Νέο spot από την Πολιτική Προστασία για τα 25 χρόνια της

Η Πολιτική Προστασία γιορτάζει 25 χρόνια από την ίδρυσή της (1995-2020) και αφιερώνει την επέτειο αυτή στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που ως καθημερινό έργο και αγωνία τους έχουν την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, καθώς και του φυσικού πλούτου της χώρας μας.

Με ένα επετειακό video που τιμά κάθε έναν από τους φορείς οι οποίοι συμβάλλουν στο έργο της (Πυροσβεστικό Σώμα, Ένοπλες δυνάμεις, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, ΕΚΑΒ), καθώς και με μια αφιερωματική σειρά φιλοτελικών προϊόντων που αποτυπώνουν τη διακλαδικότητα αυτή, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συντονισμένη και ενιαία προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά, η Πολιτική Προστασία λέει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στα στελέχη που με μοναδικό θάρρος και αυταπάρνηση, μάς κρατούν όλους ασφαλείς. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στα στελέχη μας – είναι οι άνθρωποι που προστατεύουν τους ανθρώπους.

Με την ευκαιρία, λοιπόν, της παρουσίασης του επετειακού αυτού video, o Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνει: «Στο επίκεντρο της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται πάντα ο άνθρωπος. Το να είμαστε χρήσιμοι, το να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας είναι ο απώτερος στόχος μας, ο φάρος που καθοδηγεί τα βήματά μας και μας δίνει κίνητρο να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι. Γιατί από το 1995, η οικογένεια της Πολιτικής Προστασίας αντιμετωπίζει καθημερινά διαρκώς αυξανόμενες και πρωτόγνωρες προκλήσεις. Η κλιματική κρίση είναι εδώ – οι φυσικές καταστροφές γίνονται πιο βίαιες, πιο συχνές. Ανθρωπογενείς καταστροφές, τεχνολογικά ατυχήματα αποτελούν πάντοτε υπαρκτό κίνδυνο, ενώ καινοφανείς «αόρατες» απειλές, όπως ο νέος κορωνοϊός, δοκιμάζουν τις αντοχές των κοινωνιών μας. Δίνοντας πάντοτε το παρών, αναπτύσσοντας νέα εργαλεία για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του κύκλου των καταστροφών, με έμφαση στην πρόληψη και την ετοιμότητα, η Πολιτική Προστασία έχει πια καθιερωθεί στη συνείδηση όλων των Ελλήνων. Αποτελεί πλέον θεσμό, έχοντας σφυρηλατήσει μια άρρηκτη σχέση εμπιστοσύνης με κάθε πολίτη».

25 χρόνια μετά, λοιπόν, συνεχίζουμε. Με τη δημιουργία του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων που θέτει τα θεμέλια για ένα πλήρως αναδιαρθρωμένο σύστημα Πολιτικής Προστασίας – ασπίδα ενάντια σε κάθε καταστροφή. Με την εκπόνηση ολοκληρωμένων Σχεδίων Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών που διασφαλίζουν την άμεση και συντονισμένη απόκριση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Με σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, στη βάση των καλύτερων διεθνών προτύπων και πρακτικών. Με ενεργό συμμετοχή της χώρας μας στο αναβαθμισμένο ευρωπαϊκό σύστημα Πολιτικής Προστασίας RescΕU, αλλά και σε διαρκή συνεργασία με την παγκόσμια κοινότητα.

Συνεχίζουμε με σχέδιο, στρατηγική και απέραντη εμπιστοσύνη στο προσωπικό μας, στους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας που δίνουν καθημερινά τη μάχη. Γιατί η οικογένεια της Πολιτικής Προστασίας αγκαλιάζει ολόκληρη την Ελλάδα και στηρίζει κάθε έναν Έλληνα πολίτη ξεχωριστά.

Δείτε το επετειακό video για τα 25 χρόνια της Πολιτικής Προστασίας: https://www.youtube.com/watch?v=klFVG9gEGMY&t=3s

 

You May Also Like

Εστίαση: Έρχονται βαριά πρόστιμα και λουκέτα σε μαγαζιά που καταλαμβάνουν πεζοδρόμια και πλατείες

Τσουχτερά πρόστιμα και κυρώσεις που θα φτάνουν μέχρι και τη σφράγιση του καταστήματος προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός…

Είναι οριστικό: Ανοίγουν στις 25 Μαΐου τα καταστήματα εστίασης

Table of Contents Hide Είναι οριστικό: Ανοίγουν στις 25 Μαΐου τα καταστήματα…

Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε 800 σχολεία

    Ξεκίνησε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου η υλοποίηση του φετινού προγράμματος…

Θεσσαλονίκη: Μάθημα με κουβέρτες για μαθητές δημοτικού σχολείου στη Χαλάστρα …..

Θεσσαλονίκη: Μάθημα με κουβέρτες για μαθητές δημοτικού σχολείου στη Χαλάστρα…..

Άδωνις για την ακρίβεια: «Οι καταναλωτές ξοδεύουν λεφτά, άρα έχουν» (vid)

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως δεν υπάρχει κύμα ακρίβειας και…

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Κατατέθηκε η τροπολογία – Δεν προβλέπονται απολύσεις ανεμβολίαστων

Κατατέθηκε στη Βουλή οι ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση για την υποχρεωτικότητα…

Σούπερ Μάρκετ: Καλά κρατεί ο πληθωρισμός της απληστίας

Η ακρίβεια εκτίναξε τον τζίρο, αλλά δεν συνοδεύτηκε από τόνωση της κατανάλωσης – «Πρωταγωνιστές» τα φθηνότερα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας

Αύξηση 30% στις αποζημιώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων στις εκλογές

Πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση της εκλογικής διαδικασίας

Κλειστά στις 2 Νοεμβρίου όλα τα σχολεία της χώρας

Κλειστά θα είναι την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, όλα τα σχολεία (Δημοτικό έως…