15 σούπερ παράξενες φοβίες που έχει ο κόσμος

Θα είμαστε ξεκάθαροι, για να μην παρεξηγηθούμε. Εμείς σεβόμαστε τη φοβία του καθενός, γιατί σαν άνθρωποι αντίστοιχα έχουμε πράγματα που μας φοβίζουν και μας κρατούν ξάγρυπνους τα βράδια. Υπάρχουν σίγουρα κοινές φοβίες που περιλαμβάνουν τους αναθεματισμένους κλόουν, τα φίδια, τις αράχνες, τις κατσαρίδες, τα ύψη, τους κλειστούς χώρους, τα ασανσέρ, τις κυλιόμενες σκάλες ή τα αεροπλάνα. Είναι πολύ πιθανό κάποιος δικός σας άνθρωπος θα «πάσχει» από κάποια εκ των προαναφερθεισών φοβιών, ωστόσο εκεί έξω υπάρχουν σούπερ παράξενες φοβίες από τις οποίες δύσκολα θα φανταζόσουν ότι θα έπασχε κάποιος. Μαζέψαμε πληροφορίες  για τις πιο περίεργες από δαύτες και σου τις παρουσιάζουμε.

Τυροφοβία

Υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι, οι οποίοι βλέπουν μια πιατέλα τυριών και τους κόβεται η ανάσα. Ειδικά με τη φέτα, υπάρχει πρόβλημα, καθώς από πάσχοντες έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο φοβιστικά τυριά που υπάρχουν.

Ομφαλοφοβία

Μια φοβία με ψυχολογικές προεκτάσεις μιας κι ο αφαλός μας είναι το σημείο στο σώμα μας, που μας συνέδεσε με τη μητέρα μας. Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις ανθρώπων που φοβούνται πάρα πολύ να βρεθεί κάποιος κοντά στον αφαλό τους, ενώ τρομακτική μοιάζει κι η σκέψη να βρεθούν εκείνοι κοντά στον αφαλό κάποιου άλλου.

Παποφοβία

Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται υπάρχουν άνθρωποι που τρομάζουν στη σκέψη και μόνο να έρθουν σε επαφή με οτιδήποτε ιερό. Ειδικά προσωπικότητες όπως ο Πάπας, προκαλούν στους παποφοβικούς τρόμο κι έντονη ανησυχία.

Καθρεπτοφοβία

Μια αρκετά παράξενη φοβία, είναι η καθρεπτοφοβία, από την οποία πάσχουν άνθρωποι που φοβούνται να αντικρύσουν καθρέπτη, μην τυχόν κι εμφανιστεί κάτι τρομακτικό και δαιμονικό!

Κουμποφοβία

Αυτά τα άτιμα τα κουμπιά που τρυπώνουν σε πουκάμισα, μπουφάν και τσάντες κάποιες φορές, είναι αρκούντως τρομακτικά για ορισμένους ανθρώπους, που ξεροκαταπίνουν στην ιδέα και μόνο να βρεθούν αντικρυστά με ένα κουμπί.

Κινητοφοβία/ Nomophobia

Η πλέον Black Mirror φοβία της εποχής μας, αναφέρεται συχνά από ανθρώπους που δεν μπορούν να μείνουν λεπτό μακριά από το τηλέφωνό τους, δίχως να έχουν σύνδεση στο ίντερνετ 24/7. Μάλιστα έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που κάνουν μπάνιο μαζί με το κινητό τους τηλέφωνο, έχοντας το σε ειδική αδιάβροχη θήκη.

Εφηβοφοβία

Κάποιες φορές όντως οι teenagers μπορούν να γίνουν εκνευριστικοί, ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντέχουν λεπτό να συνυπάρξουν μαζί τους , μιας και τους βρίσκουν τρομακτικούς. Εμείς παραλλάσσοντας τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου έχουμε να δηλώσουμε, πως κι αν είναι teenager, μην τον φοβάσαι.

Φαγοφοβία

Μια περίεργη φοβία, που κάποιες φορές συνδέεται και με περιπτώσεις διατροφικών διαταραχών, είναι ο φόβος του να καταπιείς οτιδήποτε, προκειμένου να μην πνιγείς. Σοβαρές περιπτώσεις έχουν αναφερθεί κατά καιρούς με τους «ασθενείς» να παθαίνουν έντονες κρίσεις πανικού, κατά τις οποίες το αίσθημα πνιγμού γινόταν ανυπόφορο. Σίγουρα συνίσταται ψυχοθεραπεία για τη συγκεκριμένη φοβία.

Δεκατριοφοβία

Αν είχες δει την ταινία 23 με τον Τζιμ Κάρει τότε, ίσως να θυμάσαι την ιστορία ενός ανθρώπου που έπαθε εμμονή με τον αριθμό 23, φτάνοντας στην τρέλα. Η δεκατριοφοβία, διακατέχει ανθρώπους που τρομάζουν στο άκουσμα και μόνο το αριθμού 13, ο οποίος έχει συνδεθεί με την κακή τύχη.

Απλυτοφοβία

Άσχημη φοβία να την έχεις αν θες να βγεις ραντεβού με κάποιον ή κάποια, παρόλα αυτά για ορισμένους ανθρώπους το να κάνουν μπάνιο μοιάζει τρομακτικό. Συνήθως με βάση τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί συνδέεται με κάποια τρομακτική εμπειρία της παιδικής ηλικίας που σχετίζεται με το νερό και ποτέ δεν ξεπεράστηκε από τον ενήλικα.

Γελιοφοβία

Έχουμε μεγαλώσει οι περισσότεροι με την αίσθηση ότι το γέλιο κάνει καλό. Ωστόσο, έχουν αναφερθεί περιπτώσεις ανθρώπων, που πάσχουν από έντονο φόβο και ταραχή αν τυχόν βρεθούν πλάι σε κάποιον άνθρωπο που γελά δυνατά.

Δειπνοφοβία

Μια λαϊκή θυμοσοφία λέει πως όταν τρώμε δεν μιλάμε, παρόλα αυτά δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε, ότι κάποιοι άνθρωποι τρομάζουν στη σκέψη και μόνο ανθρώπινων συζητήσεων κατά τη διάρκεια ενός δείπνου. Ένα αίσθημα ταραχής κι έντονης ανησυχίας διακατέχει έναν δειπνοφοβικό, που για να τα λέμε όλα, παραμένοντας σιωπηλός όσο τρώει κάνει σίγουρα καλύτερη πέψη.

Γενιοφοβία

Δεν είναι λίγοι που έκαναν καριέρα χάρη στο θεληματικό πηγούνι τους. Ωστόσο για κάποιους ανθρώπους, τα πηγούνια μοιάζουν τρομακτικότερα κι από τον Pennywise στο It! Όπως μπορεί να αντιληφθεί κάποιος μια τέτοια φοβία, μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις ενός γενιοφοβικού κι όπως συμβαίνει με όλες τις φοβίες που σχετίζονται με μέρη του σώματος, χρειάζονται την άμεση συνδρομή ενός ψυχοθεραπευτή.

Οπτοφοβία

Ο φόβος να έχει κάποιος τα μάτια του ανοιχτά, σκαρφαλώνει σίγουρα πολύ ψηλά στη λίστα με τις πλέον παράξενες φοβίες. Οι οπτοφοβικοί ωστόσο, καθημερινά ανεβαίνουν τον δικό τους γολγοθά, μιας κι η ασυναίσθητη κίνηση που κάνουμε όλοι μας, για εκείνους μπορεί να αποδεχθεί εφιαλτική γεμίζοντας τους με έναν ανοίκειο φόβο.

Αραχιβουτυροφοβία

Η πλέον περίεργη φοβία της λίστας είναι δίχως άλλο, η αραχιβουτυροφοβία, δηλαδή ο έντονος φόβος που νιώθεις όταν έχεις κολλημένο φυστικοβούτυρο στον ουρανίσκο σου.

ΠΗΓΗ:https://www.in2life.gr/

You May Also Like

Πόσο αξίζετε; Μια σύντομη παραβολή για την αυτοπεποίθηση

Πόσο αξίζετε; Μια σύντομη παραβολή για την αυτοπεποίθηση

Γιατί η κόρη μου τρίζει συνέχεια τα δόντια της όταν κοιμάται;

Γιατί η κόρη μου τρίζει συνέχεια τα δόντια της όταν κοιμάται;

Κορυφαίος κομμωτής κουρεύει κοντά τα μαλλιά 43χρονης και αναδεικνύει την ομορφιά στο πρόσωπό της

Κορυφαίος κομμωτής κουρεύει κοντά τα μαλλιά 43χρονης και αναδεικνύει την ομορφιά στο…

Το χέρι του πλακώθηκε κάτω από ένα βράχο, το έκοψε μόνος του για να σωθεί και η ιστορία του έγινε ταινία

Το χέρι του πλακώθηκε κάτω από ένα βράχο, το έκοψε μόνος του…

Window Swap: Ταξίδεψε όπου θέλεις από τα παράθυρα όλου του κόσμου!

Window Swap: Ταξίδεψε όπου θέλεις από τα παράθυρα όλου του κόσμου!

19 φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως σαν την Κίνα δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα στον κόσμο

19 φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως σαν την Κίνα δεν υπάρχει καμία άλλη…

«Όλα τα παιδιά ξέρουν ότι είμαι τρανς. Με αγαπούν πολύ»

Η Κάρθριν Ράιλι μοιράστηκε τους φόβους της την περίοδο της φυλομετάβασής της…

«Κάθε φορά που διαβάζω ένα άρθρο με τίτλο “τα παιδιά χρειάζονται όρια” κάτι μέσα μου κλωτσάει»

Γιατί δυσκολευόμαστε να θέσουμε όρια στα παιδιά; Ελληνίδα ειδικός προτείνει μια άποψη…

Τα 13 “σημάδια πριν καταστροφή” και οι συμβουλές επιβίωσης για κάθε περίπτωση

Table of Contents Hide 1. Αντιμετωπίστε μια επιθετική αρκούδα2. Συμβουλές επιβίωσης από…