20 παραγωγικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε όταν νιώθουμε χαμένοι στη ζωή

1. Βγείτε από το σπίτι. Κάθε φορά που νιώθω κάπως κλειστοφοβικά με τον εαυτό μου ή με την ίδια μου τη ζωή, νιώθω χειρότερα επειδή δεν έχω βγει από το σπίτι μου να πάρω λίγο αέρα. Γι’ αυτό, βγες έξω. Δεν με νοιάζει αν παγώνω ή ζεσταίνομαι, χρειάζομαι λίγα λεπτά ουρανού.

2. Φτιάξτε ένα δυνατό φλιτζάνι τσαγιού και πιείτε το όσο ακόμα αχνίζει. Τα ζεστά ροφήματα είναι αρκετά καταπραϋντικά, και η καφεΐνη στο τσάι λειτουργεί διαφορετικά από εκείνη στον καφέ και θα σου δώσει τη σωστή κατανομή ενέργειας.

3. Γράψτε μία λίστα με 10 πράγματα για τα οποία ανησυχείτε. Ορισμένες φορές όταν κατονομάζουμε τους φόβους μας, γίνεται ευκολότερο να ξεφύγουμε από αυτούς.

4. Αγοράστε στον εαυτό σας ένα φρέσκο λουλούδι, επιστρέψτε σπίτι και βάλτε το στο νερό. Απολαύστε οτιδήποτε καινούριο που θα ζωντανέψει το μέσα σας.

5. Πηγαίνετε στο πάρκο και παίξτε με έναν φιλικό σκύλο ή γάτα. Θα σας υπενθυμίσουν την αξία της ξεγνοιασιάς.

6. Ρωτήστε τους φίλους σας ποιες θεωρούν ότι είναι οι καλύτερες ποιότητές σας ως άνθρωπο. Ύστερα, επαινέστε τον εαυτό σας γι’ αυτές.

7. Χρησιμοποιήστε αυτά τα λόγια για να εστιάσετε τον επόμενο μήνα σε κάποια από αυτά. Εστιάστε στη μεγάλη εικόνα και όχι στα μικρά πράγματα που νιώθετε ότι σας ενοχλούν.

8. Αποδιώξτε το φόβο από την καθημερινότητά σας. Μη φοβάστε που δεν έχετε μια έτοιμη απάντηση για το τι θα κάνετε στη ζωή σας. Ούτε για το τι θέλετε να κάνετε για το υπόλοιπο. Κανείς δεν έχει όλες αυτές τις απαντήσεις. Ένα βήμα τη φορά.

9. Καλέστε κάποιον από την οικογένειά σας που σας κάνει να νιώθετε ασφάλεια και χαρά. Βεβαιωθείτε ότι είναι κάποιον στον οποίο μπορείτε να μιλήσετε ανοιχτά.

10. Προσχεδιάστε κάτι για μετά από 1 ή 2 εβδομάδες. Προγραμματίστε μια ήρεμη μορφή άσκησης, όπως γιόγκα ή μια όμορφη έξοδο.

11. Βρείτε έναν παλιό αγαπημένο σας δίσκο που έχετε χρόνια να ακούσετε και απολαύστε τον.

12. Μαγειρέψτε στον εαυτό σας ένα γεμάτο, γευστικό γεύμα.

13. Εντοπίστε επιτέλους ποιος είναι ο αγαπημένος σας τρόπος να τρώτε αυγά. Τηγανητά, βραστά ή scrambled; Δοκιμάστε και αποφασίστε

14. Κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο μεγάλης διάρκειας, φροντίστε τον εαυτό σας. Φορέστε τα ρούχα στα οποία νιώθετε πιο άνετα. Κοιταχτείτε στον καθρέφτη και υπενθυμίστε στον εαυτό σας πόσο όμορφα είναι να είστε εσείς.

15. Προσεγγίστε έναν άνθρωπο του οποίου τη δουλειά λατρεύετε. Πείτε του/της ότι θα θέλατε πολύ να μάθετε περισσότερα. Μπορεί να μην λάβετε την απάντηση που περιμένετε, αλλά δεν έχετε πραγματικά τίποτα να χάσετε.

16. Ξεκινήστε ένα νέο χόμπι. Μπορεί να μην έχετε τα χρήματα να πάτε σε μαθήματα ή εκπαιδευτές, αλλά σίγουρα θα βρείτε κάτι παρόμοιο στο διαδίκτυο.

17. Διαβάστε.

18. Αναγνωρίστε και καταλάβετε ότι δεν υπάρχει τίποτα το αφύσικο στο να νιώθουμε κάποιες φορές χαμένοι. Για την ακρίβεια, αμέσως αφού το συνειδητοποιήσουμε, νιώθουμε μια ιδιαίτερη μορφή ανακούφισης και μπορούμε με μεγαλύτερη άνεση να συνεχίσουμε στο άγνωστο ταξίδι μας.

19. Μήπως ήρθε η ώρα να κάνετε εκείνες τις εξετάσεις που συχνά αναβάλλετε; Αποτελεί καλή ευκαιρία να ασχοληθείτε ποιοτικά με τον εαυτό σας.

20. Αντί να γεμίζετε τον μοναχικό σας χρόνο με ανησυχία και άγχος, βρείτε πράγματα τα οποία απολαμβάνετε αυθεντικά να κάνετε.

Maya Kachroo-Levine

 

enallaktikidrasi.com

You May Also Like

Φάουτσι: Με την Όμικρον, πλησιάζουμε στο να μπορούμε να «συμβιώσουμε» με τον κορωνοϊό

Αυτή την περίοδο στις ΗΠΑ νοσηλεύονται με covid-19 σχεδόν 146.000 άνθρωποι, αριθμός…

«Σπάει» ένα μήνα σιωπής ο Πούτιν: Τότε μας εξαπάτησαν, τώρα μας αγνοούν

Table of Contents Hide «Σπάει» ένα μήνα σιωπής ο Πούτιν: Τότε μας…

Η Μοσχόπολη και το Μοναστήρι

Η Μοσχόπολη υπήρξε η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική πόλη της Βαλκανικής Ενδοχώρας από…

Η πραγματική ιστορία του καπετάνιου του Τιτανικού και η αλήθεια για την ευθύνη του στο ναυάγιο

Table of Contents Hide Η πραγματική ιστορία του καπετάνιου του Τιτανικού και…

«Θέλω να παίξω έξω, αλλά φοβάμαι μην με σκοτώσουν οι σφαίρες»: Το δράμα των παιδιών της Ουκρανίας

Table of Contents Hide «Θέλω να παίξω έξω, αλλά φοβάμαι μην με…

Να γιατί η Πράγα τον χειμώνα είναι η πιο όμορφη πόλη της Ευρώπης

Table of Contents Hide travelgeekerydailymailtumblrthesaint-onlineconorcullen albertoguerra Σαν παραμύθι..

«Ο Τιτανικός της Ελλάδας»: Το πολύνεκρο ναυάγιο της Ελλάδας που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες επιβάτες

Table of Contents Hide «Ο Τιτανικός της Ελλάδας»: Το πολύνεκρο ναυάγιο της…

Ένα παραδοσιακό αρχοντικό του 1863 στα Ζαγοροχώρια μετατράπηκε σε ένα πανέμορφο ξενοδοχείο

Ένα παραδοσιακό αρχοντικό του 1863 στα Ζαγοροχώρια μετατράπηκε σε ένα πανέμορφο ξενοδοχείο

Κοιμόταν με τον ομοφυλόφιλο γιο της για να τον «θεραπεύσει». Η ιστορία της πλούσιας ντίβας που τη δολοφόνησε ο γιος της. Διαγνώσθηκε με σχιζοφρένεια

Κοιμόταν με τον ομοφυλόφιλο γιο της για να τον «θεραπεύσει». Η ιστορία…

Αυτές οι 5 «αθώες» καθημερινές συνήθειες, ευθύνονται για τα νεύρα σου

Table of Contents Hide Τι είναι η «Μέθοδος ηρεμίας» και πώς 5…