ο εμπαιγμός των εργαζομένων»

Eγκρίθηκε από την Ο.Ε. της Περιφέρειας η πίστωση 3.500.000€ για τη Βελτίωση της Κόμβων της Π.Δ.Μ-Κόμβος στο Τελωνείο Καστοριάς.

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η διάθεση πίστωσης…