Καλιφόρνια: Διακοπή εμβολιασμών μετά από σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις (video)

Ο επιδημιολόγος της πολιτείας της Καλιφόρνιας συνέστησε να σταματήσει η διανομή περισσότερων από 330.000 δόσεων του εμβολίου Moderna μετά από έναν «υψηλότερο από το συνηθισμένο» αριθμό ατόμων που παρουσίασε σημάδια πιθανής σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης.

Ως εκ τούτου, η Καλιφόρνια καλεί τα εμβολιαστικά κέντρα να σταματήσουν να χορηγούν εμβόλια της Moderna από συγκεκριμένη παρτίδα 330.000 δόσεων, όταν υγειονομικοί υπάλληλοι του Σαν Ντιέγκο εμφάνισαν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Οι New York Times κάνουν λόγο για σημαντικό αριθμό ατόμων που υπέστησαν αλλεργικές αντιδράσεις, ενώ η βρετανική Daily Mail κάνει λόγο για 6.

Μία υγειονομικός δεν μπορούσε να νιώσει την γλώσσα της μετά το εμβόλιο, ενώ ένιωσε και πόνο στον λαιμό-αυχένα, μέσα σε 15 λεπτά από την χορήγηση του εμβολίου. Οι υπόλοιποι εμφάνισαν επιπλοκές μέσα στις πρώτες 24 ώρες.

Σύμφωνα με τους ΝΥΤ, η κρατικός επιδημιολόγος, Dr Erica S. Pan, έκανε την σύσταση διακοπής χορήγησης από την Moderna, καθώς αρκετά άτομα που έλαβαν το εμβόλιο σε συγκεκριμένη κλινική χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα σε διάστημα 24 ωρών.

Ο καθένας φάνηκε να βιώνει μια «σοβαρή» αλλεργική αντίδραση» και οι αξιωματούχοι συνέστησαν να μην χρησιμοποιούν άλλα εμβόλια από αυτήν την παρτίδα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Καλιφόρνιας. σε δήλωση την Κυριακή.

California warns clinics to STOP administering shots from a batch of Moderna vaccine doses https://t.co/gRaoyx1hpK