Πίλινγκ προσώπου: Οι καλύτερες φυσικές συνταγές για τέλεια απολέπιση στο σπίτι

Καθαρίστε σε βάθος το πρόσωπο σας και χαρίστε του λάμψη, ζωντάνια και απαλότητα, αντιμετωπίζοντας παράλληλα την ακμή, τα σπυράκια, τις πανάδες και πολλά ακόμη δερματικά προβλήματα. Το φυσικό πίλινγκ προσώπου αποτελεί την πιο απλή λύση για να το πετύχετε, εκμεταλλευόμενη τις ευεργετικές ιδιότητες των υλικών της φύσης.

Σε τι ωφελεί το πίλινγκ προσώπου;

Κάνοντας απολέπιση προσώπου διατηρείτε την επιδερμίδα σας καθαρή, λαμπερή και απαλή. Τα νεκρά κύτταρα και οι τοξίνες απομακρύνονται, προσφέροντας στο δέρμα σας την δυνατότητα να αναπνεύσει και να ανανεώσει τα κύτταρά του, να ενεργοποιήσει την δημιουργία κολλαγόνου, αλλά και να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, είναι πολύ χαλαρωτικό και προλαμβάνει την εμφάνιση των ρυτίδων. Τέλος, μπορεί να αντιμετωπίσει ή να προλάβει διάφορα δερματικά προβλήματα, όπως ακμή, σπυράκια, μαύρα στίγματα και κηλίδες – πανάδες.

 

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται το πίλινγκ προσώπου;

Πίλινγκ προσώπου (2)

Καλό θα είναι να αποφεύγετε την συχνή απολέπιση του δέρματος σας, έτσι ώστε να έχει την δυνατότητα να ανανεωθεί και να ενεργοποιήσει τις φυσικές του διαδικασίες αναγέννησης των κυττάρων. Η υπερβολικά συχνή χρήση ενός scrub μπορεί να κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο και επιρρεπές σε δερματικά προβλήματα. Για τον λόγο αυτό, συνιστούμε να κάνετε το πολύ ένα πίλινγκ προσώπου την εβδομάδα και όχι περισσότερο. Αν μάλιστα έχετε ευαίσθητη ή ξηρή επιδερμίδα, τότε δεν πρέπει να κάνετε πίλινγκ προσώπου συχνότερα από μία φορά στις δυο εβδομάδες.

Προετοιμασία προσώπου για απολέπιση:

Πριν ξεκινήσετε την εφαρμογή του πίλινγκ στο πρόσωπο σας θα πρέπει να το έχετε πλύνει πολύ καλά. Αν μάλιστα το κάνετε κατά τη διάρκεια του μπάνιου σας, τότε οι πόροι θα έχουν ανοίξει και θα καθαριστούν καλύτερα. Στη συνέχεια σκουπίστε το ελαφρά και ταμποναριστά, χωρίς να το στεγνώσετε πλήρως. Τέλος, εφαρμόστε το σπιτικό πίλινγκ προσώπου και κάντε ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

Καλό θα είναι μετά την απολέπιση να εφαρμόσετε την ενυδατική σας κρέμα και να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο.

Ας δούμε όμως μερικές από τις πιο αποτελεσματικές συνταγές για φυσικό πίλινγκ προσώπου στο σπίτι.

Φυσικό πίλινγκ προσώπου με σόδα για μαύρα στίγματα και ακμή:

Πίλινγκ προσώπου (3)

Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό peeling προσώπου με μαγειρική σόδα και γάλα. Το συγκεκριμένο πίλινγκ θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τα μαύρα στίγματα, βοηθώντας παράλληλα και στην αντιμετώπιση της ακμής.

Η μαγειρική σόδα δρα ενάντια στα σπυράκια, αφού έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Από την άλλη μεριά, το γάλα (ή γιαούρτι, ή κρέμα γάλακτος) κάνει το δέρμα μαλακό και το καταπραΰνει, προσφέροντας του παράλληλα ήπια απολέπιση και βαθιά ενυδάτωση.

Θα χρειαστείτε:

– 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
– 3 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος)

Τρόπος παρασκευής: Απλά αναμείξτε τα δυο υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τρόπος εφαρμογής: Εφαρμόστε το μείγμα σε όλο σας το πρόσωπο κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις μασάζ και δίνοντας περισσότερη έμφαση στα σημεία με τα μαύρα στίγματα, όπως είναι η μύτη και το πηγούνι. Έπειτα, αφήστε το πίλινγκ προσώπου με σόδα να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό. Προσοχή όμως: Αν η επιδερμίδα σας έχει ήδη σπυράκια ή αντιμετωπίζετε πρόβλημα ακμής, αποφύγετε το τρίψιμο και προχωρήστε κατευθείαν στο στάδιο που αφήνετε το μείγμα να δράσει για 15 λεπτά ή αποφύγετε γενικότερα την συγκεκριμένη μάσκα.

Χρειάζεται προσοχή διότι η μαγειρική σόδα προκαλεί ευαισθησία στο δέρμα που μπορεί να οδηγήσει σε εξανθήματα, ερυθρότητα ή έγκαυμα. Καλό θα είναι να κάνετε αρχικά μια δοκιμή σε ένα μικρό σημείο του χεριού σας πριν κάνετε την εν λόγω μάσκα στο πρόσωπο. Αν μάλιστα το πρόσωπο σας έχει ήδη σπυράκια ή ακμή, τότε μπορεί να προκαλέσει έξαρση του προβλήματος. Σε περίπτωση ωστόσο που δεν έχετε πρόβλημα ακμής ή σπυράκια και προκληθεί κάποιος ερεθισμός από την εφαρμογή της μάσκας αυτής, απλώστε την ενυδατική σας κρέμα για να τον αντιμετωπίσετε.

 

Απολέπιση προσώπου με ζάχαρη και λεμόνι ενάντια στις πανάδες, την ακμή και τα σπυράκια:

Πίλινγκ προσώπου (4)

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συνταγές για πίλινγκ προσώπου με ζάχαρη και λεμόνι. Πρόκειται για δυο απλά και πολύ συνηθισμένα σπιτικά υλικά για την δημιουργία φυσικών scrub προϊόντων με πολλές ευεργετικές ιδιότητες.

Το λεμόνι είναι γνωστό για τις λευκαντικές του ιδιότητες και τη δράση ενάντια στις δερματικές κηλίδες και τις πανάδες, όπως και για την αντισηπτική του δράση ενάντια στην ακμή. Από την άλλη μεριά, οι κόκκοι της ζάχαρης καθαρίζουν τους πόρους, απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και βελτιώνουν την μικροκυκλοφορία της επιδερμίδας.

1η συνταγή κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος: 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2η συνταγή: 1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, 3 σταγόνες χυμό λεμονιού και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3η συνταγή: 1-2 σταγόνες λεμόνι, 3 σταγόνες ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 3 κουταλιές της σούπας αλάτι και 4 κουταλιές της σούπας μέλι

4η συνταγή: 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 2 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Τρόπος παρασκευής: Το μόνο που χρειάζεται είναι να αναμείξετε τα υλικά και να τα ανακατέψετε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Τρόπος εφαρμογής: Εφαρμόστε το μείγμα με απαλές κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο σας και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Σπιτικό peeling προσώπου για λιπαρό δέρμα:

Πίλινγκ προσώπου (5)

Ένα πίλινγκ προσώπου μια φορά την εβδομάδα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη λιπαρή επιδερμίδα σας καθαρή και λαμπερή, απομακρύνοντας την περίσσεια λιπαρότητα και την ακμή.

1η συνταγή: Αναμείξτε κρυσταλλική ζάχαρη με τζελ αλόης, ξύσμα από τη φλούδα ενός λεμονιού και αν θέλετε λίγο αιθέριο έλαιο λεμονιού. Εφαρμόστε το scrub στο πρόσωπο σας για 15 λεπτά και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

2η συνταγή: Βάλτε σε ένα μπολ μια μικρή ποσότητα αλεσμένων αμυγδάλων και προσθέστε λίγο μέλι μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη πάστα. Έπειτα πάρτε ένα ζεστό και υγρό πανάκι και εφαρμόστε πάνω του λίγη ποσότητα της πάστας. Κάντε με αυτό απαλές κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο χωρίς να ασκείτε πίεση για να αποφύγετε τους ερεθισμούς και τέλος ξεπλυθείτε με δροσερό νερό.

3η συνταγή: Κάντε φυσική απολέπιση προσώπου με ξύδι ή μηλόξυδο. Απλά εφαρμόστε το κάθε βράδυ για δυο εβδομάδες πριν τον ύπνο με ένα βαμβάκι και αφήστε το να δράσει για 5-10 λεπτά. Μετά ξεπλυθείτε με δροσερό νερό και κοιμηθείτε. Αυτή η απλή μέθοδος για σπιτικό πίλινγκ προσώπου θα περιορίσει την λιπαρότητα και την ακμή. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε παγάκια με ξύδι ή απλά να το παγώσετε πριν τη χρήση. Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, καλό θα είναι να το αραιώσετε ελαφρώς με νερό πριν την χρήση.

Scrub προσώπου για μεικτό δέρμα:

Πίλινγκ προσώπου (6)

Ένα μεικτό πρόσωπο διαθέτει τόσο ξηρά, όσο και λιπαρά σημεία, επομένως το πίλινγκ προσώπου που χρειάζεται πρέπει να είναι πολύ απαλό. Η απολέπιση θα πρέπει να στοχεύει κυρίως τις λιπαρές περιοχές στο Τ του προσώπου (δηλαδή μέτωπο, μύτη, πιγούνι).

Αναμείξτε λοιπόν μαγειρική σόδα με αμυγδαλέλαιο ή σησαμέλαιο και προσθέστε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού. Απλώστε το στο πρόσωπο σας για λίγο και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

 

Φυσική απολέπιση προσώπου για ξηρό δέρμα και ευαίσθητες επιδερμίδες:

Μια ξηρή επιδερμίδα δεν έχει ανάγκη από βαριά και συχνή απολέπιση, διότι είναι ευαίσθητη. Κάνοντας ένα πίλινγκ προσώπου μια φορά κάθε δυο εβδομάδες μπορείτε να διατηρήσετε το δέρμα σας καθαρό, λαμπερό και όμορφο.

Αναμείξτε μαγειρική σόδα με ελαιόλαδο και προαιρετικά προσθέστε λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς ή γερανιού, το οποίο βοηθά στην αναδόμηση της επιδερμίδας.

Εφαρμόστε το μείγμα για λίγο στο πρόσωπο σας και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Πίλινγκ προσώπου με καφέ:

Πίλινγκ προσώπου (7)

Φτιάξτε μόνη σας ένα peeling προσώπου στο σπίτι με απλά και οικονομικά υλικά. Το συγκεκριμένο scrub θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε λαμπερή, καθαρή και βαθιά ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Θα χρειαστείτε:

– 1 κουταλιά της σούπας μέλι
– 1/2 κούπα ελαιόλαδο
– 5 γεμάτες κουταλιές του γλυκού ελληνικό καφέ

Τρόπος παρασκευής: Αρχικά βάλτε το μέλι σε ένα μπρίκι και ανάψτε το μάτι της κουζίνας για να το λιώσετε. Αφού το μέλι μαλακώσει και πάρει ρευστή μορφή, βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα μπολ και ρίξτε από πάνω το μέλι. Έπειτα προσθέστε και τον ελληνικό καφέ και ανακατέψτε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Τρόπος εφαρμογής: Εφαρμόστε το πίλινγκ προσώπου με καφέ κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις, αποφεύγοντας την περιοχή κάτω από τα μάτια και τα σημεία με κοκκινίλες ή σπυράκια. Για περισσότερη ενυδάτωση αφήστε το μείγμα να σταθεί 10 λεπτά και να δράσει. Τέλος, ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

ΠΗΓΗ:https://www.beautetinkyriaki.gr/

You May Also Like

Μέλι με ασπιρίνη: Το “μαγικό” μείγμα για να δείχνετε νεότερες και φρέσκες και πως να το χρησιμοποιήσετε

Table of Contents Hide Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές…

Το κόλπο για να ξεχωρίσετε το καλό ελαιόλαδο – 3 απλά βήματα

Πολλοί έχουν αγοράσει ελαιόλαδο, πληρώνοντάς το για φρέσκο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο αλλά τελικά…

Πώς θα καταλάβεις μέσα σε 30” αν το μαξιλάρι σου θέλει αλλαγή

Πώς θα καταλάβεις μέσα σε 30” αν το μαξιλάρι σου θέλει αλλαγή

Απολυμάνετε το Πλυντήριο Ρούχων με 2 Διαφορετικούς Τρόπους

Απολυμάνετε το Πλυντήριο Ρούχων με 2 Διαφορετικούς Τρόπους

Αυτές οι οκτώ συνήθειες μας προσθέτουν χρόνια ζωής

Τι αποκαλύπτει μελέτη της Αμερικανικής Εταιρείας Διατροφής

Κρατήστε αράχνες και ποντίκια μακρυά με ένα υλικό έκπληξη

Table of Contents Hide Κρατήστε αράχνες και ποντίκια μακρυά με ένα υλικό…

Πέντε μύθοι για την κακοσμία του στόματος

Table of Contents Hide Πέντε μύθοι για την κακοσμία του στόματος Πέντε…

Πώς μπορείτε να αξιοποιείτε τα τσόφλια των αυγών

  Πώς μπορείτε να αξιοποιείτε τα τσόφλια των αυγών

Γιατί αρρωσταίνεις μετά τις διακοπές;

Table of Contents Hide Η ασθένεια της… χαλάρωσηςΓιατί συμβαίνει αυτό;Αρρωσταίνεις μετά τις…