Τα 5 πιο γρήγορα αυτοκίνητα στον κόσμο

Σήμερα οι αυτοκινητοβιομηχανίες «τσακώνονται» για το ποια θα βγάλει τα πιο καινοτόμα συστήματα. Για δεκαετίες, ωστόσο, μήλο της έριδος ήταν η τελική ταχύτητα. Ποια μοντέλα απαρτίζουν την κορυφαία πεντάδα;

Οι οδηγοί σήμερα τυχαίνει να είναι μάρτυρες μιας ιδιαίτερα μεταβατικής περιόδου. Πλέον, στα «πηγαδάκια» των φίλων του αυτοκινήτου ναι μεν κυριαρχεί η κουβέντα για τις επιδόσεις, στο επίκεντρο αναδύονται δε και άλλες θεματικές όπως είναι η κατανάλωση, η υπερυψωμένη θέση οδήγησης τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης.

Υπάρχει, βέβαια, και μια κατηγορία «πιστών» που αρνούνται πεισματικά ν’ ακολουθήσουν τη νέα τάξη πραγμάτων. Δεν «καίγονται» για τους αισθητήρες στάθμευσης, για τα ψηφιακά «καλούδια», ούτε για τους ηλεκτρικούς καθρέπτες. Αντιθέτως, εξακολουθούν να διαπνέονται με ρομαντισμό ενδιαφερόμενοι για το τι «γράφει» το κοντέρ.

Το NewsAuto μεριμνά για τους τελευταίους παρουσιάζοντας τα 5 πιο γρήγορα αυτοκίνητα στον κόσμο:

Bugatti Chiron Super Sport 300+: 490,5 χλμ./ώρα

Στο πρώτο σκαλί του βάθρου εντοπίζεται η σχετικά καινούρια Bugatti Chiron Super Sport 300+. Πρόκειται για ένα μοντέλο που μόλις 30 άνθρωποι θα έχουν την τύχη να το εντάξουν στο γκαράζ τους. Βέβαια, όπου τύχη σημειώστε 3,5 εκατ. ευρώ (προ φόρων).

Πηγή τροφοδότησης του «αγριμιού» συνιστά ο κορυφαίος W16 κινητήρας με 4 turbo χωρητικότητας 8 λίτρων ο οποίος αποδίδει 1.600 ίππους, ενώ η τελική ταχύτητα αντιστοιχεί σε 490,5 χλμ./ώρα.

Koenigsegg Agera RS: 447 χλμ./ώρα

Από τα υπάρχοντα μοντέλα, στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Koenigsegg Agera RS. Με τελική που αντιστοιχεί σε 447.2 χλμ./ώρα επρόκειτο για το ταχύτερο αυτοκίνητο πριν λανσαριστεί η SS 300+. H Agera RS «φορά» έναν 5 lt V8 κινητήρα που παράγει 1.350 ίππους.

Hennessey Venom GT: 435 χλμ./ώρα

Μπορεί η Venom GT να έχει ρίξει τους τίτλους τέλους της, αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, πως δεν σημάδεψε την αυτοκίνηση με τα κατορθώματά της. Τροφοδοτείτο από ένα V8 twin turbo τύπου GM LS7 κινητήρα ο οποίος απέδιδε 1,261 άλογα και 1.566 Nm ροπής, ενώ η τελική έφτανε τα 435 χλμ./ώρα.

Bugatti Veyron Super Sport: 430,9 χλμ./ώρα

Πρόκειται για ένα από τα hypercar που αποτελούσαν μακροχρόνιο όνειρο εκατομμυρίων ανθρώπων ανά την Υφήλιο, όντας το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής για σχεδόν μια 7ετία.

Η Veyron Super Sport κατασκευάστηκε σε μόλις 30 αντίτυπα, καθένα εκ των οποίων εφοδιαζόταν με τον W12 των 8 λίτρων και των τεσσάρων turbo. Φιλοξενούσε 1.200 άλογα, τα οποία σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή δυναμική της, της χάριζαν τελική 430, 9 χλμ./ώρα.

SSC Ultimate Aero TT: 411,9 χλμ./ώρα

Μπορεί η εμπορική της ζωή να ήταν αρκετά σύντομη (7 χρόνια), αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε τη Shelby Ultimate Aero TT να προκαλέσει πονοκεφάλους στη Bugatti με τις επιδόσεις της. Ενσωμάτωνε έναν V8 των 6.345 κ.εκ. ο οποίος απέδιδε 1.185 άλογα, ικανά να την εξοπλίσουν με τελική μεγαλύτερη των 400 χλμ./ώρα (411,9).

ΠΗΓΗ:https://www.newsauto.gr/

You May Also Like

Monopoly Luxury Edition: H πολυτελής έκδοση της Monopoly είναι ένα επιτραπέζιο «κόσμημα», αξίας 285 ευρώ

Monopoly Luxury Edition: H πολυτελής έκδοση της Monopoly είναι ένα επιτραπέζιο «κόσμημα»,…

Νεαρός ζει σε γκαρσονιέρα 24 τετραγωνικών, αλλά το εσωτερικό της είναι πιο άνετο και από μεζονέτα

Νεαρός ζει σε γκαρσονιέρα 24 τετραγωνικών, αλλά το εσωτερικό της είναι πιο…

Έλληνας επιστήμονας Χάρβαρντ: Υπάρχει φοβερή υπερβολή για τον κορωνοϊό

Έλληνας επιστήμονας Χάρβαρντ: Υπάρχει φοβερή υπερβολή για τον κορωνοϊό

«Ευτυχισμένος είναι εκείνος που όταν δίνει δε θυμάται και όταν παίρνει δεν ξεχνά»

Table of Contents Hide «Ευτυχισμένος είναι εκείνος που όταν δίνει δε θυμάται…

Η δολοφόνος που την λιντσάρισαν στη Βαρκελώνη. Απήγαγε και δολοφονούσε παιδιά, αφού τα έβγαζε στην πορνεία. Έπινε το αίμα τους και δημιουργούσε με τη σάρκα τους φάρμακα για τη φυματίωση

Η δολοφόνος που την λιντσάρισαν στη Βαρκελώνη. Απήγαγε και δολοφονούσε παιδιά, αφού…

Μην ανησυχείς, το κάρμα δίνει στον καθένα ό,τι του αξίζει

Μην ανησυχείς, το κάρμα δίνει στον καθένα ό,τι του αξίζει

Γ.Μπέζος: 70άρηδες δεν κάνουν εμβόλιο γιατί διαβάζουν ηλιθιότητες

«Σέβομαι τους ανθρώπους που φοβούνται»

Ζεράρ Πικέ: Δείτε τις «καυτές» υπάρξεις που γλεντούσαν… πριβέ με τον άσο της Μπαρτσελόνα πριν τον χωρισμό του με τη Σακίρα

Ζεράρ Πικέ: Δείτε τις «καυτές» υπάρξεις που γλεντούσαν… πριβέ με τον άσο…

Old Enough: Η ιαπωνική σειρά-φαινόμενο με μικρά παιδιά που περιφέρονται μόνα τους, ήρθε στο Netflix

Το ντοκιμαντέρ που προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα και είναι φαινόμενο στην Ιαπωνία

Ντέπυ Γκολεμά – Το Bachelor είναι η ντροπή της γυναίκας και της τηλεόρασης

Έξω από τα δόντια -όπως πάντα- η Γκολέμα εκφράστηκε για αυτά που…