Κορονοϊός: Έρχεται το τρίτο κύμα, τι προβληματίζει τους ειδικούς

Η ανησυχία των ειδικών στρέφεται γύρω από την διαχείριση του τρίτου κύματος κορονοϊού στη χώρα μας. Αγωνία υπάρχει και για την Αττική  λόγω των αρκετών κρουσμάτων που φαίνεται να έχει «σταθερά». Το τρίτο κύμα έρχεται και υπάρχουν τρεις παράγοντες που ανησυχούν τους ειδικούς.

Η εικόνα που προβληματίζει τους ειδικούς και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να αντικρίσουμε είναι : Γεμάτες εντατικές, ασθενοφόρα να πηγαινοέρχονται και ένας ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων και θυμάτων που δεν θα είναι διαχειρίσιμος. Με αυτό τον τρόπο περιγράφουν το τρίτο κύμα κορονοϊού σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Το τρίτο κύμα και οι αιτίες που εντείνουν τις ανησυχίες των ειδικών

Η τελική επίθεση του ιού θα ξεκινήσει όπως εκτιμούν οι ειδικοί τις επόμενες εβδομάδες. Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει τις αιτίες που ανοίγουν την «κερκόπορτα» στον φονικό ιό.

Η πρώτη και βασική είναι η μη τήρηση των μέτρων, με το αποτύπωμα της χαλάρωσης των εορτών να τρομάζει. Ακολουθεί ο καλύτερος σύμμαχος του κορονοϊού που δεν είναι άλλος από τον καιρό και την ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας.

Το τρίτο συστατικό του εκρηκτικού κοκτέιλ είναι η αυξημένη κινητικότητα ως απόρροια του ανοίγματος των σχολείων και τυχόν άλλων δραστηριοτήτων που θα ακολουθήσουν.

Προβληματίζει η εικόνα στην Αττική

Μια έκρηξη κρουσμάτων στην Αττική είναι εκείνο που θέλουν να αποφύγουμε οι ειδικοί. Εδώ και 10 μέρες εξετάζουν την επιδημιολογική εικόνα κάθε ενότητας του λεκανοπεδίου. Το κέντρο της Αθήνας είναι η περιοχή που καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα.

Το πρόβλημα στο κέντρο των Αθηνών άρχισε να διαφαίνεται στις 5 Ιανουαρίου με 75 κρούσματα. Σήμερα στην καρδιά της Αθήνας εντοπίστηκαν 106 μολύνσεις, ενώ την ίδια μέρα ολόκληρος ο νομός Θεσσαλονίκης είναι 99.

Αν η Αθήνα γίνει… Θεσσαλονίκη «plan b» με μεταφορές ασθενών σε άλλες περιοχές δεν υπάρχει. Το σύστημα Υγείας στην πρωτεύουσα που άντεξε μέχρι σήμερα, θα κινδυνέψει με κατάρρευση αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega

dikaiologitika.gr