Β. Κοντοζαμάνης: Δεν θα επιλέγουν οι πολίτες το εμβόλιο που θα κάνουν

«Oι πολίτες δεν θα επιλέγουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν για τον κορωνοϊό, όπως δεν επιλέγουν και για τη γρίπη» διευκρίνισε ο ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Μάλιστα, ο κ. Κοντοζαμάνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι «από τη στιγμή που ένα σκεύασμα έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας, σημαίνει πως πληροί όλες τις προϋποθέσεις».

Ως προς τον χρόνο παραλαβής των εμβολίων, ο αρμόδιος υφυπουργός δήλωσε ότι οι παραδόσεις από τις εταιρίες θα γίνουν ταυτόχρονα με τη χορήγηση άδειας από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. και προεξόφλησε πως δεν θα υπάρχουν ελλέψεις.

Όπως είπε, τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα της χώρας και τα νοσοκομεία προετοιμάζονται, ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί μέσα σε λίγες ημέρες από την παραλαβή των εμβολίων. Τόνισε, δε, ότι -βάσει του σχεδιασμού- θα μπορούν να γίνονται έως 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί τον μήνα.

Φαρμακεία και ΚΕΠ «στην υπηρεσία» των εμβολιασμών

Να σημειωθεί πως δεν θα γίνονται εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στα φαρμακεία. Ωστόσο, οι πολίτες θα μπορούν, μέσω των φαρμακείων, να κλείνουν ραντεβού.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει 10.000 φαρμακεία και ΚΕΠ, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία εμβολιασμού.

Με τρεις τρόπους το ραντεβού για εμβόλιο

Μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, με προσαρμοσμένη χρήση call centers αλλά και σε φυσικά σημεία εξυπηρέτησης θα μπορούν οι πολίτες να κατοχυρώνουν την σειρά προτεραιότητας για τον εμβολιασμό, σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μιλώντας στο Ράδιο «Κ», ο κ. Πιερρακάκης τόνισε αρχικά πως έχουμε μπροστά μας την πιο δύσκολη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Μία τρομακτικά μεγάλη πρόκληση για όλες τις χώρες του πλανήτη, δηλαδή να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός σε λίγους μήνες», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον υπουργό βρίσκεται σε εξέλιξη ο συντονισμός δύο υπουργείων (Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης) από το πώς θα φτάσει τοεμβόλιο στη χώρα, μετά στην αποθήκη και τέλος στα εμβολιαστικά κέντρα.

«Ο τρόπος θα είναι εξαιρετικά απλός και θα χρησιμοποιήσουμε ψηφιακά μέσα. Έχουμε ήδη μιλήσει για πλατφόρμες, για το emvolio.gov.gr, για την άυλη συνταγογράφηση που είναι η κορωνίδα μίας στρατηγικής. Η πλατφόρμα θα μοιάζει πάρα πολύ με τις αντίστοιχες πλατφόρμες που μπορεί κανείς να κλείσει ένα αεροπορικό εισιτήριο. Δηλαδή εμείς θα κλείσουμε τα δύο ραντεβού εξαρχής με βάση τη διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι πολίτες -τη διαθέσιμη διεύθυνση που έχουμε- στα διάφορα συστήματα του κράτους», εξήγησε ο κ. Πιερρακάκης.

Επιπλέον, ο υπουργός πρόσθεσε: «Θα κλείσουμε εξαρχής και τα δύο ραντεβού γιατί το εμβόλιο έχει δύο δόσεις και πάνω σε αυτές τις δύο δόσεις θα προτείνουμε ραντεβού στους πολίτες. Τα οποία φυσικά θα μπορούν να τα αλλάξουν στην πορεία γιατί πάντοτε η διεύθυνση που έχουμε εμείς δεν είναι το σημείο στο οποίο ένας πολίτης κατοικεί αυτή τη στιγμή, μπορεί κάποιος να βρίσκεται στο χωριό του, να βρίσκεται σε κάποια άλλη πόλη».

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη θα διαμορφωθούν κανάλια εξυπηρέτησης για τους πολίτες που δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες.

ΠΗΓΗ:https://www.kathimerini.gr/

You May Also Like

Εμμανουήλ Καραλής: «Μόνο η μητέρα μου με πίστευε, της αφιερώνω το μετάλλιο»

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Εμμανουήλ Καραλής!

Η ντροπιαστική στιγμή της ημέρας έρχεται από τη σελίδα “Η Αναπηρία είναι Κουλ”.

Παραολυμπιονίκης βιώνει τον αποκλεισμό σε εγκαίνια γηπέδου στην Κρήτη

Τουρκικά ΜΜΕ: Απορρίφθηκε αίτημα για να ανοίξει τζαμί στη Θεσσαλονίκη

Τουρκικά ΜΜΕ: Απορρίφθηκε αίτημα για να ανοίξει τζαμί στη Θεσσαλονίκη

Στο πλευρό της χώρας ο μουφτής Κομοτηνής: «Η Ελλάδα, η πατρίδα μας, κάνει το σωστό και το δίκαιο»

Στο πλευρό της χώρας ο μουφτής Κομοτηνής: «Η Ελλάδα, η πατρίδα μας,…

Ο πρώτος θάνατος φέτος στην Ελλάδα από τον Ιό του Δυτικού Νείλου

Τρία κρούσματα ως στιγμής

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σχεδόν 10.000 πρόσφυγες έχουν φθάσει στην Ελλάδα

Το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα εισήλθαν 571 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους…

Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα: Τα 3 bonus για έξοδο στη σύνταξη

Μπόνους θα έχουν οι ασφαλισμένοι που υπάγονται στο καθεστώς των βαρέων και…

Mετάδοση τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού μηνύματος για προστασία από πλημμύρες από τιςΠεριφέρειες

Με γνώμονα την ενημέρωση των πολιτών, σας διαβιβάζουμε το τηλεοπτικό μήνυμαΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ…

Στέφανος Κασσελάκης: Το πάρτι σε μπαρ με τον Τάιλερ και οι δηλώσεις για τον Πολάκη (φωτογραφίες)

Στο μπαρ Sodade, γιορτάστηκε η νομοθέτηση της ισότητας στον γάμο