Παράταση λειτουργίας για τουλάχιστον ακόμα δύο χρόνια “πήρε” το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  και Διαφάνειας Χρήστος Δαμιανού προέβη στην ανακοίνωση μιας ιδιαίτερα ευχάριστης εξέλιξης που αφορά στο Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καστοριάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω Κέντρο απευθύνονται σε γυναίκες οι οποίες υφίστανται οποιοδήποτε είδος βίας (σωματική, ψυχολογική, κοινωνική, οικονομική), αλλά και σε κάθε γυναίκα που αισθάνεται ότι θέλει να ακουστεί.

Ειδικότερα, η σύμβαση της προαναφερόμενης δομής έληγε στις 31 Δεκεμβρίου 2016, ωστόσο τα πράγματα εξελίχθησαν πολύ θετικά καθώς η λειτουργία του Κέντρου παρατείνεται για τουλάχιστον ακόμα δύο χρόνια. Η χρηματοδότησή του πραγματοποιείται από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας «Οφείλω να συγχαρώ τους αρμόδιους υπαλλήλους για το έργο που επιτέλεσαν πάνω σε αυτό το θέμα. Εμείς από τη μεριά μας, καταθέσαμε  την πρόταση ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του για τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς γνωρίζουμε ότι  θα προσφέρει ένα μεγάλο έργο στο Δήμο μας και με ξεχωριστή ανταπόκριση προς την κοινωνία μας», δήλωσε ο κ. Δαμιανού.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί  η πρόσληψη ενός ακόμα ατόμου (νομικής κατεύθυνσης), ενώ στην παρούσα φάση είναι στελεχωμένο από τρία άτομα, (Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό, Κοινωνιολόγο) και όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής.

Το Κέντρο στεγάζεται στις Νέες Εργατικές Κατοικίες- Περιοχή Χλόη στην Καστοριά. Τηλέφωνο/ fax 2467022122, e-mail: supportwomen@kastoriacity.gr.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.