Απερίφραστη καταδίκη, μηδενική ανοχή και ανάγκη άμεσων αντανακλαστικών της αθλητικής οικογένειας, για καταγγελίες όπως αυτή της Σοφίας Μπεκατώρου

Σπάσε τη σιωπή, όπως η Ολυμπιονίκης, για να δημιουργηθεί ένα καλύτερο περιβάλλον για τη νέα γενιά αθλητών, σε συνδυασμό με τις δράσεις που αναπτύσσει το Υφυπουργείο Αθλητισμού

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, με σωρεία δράσεων και ενεργειών το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει εστιάσει στον προγραμματισμό του σοβαρότατου θέματος της ενημέρωσης, πρόληψης και καταπολέμησης των φαινομένων σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στον αθλητισμό στη χώρα μας. Ζήτημα αιχμής, άλλωστε, για τον αθλητισμό παγκοσμίως.

Αναδείχθηκε εμφατικά και από τη συγκλονιστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου, για τη σεξουαλική βία που υπέστη το 1998, ούσα μέλος της εθνικής ομάδας της ιστιοπλοΐας, η ανάγκη επείγουσας αντιμετώπισης όλων των ζοφερών πτυχών του, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα καλύτερο περιβάλλον για την επόμενη γενιά αθλητών.

Η κατάθεση ψυχής της Ολυμπιονίκη μας, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής διεθνούς Ημερίδας με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», η οποία διοργανώθηκε προχτές Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της προεδρίας του Λευτέρη Αυγενάκη στη Σύνοδο Υπουργών Αθλητισμού του Συμβούλιο της Ευρώπης, μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως παράδειγμα αφύπνισης.
Οι συγκλονιστικές καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου επιβάλλεται να ενεργοποιήσουν άμεσα τα αντανακλαστικά όλης της αθλητικής οικογένειας και της κοινωνίας, με απερίφραστη καταδίκη τέτοιων συμπεριφορών και μηδενική ανοχή.

Η στήριξη στην κάθε «Σοφία» είναι αυτονόητη. Παράλληλα, βέβαια, με την αναγκαιότητα ταχύτατης διερεύνησης από τα αρμόδια αθλητικά πειθαρχικά όργανα και φυσικά από τη δικαιοσύνη.

Είναι ώρα, λοιπόν, να παραμεριστούν οι ενδοιασμοί και οι φόβοι. Να ανοίξουν κι άλλα στόματα παίρνοντας θάρρος από το θάρρος της Σοφία Μπεκατώρου. Αν τυχόν υπάρχουν κι άλλες κι άλλοι, ας μην σιωπούν. Έχουν την πλήρη στήριξη μας.
Σπάζοντας τη σιωπή θα συμβάλλουν στην καλλιέργεια των καλύτερων συνθήκων που έχει ανάγκη η νέα γενιά αθλητών μας
Όσο θα καταγγέλλονται οι θύτες τόσο θα ελαχιστοποιούνται τα θύματα.

Η αθλητική μεταρρύθμιση, με την θέσπιση των ορίων στις διοικητικές θέσεις που ενθαρρύνουν την ανανέωση και αποτρέπουν την μακροχρόνια παραμονή και την ανάπτυξη συμπεριφορών εξουσίας, το Μητρώο Προπονητών, για να υπάρχουν σαφή κριτήρια στο ποιος/ποια είναι το πρόσωπο στο οποίο εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας, ποιο είναι το πρόσωπο που εμπιστεύονται τα παιδιά μας κι άλλες πρωτοβουλίες που αναπτύσσει το Υφυπουργείο Αθλητισμού, δημιουργούν τις προϋποθέσεις και την ώθηση ώστε να αντιμετωπιστούν κατάματα και αποτελεσματικά τέτοιες ειδεχθείς πράξεις και νοοτροπίες.

start1 prop

start prop

 

You May Also Like

Διθύραμβοι από τον πολιτικό κόσμο και την κοινή γνώμη για την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο

Πρώτο trend στο Twitter το #Mitsotakis και #Μητσοτακης – «Εθεσε όλα τα…

Ματίνα Παγώνη: Επιτρέπεται να πετάξετε χαρταετό στο βουνό με ακόμη ένα άτομο

Ματίνα Παγώνη: Επιτρέπεται να πετάξετε χαρταετό στο βουνό με ακόμη ένα άτομο

Δήμος Καστοριάς: Ενημέρωση για τη χρήση ιδιοπαραγόμενου πολλαπλασιαστικού υλικού στη Βιολογική Γεωργία

Δήμος Καστοριάς: Ενημέρωση για τη χρήση ιδιοπαραγόμενου πολλαπλασιαστικού υλικού στη Βιολογική Γεωργία

Σταϊκούρας: Αποζημιώνονται 100% οι εργαζόμενοι σε τράπεζες που τέθηκαν υπό εκκαθάριση

Οι εργαζόμενοι είχαν λάβει το 80% της αποζημίωσής τους και εκκρεμούσε εδώ…

«Καίνε» τον Δημήτρη Λιγνάδη οι φωτογραφίες με τον ανήλικο μέσα στο καμαρίνι του

«Καίνε» τον Δημήτρη Λιγνάδη οι φωτογραφίες με τον ανήλικο μέσα στο καμαρίνι…

Έξι μήνες ανάσα από τον ΕΝΦΙΑ

Oι περισσότεροι από 6,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες θα λάβουν νωρίτερα τα εκκαθαριστικά του…

Γκάγκα: Πιθανόν να ζητηθούν περισσότερα τεστ από ανεμβολίαστους

Γκάγκα: Πιθανόν να ζητηθούν περισσότερα τεστ από ανεμβολίαστους