Εκτός των ναών με ουρές και… περιπολικά για τα Θεοφάνεια. Ιερέας στη Θεσσαλονίκη βγήκε από τον ναό για να αγιάσει τους αστυνομικούς.

Σίγουρα ήταν ένας τελείως διαφορετικός ο φετινός εορτασμός των Θεοφανείων. Ξεχωριστός από κάθε άλλη χρονιά. Μετά από ένα μπρα – ντε – φερ εκκλησίας – Πολιτείας, ιερείς και πιστοί προσήλθαν στους ναούς και τήρησαν -σε μεγάλο βαθμό- τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, παρά την απαγόρευση.

Εντός των ναών, με μάσκες και αποστάσεις. Εκτός των ναών με ουρές και… περιπολικά. Και αυτή η εικόνα της αστυνομίας έξω από τους ναούς, δεν είναι μεν πρωτόγνωρη αλλά είναι ιδιαίτερη. Πόσω μάλλον όταν το τελετουργικό της σημερινής ημέρας των Θεοφανείων με τον αγιασμό των πιστών, μεταφέρθηκε εκτός των πυλών των ναών, από έναν ιερέα στη Θεσσαλονίκη. Ο κληρικός βρήκε με τον αγιασμό στα χέρια και πλησίασε τα περιπολικά.

Οι άνδρες της αστυνομίας βγήκαν από τα αυτοκίνητά τους, έκαναν τον σταυρό τους, έσκυψαν το κεφάλι και ο ιερέας τους άγιασε…

Τις εικόνες μετέδωσε ο ΣΚΑΙ:

Θεοφάνεια - Η εικόνα της ημέρας: Ιερέας αγιάζει περιπολικό και αστυνομικούς έξω από την εκκλησία

Αυστηρά τα μέτρα έξω από τους ναούς

Σημειώνεται ότι οι περιπολίες των αστυνομικών ήταν συνεχείς προκειμένου να επέμβουν στην περίπτωση που υπάρξει συγχρωτισμός ή δεν τηρούνται οι αποστάσεις και τα υγειονομικά μέτρα.

αστυνομία ναοί

Τα στυνομικά μέτρα περιλαμβάνουν:

– Αυξημένες περιπολίες κοντά σε ναούς και κυρίως σε επισημασμένες “ύποπτες” ενορίες με την χαρτογράφηση κεντρικών Ιερών Ναών

– Ηχητικά μηνύματα για αποφυγή συνωστισμού και αρχικά ήπια απομάκρυνση ενώ σε ακραίες περιπτώσεις θα επιβάλλονται και πρόστιμα

– Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία σε λιμάνια, λίμνες και ποτάμια για αποφυγή τυχόν προσπαθειών αγιασμού των υδάτων με την συμμετοχή πολιτών.

ΠΗΓΗ:https://www.thetoc.gr/