Από το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, ξεκινούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Ειδικότερα, εκείνη την ημέρα οι αγρότες μαζί με τα τρακτέρ τους θα κατακλύσουν τις πλατείες των χωριών, ενώ τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις. Η μία θα έχει ως σημείο αναφοράς τη διασταύρωση των Αμπελοκήπων, ενώ η άλλη το Δημαρχείο του Άργους Ορεστικού. Στη συνέχεια, όλοι μαζί θα μεταβούν και θα ενωθούν στην αερογέφυρα του Άργους Ορεστικού. Σε καθημερινή βάση η Συντονιστική Επιτροπή θα συνεδριάζει, θα θέτει επί τάπητος τα ζητήματα και τις εξελίξεις που προκύπτουν και έπειτα θα λαμβάνει τις αποφάσεις.    

Της Χρύσας Κοσμίδου

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς (πρώην Νομαρχίας) η συνέλευση των αγροτών, η οποία είχε ως κεντρικό θέμα τις επερχόμενες κινητοποιήσεις τους. Μιας και οι αγρότες έρχονται και αυτοί αντιμέτωποι με σοβαρά θέματα, δεν έλειψαν οι εντ20170125_121952άσεις, οι οποίες επικεντρώθηκαν στο ποιος  από τον κλάδο και για πόσες μέρες συμμετείχε στις περσινές κινητοποιήσεις. Ευτυχώς, δεν κράτησε για πολύ ώρα η αντιπαράθεση αυτή και πέρασε στο συρτάρι της ιστορίας, καθώς οι ίδιοι έχουν να ασχοληθούν με πολύ σοβαρότερα θέματα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Μπλόκων Δημήτριος Μόσχος, συνολικά έμεινε ευχαριστημένος από την ανταπόκριση του κόσμου «Ομολογώ πως η συμμετοχή των αγροτών στο κάλεσμά μας  20170125_122030ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε να προστεθούν και νέα μέλη, και πλέον είναι δεκαπέντε (15). Επίσης αποφασίσαμε για τη δημιουργία μπλόκου από τη Δευτέρα στην αερογέφυρα του Άργους Ορεστικού και πιστεύουμε ότι θα έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα σε ό,τι έχει σχέση με την περσινή συμμετοχή των συναδέλφων μας».

Δ. Μόσχος: «Τα αιτήματά μας δεν αφορούν μόνο τους αγρότες, αλλά όλη την τοπική κοινωνία»

Ο κ. Μόσχος, τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός, πως οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε καμία περίπτωση δεν έχουν ως σκοπό να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες «Δεν είναι αυτό μέσα στις επιδιώξεις μας. Το πώς θα γίνεται η κάθε κινητοποίηση, αλλά και τη μορφή θα έ20170125_134514χει θα το εξετάζει κάθε φορά η Επιτροπή του Μπλόκου. Εάν όμως χρειαστεί να κλείσουμε τους δρόμους, θα τους κλείσουμε».

Θέλοντας να μιλήσει με παραδείγματα ο κ. Μόσχος, ανέφερε πως οι κινητοποιήσεις του κάθε κλάδου έχουν αντίκτυπο σε κάποιον άλλο «Δεν έχουμε ως σκοπό να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να λύσουμε τα προβλήματά μας, τα οποία μας βγάζουν έξω από την παραγωγή και έξω από τις οικογένειές μας. Δηλαδή, όταν οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται και απέχουν από τις σχολικές αίθουσες, το δικό μου το παιδί δεν πάει στο σχολείο. Συνεπώς εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως ο κάθε ένας από εμάς20170125_121552, όταν κινητοποιείται, θέλοντας και μη, λειτουργεί εις βάρος κάποιου άλλου πολίτη ή επαγγελματία και είναι λογική η συνέπεια αυτή».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αγρότες θέλουν τους πολίτες της χώρας στο πλευρό τους αυτές τις δύσκολες ημέρες καθώς όπως ειπώθηκε και κατά τη συνέλευση, τα αιτήματά τους, δεν αφορούν μόνο το δικό τους κλάδο, αλλά αφορούν ολόκληρη την κοινωνία «Οργανωμένα, είμαστε στα πλαίσια των αποφάσεων της Επιτροπής Δυτικής Μακεδονία, από Δευτέρα βγαίνουμε στους δρόμους και θεωρώ πως όλα πηγαίνουν βάσει του σχεδίου μας. Αυτό το οποίο εμείς ζητάμε είναι η επιπλέον συμμετοχή του κόσμου».20170125_121805

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.