Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής πραγματοποίησε συνάντηση με το Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου Καστοριάς. Το Δ.Σ. αιτήθηκε προς το Δήμαρχο τη συνάντηση αυτή, έτσι ώστε να συζητηθεί διεξοδικά η ανέγερση του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου.

Μάλιστα ο Πρόεδρος του Α.Σ. Ναούμ Δίτσιος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «είναι επιτακτική ανάγκη να υλοποιηθεί το έργο». Από τη μεριά του ο κ. Αγγελής, έκανε λόγο για ιστορικές στιγμές του αθλητισμού, καθώς θα μπει τελεία σε ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει την τοπική κοινωνία.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Επιβάλλεται πλέον η δημιουργία νέου γηπέδου καλαθοσφαίρισης (basket) καθώς το εν λόγω άθλημα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, ακολουθεί μια εξαιρετική ανοδική πορεία  και αποτελεί την κορωνίδα των αθλητικών δραστηριοτήτων της Π.Ε. Καστοριάς «Συμφωνήσαμε με το Δήμαρχο να υποδειχθούν ορισμένα οικόπεδα στα οποία θα μπορούσε να ανεγερθεί το  Κλειστό Γυμναστήριο, με τη γνωμοδότηση των Τεχνικών Υπηρεσιών», ενημέρωσε ο κ. Δίτσιος και συνέχισε λέγοντας πως «Δεν αφήνουμε τίποτα να πάει στην τύχη και πιστεύω πως ο κ. Αγγελής θα κυνηγήσει το θέμα με όλες του τις δυνάμεις. Εφόσον λοιπόν υπάρχει η πολιτική βούληση, αλλά και η ανθρώπινη θέληση, είναι δυνατόν να γίνουν όλα».

Ο Δήμαρχος, εφόσον άκουσε τα αιτήματα του Δ.Σ. και των μελών του Α.Σ. Καστοριάς έκανε τις εξής δηλώσεις «Έχοντας ως δεδομένο την πολύ καλή πορεία του basket, αλλά και το γεγονός ότι ο υπάρχον χώρος δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες και τη φιλοδοξία της ανόδου της ομάδας σε ανώτερη κατηγορία, ακούσαμε τα αιτήματα, τα οποία ναι μεν υπήρχαν από παλιά, αλλά έγιναν πιο συγκεκριμένα την παρούσα χρονική στιγμή. Ήδη έχει σταλεί έγγραφο προς τις τεχνικές υπηρεσίες και προς τους αρμόδιους αντιδημάρχους, για τον ορισμό του χώρου, που θα πληροί όλες  τις προϋποθέσεις για την ανέγερση  του Κλειστού Γυμναστηρίου».

Φυσικά η ανέγερση του Κλειστού Γυμναστηρίου, δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση, καθώς πέρα από την οριοθέτηση του χώρου, πρέπει να υπάρξουν και οι μελέτες και μετέπειτα να έρθει και η χρηματοδότηση. Ωστόσο το θετικό κλίμα μετά το πέρας της συνάντησης διαφάνηκε από τα λόγια του Πρόεδρου του Α.Σ.  «Στην κατεύθυνση του κοινού οφέλους κινηθήκαμε τόσο εμείς ως Δ.Σ., όσο  και η Δημοτική Αρχή. Χωρίς το Δήμαρχο δεν μπορούμε να πάμε παραπέρα, ο οποίος είναι και αρωγός, αλλά και σύμμαχος μαχητής. Το θετικό είναι ότι βρήκαμε κοινή γραμμή πλεύσης και στο τέλος όλα θα πάνε καλά».

Συμπερασματικά λοιπόν, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, πραγματοποιήθηκε η υπόδειξη ορισμένων χώρων οι οποίοι μπορούν να φιλοξενήσουν το γήπεδο, και για τους οποίους θα δοθεί η σύμφωνη γνωμοδότηση από τις τεχνικές υπηρεσίες ότι ανταποκρίνονται στην αντίστοιχη χρήση. Να σημειωθεί πως δεν έχει παρθεί ακόμα η τελική απόφαση επιλογής του χώρου και οι προτάσεις υπόδειξης και άλλων σημείων είναι προς συζήτηση  «Η όλη διαδικασία θα έχει την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου», σημείωσε ο κ. Αγγελής.

 

Αγώνας ταχύτητας με αντίπαλο το.. χρόνο!

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση του έργου, η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα προέλθει από τις ανάλογες προσκλήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και για τους χρόνους υλοποίησής του ο Δήμαρχος δήλωσε πως «Χρονικό ορίζοντα δεν μπορούμε να έχουμε στην παρούσα φάση, ο οποίος εξαρτάται άμεσα από τη διερεύνηση των δυνατοτήτων της χρηματοδότησης. Εκ των πραγμάτων λοιπόν δεν είμαι σε θέση να ορίσω το χρόνο. Θα πρέπει να λέμε τα πράγματα ως έχουν και να μην δημιουργούμε εντυπώσεις οι οποίες δεν είναι υλοποιήσιμες. Μένουμε στο ιστορικό γεγονός ότι ο Δήμος ορίζει το χώρο, για να κλείσει ένα χρόνιο πρόβλημα προς όφελος του αθλητισμού».

Από τη μεριά του ο κ. Δίτσιος τόνισε πως θα πραγματοποιηθεί κάθε δυνατή κίνηση έτσι ώστε το καινούργιο γήπεδο να είναι έτοιμο για τη νέα αθλητική σεζόν «Πρέπει να προλάβουμε το χρόνο. Δεν μπορώ να γνωρίζω πόσο γρήγορα μπορούμε να πάμε. Τηρουμένων των αναλογιών και των καταστάσεων που υπάρχουν στη χώρα μας, θα  κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας».

Η συζήτηση έκλεισε με την υπόσχεση πως αρχής γενομένης τη δεύτερη μέρα του Φεβρουάριου ξεκινάει ένας νέος κοινός αγώνας για την ανέγερση του καινούργιου γηπέδου χωρίς να υπάρξει καμία αναφορά στο τι έγινε κατά το παρελθόν «Ξεχνάμε τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον με σταθερές βάσεις και σωστά.  Παρελθοντολόγιες που δημιουργούν εντάσεις και συναισθήματα, που δεν έχουν κανένα όφελος τα ξεχνάμε. Κοιτάμε τι κάνουμε σήμερα για το αύριο, και το χθες πολύ απλά δε υπάρχει. Πρέπει να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα μπορούμε, χωρίς πάρεργα», ήταν τα λόγια του κ. Δίτσιου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.