ΕΛΜΕ Καστοριάς:Για την e-αξιολόγηση και e-βαθμολόγηση των μαθητών στην e-class (όχι της Mercedes)

Έχει αποδειχθεί περίτρανα πλέον ότι, το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση γενικότερα, δεν είχαν κάνει καμία προετοιμασία και κανένα προγραμματισμό για το επερχόμενο 2ο κύμα της πανδημίας σπαταλώντας τον χρόνο που κερδήθηκε από το πρώτο απαγορευτικό της άνοιξης με τραγικά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, και ενώ κωφεύουν στις παρακλήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, θεωρούν ότι έχουν βρει όχι μόνο το εμβόλιο αλλά και το φάρμακο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όσον αφορά στη λειτουργία των σχολείων: Την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Είναι ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο προσπαθεί με κάθε τρόπο να νομιμοποιήσει και να μονιμοποιήσει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Καταχώριση απουσιών, συνέχιση της ύλης αλλά και γραπτές δοκιμασίες και αξιολόγηση/βαθμολόγηση, θεωρώντας την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ως ισότιμη εκπαιδευτική διαδικασία.

Το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι οι μετέχοντες στην εκπαιδευτική διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης συμμετέχουν με τους ίδιους όρους .

Το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι μπορεί να προχωράει η ύλη με τον μαθητή να είναι καρφωμένο για 7 διδακτικές ώρες σε ένα κινητό τηλέφωνο.

Το Υπουργείο Παιδείας αγνοεί το πώς βιώνει ο κάθε μαθητής τον εγκλεισμό του απαγορευτικού και του ζητάει να είναι μπροστά σε μία οθόνη και να αξιολογείται για την απόδοση του.

Το Υπουργείο Παιδείας προσβάλλει την κοινή λογική και θίγει την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, όταν ζητάει αξιολόγηση και βαθμολόγηση των μαθητών υπό αυτές τις συνθήκες, αποδεχόμενο την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ως μία κανονική διαδικασία αγνοώντας τον παιδαγωγικό μας ρόλο.

Θεωρώντας ότι το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του τις εκκλήσεις γιατρών, παιδαγωγών και ειδικών για τη χρήση του ΗΥ/διαδικτύου και την τηλεκπαίδευση και τις συνέπειες που θα έχουν στην ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών,

απαιτούμε:

  • Να μην βαθμολογηθούν οι μαθητές σε συνθήκες τηλεκπαίδευσης. Να αποσυρθεί τώρα η σχετική εγκύκλιος. Αν χρειαστεί, να μετρήσουν οι βαθμοί του β΄ τετραμήνου και για το α΄ τετράμηνο.

  • Να μην πραγματοποιηθεί καμία καταχώριση απουσιών στο my school υπό αυτές τις συνθήκες.

  • Η ύλη που διδάχθηκε στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση να μην καταγραφεί ως διδαχθείσα ύλη. Επιβάλλεται η επανάληψή της μετά το άνοιγμα των σχολείων.

  • Η διδακτική ύλη να μειωθεί δραστικά και να αναπροσαρμοστεί από τώρα σε όλα τα μαθήματα και, ιδίως, των πανελλαδικώς εξεταζόμενων. Να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων.

  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων και σύμφωνα με τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας (Ομοσπονδία, Ε.Λ.Μ.Ε., μαθητές, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων) όπως έχουν εκφραστεί όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Επιτέλους!

Η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα δεν είναι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Επιτέλους!

Αναλάβετε τις ευθύνες σας! Σταματήστε να μολύνετε τις ψυχές των μαθητών μας!

 


 

You May Also Like

Η Μαρία Αντωνίου σε εκδήλωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Η Μαρία Αντωνίου σε εκδήλωση του  Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Στo 50% θα φτάσει η ανεργία στην Καστοριά το 2015

Πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με τα Προεδρεία των…

Έφτασε η πρώτη πτήση τσάρτερ με τους εμπορικούς επισκέπτες από τη Μόσχα στην Καστοριά

Έφτασε η πρώτη πτήση τσάρτερ με τους εμπορικούς επισκέπτες από τη Μόσχα…

Σύλληψη δύο ημεδαπών σε περιοχή της Κοζάνης, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού

Σύλληψη δύο ημεδαπών σε περιοχή της Κοζάνης, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού

Ενημερωτική ημερίδα για τους Κτηνοτρόφους από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

  Ενημερωτική ημερίδα για τους Κτηνοτρόφους από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του  Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη τη Δευτέρα 22 Ιουλίου  στο Θέατρο Βουνού Καστοριάς

Table of Contents Hide Ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του …

Ευχαριστήριο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς προς τον υφυπουργό Οικονομικών

Ευχαριστήριο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς προς τον υφυπουργό Οικονομικών

Ο δισυπόστατος ναός του Αγίου Χριστοφόρου και του Προφήτη Ησαΐα (+ 9 Μαΐου) στη Λεύκη Καστοριάς

Ο δισυπόστατος ναός του Αγίου Χριστοφόρου και του Προφήτη Ησαΐα (+ 9…

Πέτσας: Στηρίζουμε την εργασία – αντιμετωπίζουμε την ανεργία

Πέτσας: Στηρίζουμε την εργασία – αντιμετωπίζουμε την ανεργία