Ρώσος εκατομμυριούχος δώρισε ένα σπίτι στην «πιο μοναχική γυναίκα στον κόσμο» [βίντεο]

Εδώ και 70 χρόνια η γυναίκα ζει απομονωμένη στα βουνά της Σιβηρίας.

Η Agafya Lykova έχει περάσει όλη της τη ζωή σε απομόνωση στα βουνά της Σιβηρίας και χαρακτηρίζεται ως η πιο «μοναχική γυναίκα» στον κόσμο.

Το παλιό οικογενειακό αγρόκτημα στο οποίο κατοικεί, λόγω των χρόνων, είχε αρχίσει να χαλάει και γι’ αυτό έκανε μια δημόσια έκκληση για βοήθεια.

Τη λύση στο πρόβλημα της Agafya έδωσε ένας Ρώσος μεγιστάνας, ο Oleg Deripaska, ο οποίος προσφέρθηκε να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία ενός νέου σπιτιού για εκείνη.

Η ιστορία της

Η 76χρονη ζει στο αγροτικό σπίτι που έχτισαν οι γονείς της το 1936, όταν βρήκαν καταφύγιο στο δάσος για να γλιτώσουν από τις θρησκευτικές διώξεις, από τον Τζόζεφ Στάλιν.

Ο οικισμός αυτός ήταν τόσο απομονωμένος που δεν τον γνώριζαν οι Ρώσοι αξιωματούχοι, μέχρι το 1980, όταν σοβιετικοί γεωλόγοι “έπεσαν πάνω” στο σπίτι της οικογένειας ενώ έκαναν περιήγηση στο βουνό.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της είχαν φύγει από τη ζωή, ωστόσο η Lykova συνέχισε να ζει μόνη της στην οικογενειακή καλύβα, καλλιεργώντας τα δικά της λαχανικά.

Καθώς κοντά στο αγρόκτημα βρίσκεται το φυσικό καταφύγιο Khakassky, τη Lykova επισκέπτεται δύο έως τρεις φορές το χρόνο ένας τοπικός επιθεωρητής.

Το νέο σπίτι

Η νέα ξύλινη καμπίνα που θα αντικαταστήσει την παλιά οικογενειακή κατοικία χτίστηκε πρώτα στην πόλη Abakan, καθώς έδαφος στην περιοχή είναι πολύ δύσκολο.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, το σπίτι θα είναι περισσότερο από επαρκές για να διατηρήσει τη Lykova άνετη και ασφαλή, παρόλο που φαίνεται απλό.

«Το νέο σπίτι θα είναι καλά μονωμένο» ανέφερε ο διευθυντής του Φυσικού Καταφυγίου Khakassky, Victor Nepomnyashchiy, στα social media.

Οι αξιωματούχοι ελπίζουν να ολοκληρώσουν την κατασκευή του νέου σπιτιού έως τις αρχές του 2021.

ΠΗΓΗ:https://www.topnews.gr/