Τσίπρας σε εμπόρους: Μόνες λύσεις η μη επιστρεπτέα ενίσχυση και η γενναία ρύθμιση ιδιωτικού χρέους

Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε περιοδεία στο Ίλιον, όπου συναντήθηκε με καταστηματάρχες και επαγγελματίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να βρεθεί και να συζητήσει με καταστηματάρχες, επαγγελματίες και απλούς πολίτες περιοδεύοντας το πρωί στο Ίλιον.

Όλοι περιέγραψαν με έντονο τρόπο τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μέσα στην πανδημία αφού το lock down είχε ως αποτέλεσμα όπως είπαν να ρίξει τον τζίρο τους μέχρι και 60%.

Ταυτόχρονα όπως είπαν το click away δεν κατάφερε να αντιστρέψει την εικόνα αφού λειτούργησε μόνο για εξειδικευμένες επιχειρήσεις και γενικά για τους μεγάλους στο χώρο του λιανεμπορίου.

«Οικονομικά κρατιόμαστε γιατί στηρίζει ο ένας τον άλλο. Μεταξύ μας .. Με επιστρεπτέα ενίσχυση 2 χιλιάδες και πληρώνω 2 υπαλλήλους. Το εμπόρευμα αυτό που έχω ποιος θα το πληρώσει» αναρωτήθηκε μια ιδιοκτήτρια εμπορικού καταστήματος με ρούχα για να συμπληρώσει ότι θα έπρεπε να είναι μη επιστρεπτέα η ενίσχυση. «Προ κρίσης έδινα 100 χιλιάδες σε φόρους και εισφορές ασφαλιστικές, τώρα το κράτος δεν μπορεί; Να μας χαρίσει κι εμάς κάτι».

«Επιστρεπτέα πήραμε αλλά τι κάνει ; Πήρα 4 χιλιάδες και έχω τρέχοντα έξοδα 15 χιλιάδες. Έξοδα που τα έκανα τότε που ήμασταν ανοικτοί. Δανειζόμαστε για να πληρώσουμε τα χρέη στο δημόσιο» ανέφερε άλλος ιδιοκτήτης καταστήματος επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να γίνει κάτι για όλους τους επαγγελματίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του υπογράμμισε ότι έχει θέσει από την αρχή το θέμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής. Ένα εξαιρετικό κρίσιμο θέμα προκειμένου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις γιατί σε αυτή την δύσκολη στιγμή πρέπει να μην οδηγηθούν σε κλείσιμο.

«Εδώ που φθάσαμε δύο λύσεις υπάρχουν. Η μία η προφανής, είναι η επιστρεπτέα να μην είναι επιστρεπτέα. Να μην την ζητήσουν πίσω. Σε όλα τα κράτη της ΕΕ η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα επιδοτήθηκε , διότι έκλεισε εξ ανάγκης δεν έκλεισε από δικό της σφάλμα. Και το άλλο θέμα που που κατά την άποψή μου αφορά όλες τις επιχειρήσεις συνολικά είναι να γίνει μια γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, τουλάχιστον αυτού που δημιουργήθηκε στην πανδημία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το ίδιο έκδηλη ήταν η ανησυχία σε όλους τους πολίτες με τους οποίους συνομίλησε ο Αλέξης Τσίπρας. Ανησυχία από την μια για την εξάπλωση της πανδημίας και από την άλλη για την οικονομική κατάσταση.

Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στο Ίλιον περιόδευαν ο Αλέξης Χαρίτσης,η Εφη Αχτσιόγλου και ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυη πόλη -Συμμαχία για το Ίλιον» Κώστας Κάβουρας.

ieidiseis.gr

You May Also Like

Το ποντικάκι “Ο Σκομπουρίτης”. Λαϊκό παραμύθι απ’ τον Γέρμα Καστοριάς

Το ποντικάκι “Ο Σκομπουρίτης”. Λαϊκό παραμύθι απ’ τον Γέρμα Καστοριάς

Ζ. Τζηκαλάγιας για Δ. Κοσμίδη: «Δεν ασχολούμαι με τενεκέδες ξεγάνωτους»!

Ζ. Τζηκαλάγιας για Δ. Κοσμίδη: «Δεν ασχολούμαι με τενεκέδες ξεγάνωτους»!

Με 10 θέματα στην ατζέντα της συνεδριάζει η της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καστοριάς

Με 10 θέματα στην ατζέντα της συνεδριάζει η της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής…

Παρατείνονται οι αιτήσεις επιλογής στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Καστοριάς

Παρατείνονται οι αιτήσεις επιλογής στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Καστοριάς

“Ατενίζουμε το μέλλον με ακόμη περισσότερη αισιοδοξία από ό,τι ξεκινήσαμε”Το συμβολικό μήνυμα του Γιάννη Κορεντσίδη από τον Προφήτη Ηλία

“Ατενίζουμε το μέλλον με ακόμη περισσότερη αισιοδοξία από ό,τι ξεκινήσαμε” Το συμβολικό…

Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς : Πρόσκληση συνεργασίας για το 2o Fur Shopping Festival

Η Διοίκηση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» επιθυμεί τη συνεργασία…