Πόσα άτομα επιτρέπονται σε ΙΧ και Ταξί τα Χριστούγεννα

Το lockdown έχει χαλαρώσει λόγω click away, κομμωτηρίων και λοιπών αγορών λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ωστόσο, οι περιορισμοί στις μετακινήσεις παραμένουν ίδιοι σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τον αριθμό των επιβατών στα αυτοκίνητα. Επομένως, ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα για το όριο επιβατών στα οχήματα θα συνεχίσει να ισχύει και τις μέρες των γιορτών.

Πιο αναλυτικά:

Αρχικά, όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να αιτιολογούν την έξοδό τους με το απαραίτητο SMS στο 13033 ή τα σχετικά έγγραφα μετακίνησης.

 Στα ΙΧ και τα ταξί επιτρέπεται να βρίσκονται ο οδηγός και ένα ακόμα άτομο.

Ακόμα ένας επιβάτης μπορεί να επιβαίνει στο αυτοκίνητο στην περίπτωση που χρειάζεται βοήθεια για να μετακινηθεί ο δεύτερος επιβάτης.

Στα διπλοκάμπινα επιτρέπονται μέχρι και δύο άτομα πλέον του οδηγού. Το ίδιο ισχύει και για τα οχήματα μικτής χρήσης αλλά και τα τύπου ΒΑΝ οχήματα.

Το όριο επιβαινόντων μπορεί να υπερβεί μόνον εφόσον πρόκειται για ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου δεν είναι δυνατή.

Τέλος, για τη λειτουργία επιβατηγών υπηρεσιακών οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προσωπικού από και προς την εργασία επιτρέπεται μόνο με επίδειξη βεβαίωσης του εργοδότη και σχετικού δελτίου κίνησης. Στο δελτίο κίνησης θα πρέπει να υπάρχει και η διαδρομή του οχήματος υπό την προϋπόθεση ότι καλύπτεται κατ’ ανώτατο όριο του 50% των διαθέσιμων θέσεων.

Τα μέτρα αναλυτικά

-Επιτρέπεται μέχρι ένας επιβάτης πλέον του οδηγού σε ταξί και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

-Επιτρέπονται μέχρι δύο άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

-Εφόσον πρόκειται για μαθητές σε μη αστικές περιοχές, που χρησιμοποιούν ταξί για τη μετάβαση τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και τέσσερα άτομα, με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του διευθυντή του σχολείου. Η ίδια δυνατότητα παρέχεται, με την προσκόμιση αντίστοιχης βεβαίωσης, και για τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών σε μη αστικές περιοχές, που εξυπηρετούνται είτε με ταξί είτε με όχημα ενός εκ των εκπαιδευτικών.

-Στα ΙΧ η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική εάν επιβαίνει σε αυτό μόνο ο οδηγός, εάν οι επιβαίνοντες είναι σύζυγοι ή συμβιούντες, καθώς και εάν είναι συγγενείς α’ και β’ βαθμού.

-Η λειτουργία επιβατηγών υπηρεσιακών οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προσωπικού από και προς την εργασία επιτρέπεται μόνο με επίδειξη βεβαίωσης του εργοδότη και σχετικού δελτίου κίνησης, από το οποίο προκύπτει η διαδρομή του οχήματος, και υπό την προϋπόθεση της κάλυψης κατ’ ανώτατο όριο του 50% των διαθέσιμων θέσεων επιβατών.

– Σε περίπτωση, που επιβάτης δεν φέρει μάσκα, δεν του επιτρέπεται η είσοδος στο μέσο μεταφοράς.

-Για τη μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων, που αφορούν σε επιβατηγά δημοσίας χρήσεως, λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών, τουριστικά λεωφορεία και ειδικά τουριστικά λεωφορεία περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου, λεωφορεία ιδιωτικής χρήση, λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, καθώς και λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ στον οδηγό του οχήματος ή/και στους επιβάτες κατά περίπτωση.

· Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λειτουργούν διασφαλίζοντας επαρκή κίνηση, με μέγιστη πληρότητα 65%.

· Επιτρέπεται μέχρι ένας επιβάτης πλέον του οδηγού σε ταξί και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

· Επιτρέπονται μέχρι δύο άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

· Εφόσον πρόκειται για μαθητές σε μη αστικές περιοχές, που χρησιμοποιούν ταξί για τη μετάβαση τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και τέσσερα άτομα, με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του διευθυντή του σχολείου. Η ίδια δυνατότητα παρέχεται, με την προσκόμιση αντίστοιχης βεβαίωσης, και για τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών σε μη αστικές περιοχές, που εξυπηρετούνται είτε με ταξί είτε με όχημα ενός εκ των εκπαιδευτικών.

· Στα ΙΧ η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική εάν επιβαίνει σε αυτό μόνο ο οδηγός, εάν οι επιβαίνοντες είναι σύζυγοι ή συμβιούντες, καθώς και εάν είναι συγγενείς α’ και β’ βαθμού.

· Η λειτουργία επιβατηγών υπηρεσιακών οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προσωπικού από και προς την εργασία επιτρέπεται μόνο με επίδειξη βεβαίωσης του εργοδότη και σχετικού δελτίου κίνησης, από το οποίο προκύπτει η διαδρομή του οχήματος, και υπό την προϋπόθεση της κάλυψης κατ’ ανώτατο όριο του 50% των διαθέσιμων θέσεων επιβατών.

· Σε περίπτωση, που επιβάτης δεν φέρει μάσκα, δεν του επιτρέπεται η είσοδος στο μέσο μεταφοράς.

· Για τη μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων, που αφορούν σε επιβατηγά δημοσίας χρήσεως, λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών, τουριστικά λεωφορεία και ειδικά τουριστικά λεωφορεία περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου, λεωφορεία ιδιωτικής χρήση, λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, καθώς και λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ στον οδηγό του οχήματος ή/και στους επιβάτες κατά περίπτωση.

aftodioikisi.gr

You May Also Like

80χρονος πήρε τη βάρκα του και απεγκλώβισε συγχωριανούς του

Μιλώντας για Ήρωες!! 80 χρόνων, ο παππούς, αναζητά συμπολίτες του στις σκεπές των σπιτιών

Τα παιχνίδια του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον γιο του στη Μύκονο (video)

Τα παιχνίδια του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον γιο του στη Μύκονο –…

Eurobank: Προσφέρει δωρεάν 65.000 αεροπορικά εισιτήρια σε πελάτες της

Πρωτοβουλία της Eurobank για τη στήριξη της εθνικής προσπάθειας επανεκκίνησης του ελληνικού…

Λιβύη: Ερωτήματα για το δυστύχημα με τους 5 νεκρούς – «Υπήρξαν λάθη και μη σωστός σχεδιασμός»

Τι λέει ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Γεώργιος Καμπάς για τους «γιατρούς που έκαναν μπαμ» και το γεωπολιτικό παιχνίδι στη Λιβύη

Ανατιμήσεις: Θύμα των αυξήσεων και το σουβλάκι – Πού θα φτάσει η τιμή του

Τι λένε για τις αυξήσεις οι καταστηματάρχες

Επίδομα 534 ευρώ Απριλίου: Πότε αναμένεται να καταβληθεί

Επίδομα 534 ευρώ Απριλίου: Πότε αναμένεται να καταβληθεί

ΑΣΕΠ: 1.961 μόνιμες θέσεις μέσω τεσσάρων διαγωνισμών με νέο σύστημα προκηρύξεων

ΑΣΕΠ: 1.961 μόνιμες θέσεις μέσω τεσσάρων διαγωνισμών με νέο σύστημα προκηρύξεων

ΑΣΕΠ: Ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για δύο νέες προκηρύξεις

Ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα οι διαδικασίες των αιτήσεων για δύο προκηρύξεις του…

Ωράριο και κανόνες λειτουργίας για καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία

Ωράριο και κανόνες λειτουργίας για καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία

ΟΑΕΔ: Έκδοση Οριστικών Αποτελεσμάτων Κατασκηνωτικού Προγράμματος έτους 2018

ΟΑΕΔ: Έκδοση Οριστικών Αποτελεσμάτων Κατασκηνωτικού Προγράμματος έτους 2018