Τσίπρας: Αποτύχατε, κύριε Μητσοτάκη, τα έχετε χαμένα εντελώς

«Πυρά» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση όλων των κρίσιμων ζητημάτων της χώρας.

Ευθεία επίθεση σε βάρος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2021.

«Αποτύχατε, κύριε Μητσοτάκη» είπε από το βήμα της Βουλής, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και συνέχισε: «Αποτύχατε στην αντιμετώπιση πανδημίας, στη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας, στη στήριξη των εργαζομένων, στη διαχείριση εθνικών ζητημάτων και των οικονομικών.

Όχι μόνο αποτύχατε, αλλά έχετε χάσει εντελώς και τον έλεγχο σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και αυτό δεν κρύβεται» συμπλήρωσε.

«Τα έχετε χαμένα εντελώς και επικίνδυνα» συνέχισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό ότι συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. «Συμπεριφέρεστε σαν να κυβερνάτε μια άλλη χώρα» σχολίασε.

«Τεράστια βήματα προς τα πίσω» στη Σύνοδο για την Τουρκία

Ο Αλέξης Τσίπρας
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : NIKOS LIBERTAS/SOOC
Τσίπρας για Μητσοτάκη: Ανεμόμυλος στην Ελλάδα, ανεμόμυλος και στην Ευρώπη

Κάνοντας ειδική μνεία στο θέμα της Τουρκίας, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε απίστευτη κλιμάκωση των προκλήσεων, ενώ σε σχέση με τη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες και σε ό,τι αφορά το ζήτημα των κυρώσεων, είπε: «Περάσατε κάτω από τον πήχη, δεν τον πλησιάσατε καν, δεν αποπειραθήκατε καν να τον περάσατε». 

«Πρώτα από όλα χαίρομαι που γυρίσατε. Γιατί ο κυβερνητικός σας εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι αν δεν παίρνατε κυρώσεις που δαγκώνουν δεν θα γυρνούσατε πίσω αλλά θα μένατε στις Βρυξέλλες» ανέφερε.

Όπως παρατήρησε, η απόφαση της Συνόδου δεν συνιστά «κανένα βήμα προς τα εμπρός», είπε, αντιθέτως έγιναν «τεράστια βήματα προς τα πίσω».

Και ξεκαθάρισε: «Δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτούμε συζήτηση για γκρίζες ζώνες στην κυριαρχία των νησιών μας. Δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτούμε συζήτηση για αποστρατιωτικοποιημένα νησιά. Δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούμε εγγυήσεις ή παραμονή κατοχικού στρατού στην Κύπρο».

«Ποια χώρα κυβερνά ο κ. Μητσοτάκης, την Ελλάδα ή το Λουξεμβούργο;»

Αναφορικά με το θέμα της πανδημίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι «από παράδειγμα θετικό, γίναμε παράδειγμα προς αποφυγή», ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλάβει την ευθύνη του.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό όχι μόνο για ανευθυνότητα, αλλά και για «κάτι ακόμη πιο σημαντικό», όπως είπε, «για έλλειψη κατανόησης».

Αλέξης Τσίπρας
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : SOOC / KONSTANTINOS TSAKALIDIS
Τσίπρας: Την επόμενη φορά που θα πάω να νοικιάσω ένα σπίτι, θα πάρω μαζί μου και τον Μητσοτάκη

Ο ίδιος αναφέρθηκε, ειδικότερα, σε δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό και σε συνέντευξή του, όπου ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει ότι «κατανοεί πως υπάρχουν και ορισμένοι Έλληνες συμπολίτες μας που είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους» και ότι είναι «αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, καθώς με την πανδημία οι Έλληνες αποταμιεύουν περισσότερα». Και διερωτήθηκε: «Ποια χώρα κυβερνά ο κ. Μητσοτάκης, την Ελλάδα ή το Λουξεμβούργο;». Όπως είπε μάλιστα, οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους όχι μόνο δεν αποταμιεύουν, αλλά βλέπουν συσσωρευμένες υποχρεώσεις, καθώς ο μισθός σπαταλιέται στις πρώτες 20 ημέρες του μήνα.

«Οδηγούμαστε πάλι σε νέες περιπέτειες»

Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της οικονομίας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης προς τον ελληνικό λαό δεν πραγματοποιήθηκαν, καθώς «οδηγούμαστε πάλι σε νέες περιπέτειες».

Ανέφερε ότι αυτό που έχει επιτευχθεί είναι «μια τρύπα στο νερό», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ψέματα. «Τα 24 δισ. που λέτε ότι ρίξατε στην αγορά, πού είναι;» διερωτήθηκε.

Μιλώντας για αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στις συνέπειες της πανδημίας για συγκεκριμένες ομάδες της κοινωνίας, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο προϋπολογισμός «δεν απαντά στις αγωνίες μιας κοινωνικής πλειοψηφίας».

Άλλωστε, ο ίδιος επεσήμανε ότι η πανδημία θα διαρκέσει αρκετούς μήνες, ακόμη και μετά την έλευση του εμβολίου για τον κορονοϊό.

«Μας κατηγορούσατε ότι δίνουμε ψίχουλα όταν δίναμε το πλεόνασμα» είπε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι τα κατήργησε όλα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο. Ενδεικτικά και μεταξύ άλλων προτάσεων που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας, σημείωσε ότι το κράτος θα μπορούσε να αναλάβει την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων, ούτως ώστε να μην επιβαρυνθούν οι επιχειρήσεις.

«Να νικήσουμε εκείνους που διαρκώς επιστρέφουν για να μας βυθίσουν στην απόγνωση»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνοντας την ομιλία του, απέστειλε ένα μήνυμα προς τους πολίτες.

Το νέο logo του ΣΥΡΙΖΑ, Σεπτέμβριος 2020
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Η «ανεμελιά» του είναι η κυνική ομολογία της αποτυχίας του

«Γνωρίζω και κατανοώ απόλυτα, το άγχος και την ανασφάλεια» είπε, σημειώνοντας ότι οι πληγές -οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές- είναι πολύ μεγάλες.Απέναντι, συνέχισε, σε μια κυβέρνηση που μας οδηγεί στο έλεος μιας ακόμη κρίσης, για χάρη της πολιτικής της επιβίωσης, το χειρότερο που μπορεί να προκύψει είναι η απόγνωση.

Είμαστε μια κοινωνία που μέσα στην πανδημία που έδειξε αξίες και ιδανικά, τα οποία η αυταρχική, όπως είπε, κυβέρνηση αγνοεί.

«Πρέπει ξανά να νικήσουμε εκείνους που διαρκώς επιστρέφουν για να μας βυθίσουν ξανά στην απόγνωση» διεμήνυσε, τονίζοντας: «Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, θα τους νικήσουμε».

Και κατέληξε: «Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας είναι ακριβώς πριν χαράξει η αυγή της επόμενης ημέρας».

ΠΗΓΗ:https://sputniknews.gr/

You May Also Like

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Οκτωβρίου;

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Οκτωβρίου;

Κρήτη: 39χρονος σκότωσε τη σύντροφό του με πιστόλι στο Ηράκλειο

Την πυροβόλησε θανάσιμα στο κεφάλι και στη συνέχεια κάλεσε το ΕΚΑΒ.

Πέτρος Φιλιππίδης: «Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή»

Table of Contents Hide Πέτρος Φιλιππίδης: «Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ…

Δήμητρα της Λέσβου: Τραγικός επίλογος – Έπεσε θύμα τροχαίου, ταυτοποιήθηκε η σορός

Η Δήμητρα είχε χαθεί από τις 6 Απριλίου από το ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο

Σπάνια ροζ δελφίνια εμφανίστηκαν και πρόσφεραν εντυπωσιακό θέαμα

Το δελφίνι του Αμαζονίου (Inia geoffrensis), επίσης γνωστό ως ροζ ποτάμιο δελφίνι

ΟΑΕΔ: Πώς ενεργοποιείται από σήμερα η «Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού»

Από σήμερα μπορούν οι δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού να ενεργοποιήσουν τις…

Μπεν Στίλερ: Ο Αμερικανός ηθοποιός συνάντησε τον Ζελένσκι στο Κίεβο – «Είσαι γενναίος, ο ήρωάς μου» του είπε

«Είσαι ο ήρωάς μου είσαι πολύ γενναίος! Κοίτα πόσα έχεις κάνει για την…

Σκιαδαρέσης: Ήμουν μάρτυρας στον ξυλοδαρμό από τον Φιλιππίδη

«Χάρη στην παρέμβαση των υπολοίπων τον σταματήσαμε για να μην συμβούν τα…

Πόλο: Το πάλεψε αλλά ηττήθηκε στα πέναλτι η εθνική γυναικών

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών ηττήθηκε 16-14 στα πέναλτι από την Αυστραλία…

Μέχρι και την Κυριακή, 29 Απριλίου 2018, θα παραμείνει ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»

Μέχρι και την Κυριακή, 29 Απριλίου 2018, θα παραμείνει ανοιχτή η ηλεκτρονική…