Άσχημα προβλήματα κυκλοφορίας συμβάλλουν στην καρδιακή νόσο, στις επιπλοκές του διαβήτη και των άλλων σοβαρών παθήσεων στην κυκλοφορία του αίματος.

Ξέροντας πώς να βελτιώσετε την κυκλοφορία και την ροή του αίματος είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σας.

Και πώς να βελτιώσετε την ροή του αίματος ξεκινά από την καρδιά σας. Η καρδιά σου είναι μόνο ένα μικρός μυς στο μέγεθος της γροθιάς σας. Αλλά είναι η δύναμη που αντλεί αίμα μέσω μίλιων των αιμοφόρων αγγείων σε όλα τα μέρη του σώματός σας.

Ωστόσο, το αίμα πρέπει μόνο να ρέει ελεύθερα μέσα από τα αιμοφόρα αγγεία που είναι σαφείς και χωρίς υπολείμματα. Διαφορετικά, θα έχετε κακή κυκλοφορία

Οι ανθυγιεινές συνήθειες που προκαλούν την κακή κυκλοφορία του αίματος είναι

Το κάπνισμα,

Υπερφαγία,

Κακή διατροφή,

Περίσσεια στρες,

Xωρίς  άσκηση

Ροή του αίματος και το κυκλοφορικό σας σύστημα

Το κυκλοφορικό σύστημα έχει δύο αγωγούς ροής αίματος. Οι Αρτηρίες μεταφέρουν αίμα από την καρδιά σας  και οι  φλέβες μεταφέρουν το αίμα πίσω στην καρδιά σας.

Αυτή η ροή της κυκλοφορίας του αίματος είναι υπεύθυνη για τη διανομή οξυγόνου, θρεπτικές ουσίες, αντισώματα και ορμόνες για τα τρισεκατομμύρια των κυττάρων. Μεταφέρει  επίσης και τις τοξίνες και τα απόβλητα μακριά από τα κύτταρα για διάθεση προς το ήπαρ, τους πνεύμονες και τα νεφρά.

Το δίκτυό των αιμοφόρων αγγείων είναι τόσο μεγάλο που θα μπορούσε να τυλιχθεί γύρω από τη γη δύο φορές. Ωστόσο, για την κυκλοφορία του αίματος για να ολοκληρωθεί όλο το κύκλωμα του σώματός σας διαρκεί μόνο περίπου 45 δευτερόλεπτα. Δηλαδή, αν όλα πάνε καλά!

Δεδομένου ότι ο θάνατος είναι το πρώτο σύμπτωμα της καρδιακής νόσου σε 60% του συνόλου των περιπτώσεων, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος και της ροής.

Πώς να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος

Καλύτερη κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται από την  απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, την εξάλειψη της  τοξίνη, η ασυλία και η λειτουργία της καρδιάς, ήπατος και των νεφρών σας. Θα συμβάλει επίσης στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και σε  άλλες σοβαρές ασθένειες.

Βήματα για την βελτίωση της κυκλοφορία,

Φάτε μια υγιεινή διατροφή με χαμηλό γλυκαιμικό, ΟΙ επεξεργασμένοι υδατάνθρακες θα οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και άλλα προβλήματα κυκλοφορίας.

Διατροφή με τρόφιμα για κατανάλωση υγιεινών και μια με  χαμηλή  γλυκαιμική δίαιτα .

Περιλαμβάνει  Βιταμίνη C με βιοφλαβονοειδή, συμπλέγματος Β, ασβέστιο, μαγνήσιο και ωμέγα πετρέλαιο 3 ψαριών είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την υγεία της καρδιάς και την καλή ροή της κυκλοφορίας του αίματος.

Η άσκηση για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα.

Περπάτημα , γιόγκα ή ποδήλατο,η τακτική σωματική άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Η άσκηση δεν πρέπει να είναι ακραία άλλα τακτική.

Αποφύγετε κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα.

Τα κύρια αίτια για την κακή κυκλοφορία , και ακριβώς για κάθε άλλη ασθένεια και τις ασθένειες, οι κίνδυνοι για την υγεία το κάπνισμα , η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης.

Συμπεριλάβετε καλά λίπη που μειώνουν τα κακά λίπη

Τα κακά λίπη προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία και τα καλά λίπη βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Έτσι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τα κακά λιπαρά από το καλό λίπος

Μείνετε ενυδατωμένος με καθαρό νερό.

Αύξηση στο  νερό με  ποσό πρόσληψης    οκτώ ποτήρια την ημέρα θα σας βοηθήσει να μείνετε ενυδατωμένος. Όμως, τα αλκοολούχα ποτά και τα ζαχαρούχα ποτά κάνουν ακριβώς το αντίθετο.

Μετακινήστε το σώμα σας κάθε ώρα

Είτε είστε όρθια ή καθιστή θέση για μεγάλα χρονικά διαστήματα, θα πρέπει να κινείται κάθε 45 λεπτά ή έτσι, ώστε να βελτιώσει η κυκλοφορία του αίματος και της ροής.

Μείωση του στρες στη ζωή σας.

Κάντε  τεχνικές χαλάρωσης. Η καλή διαχείριση του στρες συμβάλλει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

ΠΗΓΗ:https://toavriotisygeias.gr/