Eπίδομα 534 ευρώ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους καλλιτέχνες, ποιοι οι δικαιούχοι

Οι επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα  στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έως και την 10/1/2021 είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Οι επαγγελματίες αυτοί υποβάλλουν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο, από τις 19/1/2021 έως και 31/1/2021.

Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη (αριθμ.πρωτ. 1683/45/14-1-2021) καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις της καταβολής της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ στους επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού, ανά μήνα, για την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020. Επί του ποσού αυτού παρέχεται πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι όσοι πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Είναι εγγεγραμμένοι από 13 Μαΐου 2020 έως και 10 Ιανουαρίου 2021, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

β) Δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και δεν λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ κατά την διάρκεια του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος.

Για την καταβολή της αποζημίωσης, οι δικαιούχοι πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στο ειδικό έντυπο του Παραρτήματος με τίτλο «Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού βάσει του άρθρου 121 του ν. 4764/2020».

Η δήλωση υποβάλλεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, χωρίς να απαιτείται η υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη. Στην αίτηση οι δικαιούχοι δηλώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία καθώς και τα στοιχεία του προσωπικού τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

Η αποζημίωση καταβάλλεται μετά από διασταύρωση και έλεγχο των στοιχείων των δικαιούχων που τηρούνται στην πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr, στην «ΕΡΓΑΝΗ», τον ΟΑΕΔ και τους συναρμόδιους φορείς. Αρμόδιος φορέας είναι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η καταβολή γίνεται εφάπαξ, με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου.

 

dikaiologitika.gr

You May Also Like

Πόσο γρήγορα μπορεί να βγει αέριο στην Ελλάδα

Πόσο γρήγορα μπορεί να βγει αέριο στην Ελλάδα

Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης και τα μερίσματα που θα διανεμηθούν το 2022

Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης και τα μερίσματα που θα διανεμηθούν το 2022

Ποιες επιχειρήσεις απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος

Απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος οι επιχειρήσεις που εντός του 2022 αύξησαν το προσωπικό τους

Τι κερδίζει το δημόσιο από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

Τι κερδίζει το δημόσιο από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

Άνοιξε η υποβολή αιτήσεων ΟΣΔΕ

Αναμένεται να εκδοθούν επιπλέον εφαρμοστικές αποφάσεις

Γονική άδεια και στους μπαμπάδες: Μέχρι 6 μήνες πλέον η άδεια πατρότητας

Γονική άδεια και στους μπαμπάδες: Μέχρι 6 μήνες πλέον η άδεια πατρότητας

Μεγάλη απάτη: Πώς «άδειασαν» 185 χιλιάδες από λογαριασμούς μέσω e-banking

Μεγάλη απάτη: Πώς «άδειασαν» 185 χιλιάδες από λογαριασμούς μέσω e-banking

Ενίσχυση ανέργων από Δυτική Μακεδονία για συγκομιδή ελιών στην Κρήτη

Αφορά 500 ανέργων από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας