Ευθύνες στον σταθμάρχη επιρρίπτει η μητέρα των ανηλίκων – Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Τις ευθύνες στο σταθμάρχη κι όχι στα παιδιά της επιρρίπτει η μητέρα των δύο ανηλίκων που βρέθηκαν στο επίκεντρο του ξυλοδαρμού στο σταθμό του Μετρό στην Ομόνοια.

Μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι ο σταθμάρχης ήταν αυτός που εξύβρισε και προκάλεσε τα παιδιά της, ενώ -όπως είπε- πρώτος αυτός χειροδίκησε εναντίον ενός από τους γιους της. Η ίδια υποστήριξε, ότι τα παιδιά της φορούσαν μάσκα αλλά την είχαν κατεβασμένη γιατί έπιναν αναψυκτικό και βρέθηκαν ενώπιον προκλητικής συμπεριφοράς από τον 53χρονο σταθμάρχη, που όπως υποστήριξε η ίδια, τους έβρισε το σπίτι και κορόιδεψε τον έναν εξ αυτών για τα σιδεράκια του.

«Θα φανώ δυνατή για τα παιδιά μου. Από την πρώτη στιγμή τα πίστεψα σ’ αυτά που μου είπαν. Ξέρω τι παιδιά έχω, γι’ αυτό παλεύω. Ας αναλογιστεί ο κύριος τι έκανε και ας βγει να πει την αλήθεια», δήλωσε.

eythynes-ston-stathmarchi-epirriptei-i-mitera-ton-anilikon-amp-8211-neo-vinteo-ntokoymento0

Και πρόσθεσε: «Εγώ ζητάω σαν μάνα συγγνώμη για τα παιδιά μου, όμως τα παιδιά οδηγήθηκαν σε αυτή την αντίδραση από τον σταθμάρχη. Τα χτύπησε, τα απείλησε και τους έβρισε το σπίτι. Δεν με νοιάζει τίποτε άλλο, τα παιδιά μου. Είμαστε σε άθλια κατάσταση. Όποιος δεν έχει παιδιά δεν μπορεί να καταλάβει αυτό που νιώθω και περνάω».

«Θα γίνω σκύλα για τα παιδιά μου, θα τα υποστηρίξω μέχρι τέλους, γιατί ξέρω τι παιδιά έχω. Δεν είναι αλήτες, υπέστησαν μπούλινγκ, τους επιτέθηκε. Χειροδίκησε στον μεγάλο, ήθελε να το παίξει τραμπούκος ο σταθμάρχης. Τα παιδιά μου διασύρθηκαν, κατακρεουργήθηκαν. Θα πουληθώ για τα παιδιά μου, αλλά θα βγει η αλήθεια», είπε.

Την ίδια ώρα και ο πατέρας των δύο ανηλίκων υποστήριξε ότι «τα παιδιά μου είναι διαμάντια».

eythynes-ston-stathmarchi-epirriptei-i-mitera-ton-anilikon-amp-8211-neo-vinteo-ntokoymento1

Υπενθυμίζεται ότι ο 17χρονος και ο 15χρονος, οι οποίοι χτύπησαν ανηλεώς τον σταθμάρχη -όπως προκύπτει από σειρά βίντεο- συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και παραμένουν υπό κράτηση έως ότου απολογηθούν, αύριο Τρίτη, για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Οι δύο αδελφοί, οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης καθώς και για απείθεια, οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή το Σάββατο μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, ενώ ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.

Βίντεο ντοκουμέντο

Ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του Μετρό, στο οποίο φαίνεται πώς εκτυλίχθηκε ο ξυλοδαρμός του σταθμάρχη καρέ- καρέ.

Το βίντεο που οδήγησε στον εντοπισμό των δραστών

Βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του μετρό κατέγραψε τα δύο ανήλικα αδέλφια, τα οποία ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη του μετρό στον σταθμό της Ομόνοιας, την περασμένη Τετάρτη.

Στις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας οι δύο ανήλικοι εμφανίζονται να μην φορούν μάσκες και να κρατούν αναψυκτικά, ενώ βρίσκονται στην αποβάθρα του σταθμού του μετρό στην Ομόνοια λίγο πριν από την επίθεση.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν το βίντεο για να φτάσουν στα ίχνη των δραστών, καθώς φαίνονται τα πρόσωπά τους.

Σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε σε βάρος του ειδικού φρουρού, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής κατηγορούμενος για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος, όσον αφορά την υπόθεση του ξυλοδαρμού. Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο ειδικός φρουρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ο ειδικός φρουρός είναι κατηγορούμενος για δύο πλημμελήματα, που αφορούν παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία. Το Σάββατο, ο ειδικός φρουρός με εντολή του ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος. Ο συνήγορος του αστυνομικού δήλωσε πως ο εντολέας του αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, τα δυο αδέλφια διαπληκτίστηκαν με τον σταθμάρχη, γιατί τους έκανε παρατήρηση, ενόσω ήταν στον συρμό, επειδή δεν φορούσαν μάσκες και είχαν τα πόδια πάνω στο κάθισμα.

Αμέσως μετά μπήκαν σε τρένο του ηλεκτρικού και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι, απ’ όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφώνησαν στην μητέρα τους, η οποία πήγε και τους πήρε με το αυτοκίνητο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκείνη φέρεται ότι ενημέρωσε τον 24χρονο ειδικό φρουρό, ο οποίος κατηγορείται ότι καθοδήγησε τα δύο αδέλφια για το πώς να κρυφτούν και έδωσε οδηγίες για την αποφυγή της σύλληψης τους.

Σημειώνεται ότι μια πληροφορία που έφτασε την Παρασκευή στα γραφεία της Ασφάλειας σχετικά με την ταυτότητα των υπόπτων επιτάχυνε την έρευνα οδηγώντας τις αρχές στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εκδοχή, πληροφοριοδότης επικοινώνησε με υψηλόβαθμο αξιωματικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του υπέδειξε ως ύποπτα τα δύο αδέλφια.

Η πληροφορία φέρεται να διευκόλυνε το έργο των αστυνομικών της Ασφάλειας που πάντως, στο μεταξύ, είχαν προχωρήσει σε διαδικασία άρσης απορρήτου αναζητώντας τα κινητά τηλέφωνα των δραστών.

Γνωρίζοντας με μεγάλη ακρίβεια τις κινήσεις τους από τις κάμερες ασφαλείας του Μετρό προχώρησαν σε σαρώσεις στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τελικά κατάφεραν να απομονώσουν τα τηλέφωνά τους.

ΠΗΓΗ:https://www.kathimerini.gr/

You May Also Like

Το «ποτέ ξανά», που όλοι λέμε, για να γίνει πράξη πρέπει να αναδειχτεί η αιτία της καταστροφής.

Ομοσπονδία Οικοδομών & συναφών επαγγελμάτων Ελλάδας

Αδωνις Γεωργιάδης για τα μηνύματα μίσους: «Είμαι συγκλονισμένος»

«Η ανωνυμία του Διαδικτύου αφήνει ανεξέλεγκτο το Μίσος και το Ψέμα», αναφέρει…

Βρέθηκε ο… μακαρίτης που εξαφανίστηκε μέσα από το φέρετρο!

Οι έρευνες της Αστυνομίας φαίνεται ότι απέδωσαν καρπούς για τον εντοπισμό της…

Πέτσας: «H Ελλάδα δεν θα δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας της»

Πέτσας: «H Ελλάδα δεν θα δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας της»

Έναν χρηστικό οδηγό εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων για τη γυναίκα δημιούργησε η ΓΣΕΕ μέσω του Ινστιτούτου Εργασίας της Συνομοσπονδίας

Έναν χρηστικό οδηγό εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων για τη γυναίκα δημιούργησε η…

Επιστρέφουν τα self test: Προηγούνται μαθητές και εκπαιδευτικοί, ακολουθούν οι εργαζόμενοι – Το χρονοδιάγραμμα

Τα self test επιστρέφουν μετά τις διακοπές του Πάσχα στην καθημερινότητα μαθητών…

Κλειστός ο σταθμός των ΚΤΕΛ Μακεδονίας την Κυριακή λόγω βόμβας

Μπορεί τα ΚΤΕΛ «Μακεδονία» να βρίσκονται εκτός εμβέλειας της μεγάλης επιχείρησης που…

Δένδιας στο Κάιρο: Συνάντηση με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ για διμερή συνεργασία και Μ.Ανατολή

Δένδιας στο Κάιρο: Συνάντηση με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ για διμερή συνεργασία και…