Πώς δύο 12χρονα αδέρφια έβγαλαν τα πρώτα τους… 250.000 δολάρια

Δύο 12χρονα αγόρια κλείστηκαν όπως και όλος ο υπόλοιπος κόσμος στο σπίτι τους το 2020 μέχρι να κοπάσει η πανδημία του κορονοϊού.

Αυτά όμως δεν έκαναν απλώς τα μαθήματά τους και έπαιζαν παιχνίδια, αλλά εργάζονταν κιόλας από το σπίτι!

Η δουλειά τους απέδωσε και το προϊόν που έριξαν στην αγορά αποδείχτηκε ακαταμάχητο στους καταναλωτές, φέρνοντας στα παιδιά τα πρώτα 250.000 δολάριά τους σε τζίρο.

Καθόλου άσχημα για μια επεισοδιακή χρονιά που στέρησε δουλειές και βύθισε εκατομμύρια ανθρώπους στην οικονομική δυσπραγία.

Αυτή είναι η απίθανη ιστορία των Ayaan και Mickey Naqvi, δυο παιδιών που μοιάζουν γεννημένοι επιχειρηματίες και φαίνεται πως θα μας απασχολήσουν πολύ στο μέλλον…

Η σύλληψη της ιδέας

Ήταν Δεκέμβριος του 2018 όταν τα 10χρονα τότε αδέρφια είχαν τη δική τους στιγμή «εύρηκα». Τα παιδιά από το Κονέκτικατ των ΗΠΑ στόλιζαν οικογενειακώς το χριστουγεννιάτικο δέντρο, όπως κάνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια συνομήλικοί τους.

Κάποια στιγμή ένα στολίδι έπεσε στο πάτωμα και έσπασε. Το πήραν και το πέταξαν και υποσχέθηκαν να είναι πιο προσεκτικοί με τη διακόσμηση του δέντρου.

Το ατύχημα απασχόλησε πολύ τα παιδιά. Και αποφάσισαν να μην αφήσουν στην τύχη τον στολισμό του δέντρου. Σκέφτηκαν έτσι ένα προϊόν που να αποτρέπει τέτοιες συχνές αναποδιές.

Σύμφωνα με το CNN, τα αδέλφια Naqvis μάζεψαν 250.000 δολάρια από την εφεύρεσή τους στον πρώτο κιόλας χρόνο κυκλοφορίας του προϊόντος τους! Τι είναι το προϊόν τους; Κάτι πολύ απλό, που να μπορεί να το σκεφτεί ένα παιδί λες.

«Ornament Anchor» το λένε και είναι ακριβώς αυτό που μας λέει ο περιγραφικός όρος, ένα «αγκίστρι για στολίδια» ώστε να προσαρμόζονται γερά στο έλατο.

Το άγκιστρο ασφαλίζει καλά το στολίδι πάνω στο κλαδί, αντί να αφήνει τις εύθραυστες μπάλες να κρέμονται επισφαλώς από το δέντρο.

Μια απλή λύση σε μια πρακτική ανάγκη ήταν, ένας καλύτερος τρόπος να κρεμάς τα στολίδια στο δέντρο, γι’ αυτό και τον λάτρεψε κυριολεκτικά η αγορά. Η ζήτηση εκτοξεύτηκε στα ουράνια από τις πρώτες στιγμές.

Τα αδέλφια ξεκίνησαν την online επιχείρησή τους τα Χριστούγεννα του 2019, τρεις μόλις μήνες πριν ο κορονοϊός γίνει πανδημία και κλείσει τον κόσμο στα σπίτια του.

Τα παιδιά ζουν στο Σέλτον του Κονέκτικατ, μια ώρα δρόμος με το αυτοκίνητο από τη Νέα Υόρκη. Πριν πιάσουν την καλή και σαν σωστοί επιχειρηματίες, αποφάσισαν πως το προϊόν τους χρειαζόταν δοκιμή.

Το παρουσίασαν σε ένα σχολείο λοιπόν, κατά τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Η εφεύρεσή τους όχι μόνο δούλεψε, αλλά είδαν γονείς και δασκάλους να μαζεύονται σαν μελίσσι γύρω τους ρωτώντας τους πώς μπορούν να το προμηθευτούν.

Ήταν η στιγμή που πήραν την απόφαση να γίνουν επιχειρηματίες. «Ο αδερφός μου κι εγώ δουλέψαμε μαζί για να σχεδιάσουμε το προϊόν, να το πατεντάρουμε, να φτιάξουμε μια υπέροχη ιστοσελίδα, να υπολογίσουμε τα περιθώρια κέρδους και να κάνουμε τη δική μας έρευνα αγοράς», λέει ο 12χρονος σήμερα Ayaan σαν κανονικός entrepreneur, «κάναμε τα πάντα σαν να ήταν κάθε μήνας Χριστούγεννα».

newsbeast.gr

You May Also Like

Χριστουγεννιάτικη Εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ με το Σύλλογο “Μαζί Σου”

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

Ο Χρήστος Γκοσλιόπουλος ευχαριστεί την εταιρεία Lidl Hellas για την προσφορά τροφίμων, ώστε να εξυπηρετηθούν οι δημότες που έχουν πραγματικές ανάγκες

Ο Χρήστος Γκοσλιόπουλος ευχαριστεί την εταιρεία Lidl Hellas για την προσφορά τροφίμων,…

Το τηλεοπτικό σποτ της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας στην Καστορια.

Δείτε ΕΔΩ το τηλεοπτικό σποτ της 42ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας στην Καστορια.

SMS στο 13033: Αυτοί είναι οι κωδικοί μετακίνησης σήμερα, τι ισχύει για το κυνήγι

SMS στο 13033: Αυτοί είναι οι κωδικοί μετακίνησης σήμερα, τι ισχύει για…

Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο. Κατέστρεψαν τα λουλούδια που φύτεψε ο Δήμος Καστοριάς

Την απογοήτευσή της εξέφρασε μέσω του facebook η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαρισμού…

Eγκρίθηκε από την Ο.Ε. της Περιφέρειας η πίστωση 3.500.000€ για τη Βελτίωση της Κόμβων της Π.Δ.Μ-Κόμβος στο Τελωνείο Καστοριάς.

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η διάθεση πίστωσης…

Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου των 114 ετών από τη μάχη των κατοίκων του Καστανοφύτου

Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου των 114 ετών από τη μάχη…

ΟΑΕΔ: Τα 12 επιδόματα που χορηγεί και τα ποσά τους

ΟΑΕΔ: Τα 12 επιδόματα που χορηγεί και τα ποσά τους

Ο δράκος της Καλογρέζας. Βασάνιζε, σκότωνε και βίαζε ανήλικα παιδιά. Έριχνε ψόφιες κότες πάνω στα πτώματα για να καλύπτει τις οσμές των πτωμάτων

Ο δράκος της Καλογρέζας. Βασάνιζε, σκότωνε και βίαζε ανήλικα παιδιά. Έριχνε ψόφιες…