Άλμπερτ Μπουρλά: Γιατί δεν έχει κάνει ακόμη το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε πως δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα που παρήγαγε η εταιρία του σε συνεργασία με την BioNTech, καθώς δεν θέλει να «πάρει τη σειρά κανενός».

Ο Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε στο CNNi ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη της εταιρίας θα περιμένουν τη σειρά τους, καθώς δεν θέλουν να δώσουν το «κακό παράδειγμα».

«Είμαι 59 ετών, έχω καλή υγεία και δεν εργάζομαι στην πρώτη γραμμή, οπότε δεν ανήκω στην κατηγορία που συνιστάται να εμβολιαστεί τώρα» επισήμανε.

Σημείωσε ότι σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες προτεραιότητα για τον εμβολιασμό έχει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, οι ηλικιωμένοι σε οίκους ευγηρίας καθώς και το προσωπικό σε αυτές τις μονάδες.

Επισήμανε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να εμβολιαστεί νωρίτερα από ό,τι θα ήταν κανονικά η σειρά του, βάσει ηλικίας και κατάστασης υγείας, προκειμένου να δείξει εμπράκτως την εμπιστοσύνη που έχει η εταιρία στο εμβόλιό της, καθώς και να ενθαρρύνει και άλλους να εμβολιαστούν.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Pfizer έχει διενεργήσει έρευνες κοινής γνώμης σχετικά με τον εμβολιασμό και ειδικότερα για το τι θα έπειθε περισσότερο τους πολίτες, σημειώνοντας ότι μια από τις απαντήσεις που συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά ανταπόκρισης είναι η επιλογή να εμβολιαστεί ο επικεφαλής της Pfizer.

«Πρόκειται για μια απάντηση που δίνεται σε μεγαλύτερο ποσοστό ακόμη και από εκείνη υπέρ του να κάνει πρώτος το εμβόλιο ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Τζο Μπάιντεν» επισήμανε και πρόσθεσε: «Αλλά έχουμε πάρει μια απόφαση ότι εάν πρέπει να το κάνουμε αυτό δεν θα το κάνουμε παίρνοντας τη σειρά κάποιου άλλου».

ΠΗΓΗ:https://www.cnn.gr/