«Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι» από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης, για τη σεξουαλική βία στον αθλητισμό

Διαδικτυακή ημερίδα με διεθνείς φορείς και τις ελληνικές Αρχές, για την ανάπτυξη καλών πρακτικών πρόληψης και καταπολέμησης της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης παιδιών στις αθλητικές δραστηριότητες

Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι» διοργανώνει το Υφυπουργείο Αθλητισμού, αύριο Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021, στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «Προστασία των Παιδιών στον Αθλητισμό».
Σύμφωνα με έρευνες, ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη κακοποιείται σεξουαλικά.  Η «σεξουαλική βία» είναι ένας ευρύς όρος, ο οποίος περιλαμβάνει τη «σεξουαλική παρενόχληση» και τη «σεξουαλική κακοποίηση». Δυστυχώς, το 1/3 των παιδιών, τα οποία έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας, δεν μιλούν ποτέ και από τον κύκλο εμπιστοσύνης τους προέρχεται το 80% των δραστών.
Ανάλογα φαινόμενα έχουν εντοπιστεί και στο χώρο του αθλητισμού. Το Υφυπουργείο Αθλητισμού προχωρά σε σειρά εξειδικευμένων μέτρων με στόχο τη διασφάλιση της προστασίας των παιδιών και ανήλικων αθλητών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της Ημερίδας «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι» με τη συμμετοχή αθλητικών φορέων της χώρας. Η συνεργασία και η ενημέρωση θα συμβάλλει στον εντοπισμό και στην καταπολέμηση σεξουαλικής βίας στον χώρο του αθλητισμού.
Οικοδεσπότες στη διαδικτυακή Ημερίδα θα είναι ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος θα κηρύξει και την έναρξή της και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της «Διευρυμένης Συμφωνίας για τον Αθλητισμό» (ΕPAS) του Συμβουλίου της Ευρώπης, Stanislas Frossard, ο οποίος ταξίδεψε στην Αθήνα από το Στρασβούργο.
Θα συμμετάσχουν, ακόμη, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, οι Υφυπουργοί Παιδείας και Υγείας, Ζέτα Μακρή και Ζωή Ράπτη, αντίστοιχα, η βουλευτής και κοινοβουλευτικός σύνδεσμος της Καμπάνιας του Συμβουλίου της Ευρώπης «Ένα στα Πέντε», για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, Έλενα Ράπτη, ο Ψυχίατρος Γιώργος Νικολαϊδης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή Zanzarote του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο Ολυμπιονίκης του μπάσκετ και πρόεδρος του «Ζήσε Αθλητικά», Ανδρέας Γλυνιαδάκης κ.ά.
Την Ημερίδα θα συντονίσει η Ιρλανδή δημοσιογράφος και αθλήτρια, Karen Leach, η οποία είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Για τη δική της, ανάλογη, εμπειρία θα μιλήσει και η χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου, η οποία πρόσφατα κατήγγειλε περιστατικά σεξουαλικής βίας.
Επιπλέον, για την ανάπτυξη καλών πρακτικών καταπολέμησης της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών στον αθλητισμό, θα τοποθετηθούν εκπρόσωποι διεθνών και ελληνικών οργανισμών, όπως και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το λινκ για την παρακολούθηση της Ημερίδας: https://live.kudoway.com/ad/220113780743
You May Also Like

Πρόταση Αυγενάκη για εισιτήρια διαρκείας από ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ σε γιατρούς και νοσηλευτές

Πρόταση Αυγενάκη για εισιτήρια διαρκείας από ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ σε γιατρούς…

Αλλαγή Εδρας Διεξαγωγής Αγώνα μεταξύ ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ

Ο αυριανός αγώνας μεταξύ ΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ θα διεξαχθεί

Την πρόκριση κατάφερε να πάρει η Εφηβική ομάδα της Καστοριάς στο Κύπελλο «Νίκος Ακουμιανάκης», αποκλείοντας την ομάδα του ΑΡΗ ΑΤΡΑΠΟΥ

Την πρόκριση κατάφερε να πάρει η Εφηβική ομάδα της Καστοριάς στο Κύπελλο…

‘’ Φιλικό ‘’ ντέρμπι στη Μεσοποταμία

Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε την έναρξη του πρωταθλήματος ή τα κέφια…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟ ΠΑΙΔΩΝ 2017-18 “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ & ART BOX” Α’ ΓΥΡΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ  ΠΡΟ ΠΑΙΔΩΝ 2017-18 “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ & ART BOX” Α’  ΓΥΡΟΣ

Την Κυριακή 21 Ιουνίου η Τακτική Γενική συνέλευση του Α.Σ. Καστοριάς

Την Κυριακή 21 Ιουνίου η Τακτική Γενική συνέλευση του Α.Σ. Καστοριάς

Γυναικείος Ποδοσφαιρικός Όμιλος Καστοριάς- ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ

• ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ • Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (15/10) η κλήρωση…

Σημαντική νίκη πέτυχε η Καστοριά, στον Παραπόταμο, επί του τοπικού Αστέρα με 0-1, πιστοποιώντας για μία ακόμη φορά την αγωνιστική της “ανάταση”

Σημαντική νίκη πέτυχε η Καστοριά, στον Παραπόταμο, επί του τοπικού Αστέρα με…

Με “ντόρτια” πέρασε η Καστοριά, από την Κορησό, αφού νίκησε την τοπική Δόξα με σκορ 0-4

Με “ντόρτια” πέρασε η Καστοριά από την Κορησό, αφού νίκησε την τοπική…

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου οι Εκλογές και  η Γενική Συνέλευση του Ναυτικού Ομίλου Μαυροχωρίου  

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου οι Εκλογές και  η Γενική Συνέλευση του Ναυτικού…