Οποιαδήποτε μορφή ήττας αναπόφευκτα δημιουργεί προβλήματα στον ηττημένο.
Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ήττα ενός κόμματος που διεκδικούσε με ίσους όρους στις εκλογές την πρωτιά.
Στην Ν.Δ. λοιπόν μετά το αποτέλεσμα των εκλογών και πολύ λίγο μετά δεν έλλειψε η κριτική από στελέχη, η οποία κριτική ήταν επόμενο να δημιουργήσει αναταράξεις οι οποίες οδήγησαν και σε ραγδαίες εξελίξεις.
Τις οποίες προκάλεσε η άμεση αντίδραση του κυρίου Μεϊμαράκη, ο οποίος έθεσε επιτάπητος τις διεργασίες για εκλογή προέδρου στην Ν.Δ.
Και ασφαλώς δεν νομίζουμε ότι υπάρχει λόγος. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κύριος Μεϊμαράκης είχε αναλάβει προσωρινά την ηγεσία του κόμματος μετά την παραίτηση του κυρίου Σαμαρά ύστερα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Και αναγκάστηκε να διαχειριστεί τον προεκλογικό αγώνα της παράταξης με την παραίτηση της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και την προκήρυξη των εκλογών.
Ήδη οι διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη με την συγκρότηση της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής η οποία θα διαχειριστεί την υπόθεση εκλογής του νέου προέδρου της Ν.Δ.
Πολλοί είναι οι ψίθυροι που κυκλοφορούν για τις υποψηφιότητες με μοναδικό γεγονός μέχρι αυτήν την στιγμή που γράφεται αυτό το σημείωμα ή δήλωση υποψηφιότητας του κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη σε τηλεοπτικό σταθμό χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν και η Ντόρα Μπακογιάννη θα διεκδικήσει την αρχηγία.
Δεν είναι λίγοι όμως αυτοί για τους οποίους κυκλοφορούν φήμες ότι έχουν πρόθεση να θέσουν υποψηφιότητα.
Βλέπεται είναι και η προϋπόθεση που ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να εξασφαλίσει πενήντα υπογραφές για να έχει το δικαίωμα συμμετοχής.
Πιθανόν λοιπόν Δένδιας, Κεφαλογιάννη, Βορίδης, Γεωργιάδης και οποιοσδήποτε άλλος θα πρέπει πρώτα να διασφαλίσουν τις πενήντα υπογραφές και μετά να οριστικοποιήσουν την απόφασή τους.
Ο κύριος Μεϊμαράκης κατ’ αρχήν έχει τους προβληματισμούς του και αντίθετη άποψη για τον τρόπο εκλογής του προέδρου από την βάση.
Ίσως και για άλλους δικούς του λόγους έχει αφήσει αδιευκρίνιστη την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την προεδρεία, παρόλο όπως ακούγεται είναι πάρα πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν και πιέζουν για να είναι υποψήφιος. Ο ίδιος όμως να επιθυμεί να είναι ο μόνος υποψήφιος με το σύστημα εκλογής που επικρατεί.
Σιωπηλός παραμένει και ο πρόσφατα παραιτηθείς κύριος Σαμαράς για τον οποίο δεν έχει σταματήσει τα λιβανίσματα ο κύριος Γεωργιάδης ο οποίος μαζί με τον κύριο Βορίδη αποτελούν την δεξιά πλατφόρμα ή όπως ο κύριος Μεϊμαράκης αποκάλεσε δεξιά συνιστώσα.
Οι εξελίξεις λοιπόν τρέχουν και δεν μπορεί να μην προξενούν το ενδιαφέρον ποιοι τελικά θα είναι οι διεκδικητές που θα καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους την καθορισμένη ημερομηνία από την εφορευτική ώστε η εκλογή να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο.
Όμως αυτό το διάστημα στην Βουλή πρόκειται να ψηφιστούν σημαντικοί εφαρμοστικοί νόμοι που προβλέπονται από το μνημόνιο. Και η παρουσία της αντιπολίτευσης είναι άκρως απαραίτητη.
Θα πρέπει λοιπόν η Ν.Δ. να μην απορροφηθεί αποκλειστικά στην εκλογή του προέδρου της και να βρει τρόπο ώστε να έχει την απαραίτητη παρουσία της στην βουλή και τις τόσο σοβαρές συνεδριάσεις της.
Μάλιστα αν είναι δυνατόν να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή του προέδρου της και να μην φθάσει στον Νοέμβριο.
Ένας προσωρινός υπεύθυνος σαν πρόεδρος δεν ξέρουμε κατά πόσον θα μπορέσει να αναλαμβάνει την ευθύνη για τις θέσεις που θα πρέπει να έχει η παράταξή του για τόσο κρίσιμα νομοθετήματα.
Όταν μάλιστα έχουν διατυπωθεί κριτικές για τον προεκλογικό αγώνα και την τακτική που ακολούθησε η ηγεσία. Πόσο θα είναι διατεθειμένη αυτή η προσωρινή ηγεσία να αναλάβει μια τόσο σοβαρή ευθύνη.
Τον κόσμο που ψήφισε αυτήν την παράταξη με αυτά τα ποσοστά που τις έδωσε δεν ενδιαφέρει σε αυτές τις στιγμές τόσο ποιος θα εκλεγεί αρχηγός αλλά πως θα υποστηριχθούν καλύτερα τα συμφέροντά του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Δύο αγώνες για τον Α.Σ. Καστοριάς_άροσις αυτό το Σαββατοκύριακο (18-19 Νοεμβρίου)

Αγώνες για την παιδική ομάδα και την ομάδα των των ανδρών του Α.Σ. Καστοριάς_άροσις

“Ευχαριστώ” από τα παιδιά του 4ου Νηπιαγωγείου Μάνδρας προς το Κατηχητικό Σχολείο του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς

“Ευχαριστώ” από τα παιδιά του 4ου Νηπιαγωγείου Μάνδρας προς το Κατηχητικό Σχολείο…

Στις 24 Αυγούστου η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Καστοριάς και του Δημοτικού Συμβουλίου

Στις 24 Αυγούστου η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Καστοριάς και του Δημοτικού…

Σε εξέλιξη οι ετοιμασίες για την 41η Διεθνής Έκθεση Γούνας

Ξεκίνησαν εδώ και λίγες ημέρες και συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εργασίες…

Ευχές της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς για την Έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς

«θα βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα για την καλύτερη δυνατή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων»

Σε εκδήλωση της Πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν η Μαρία Αντωνίου

Στην εκδήλωση της Πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν, με αφορμή την 99η Εθνική Επέτειο…

Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας διανεμήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καστοριάς σε οδηγούς ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, διανεμήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καστοριάς