Δημόσιο: Έρχονται αλλαγές σε κινητικότητα, τηλεργασία, αξιολόγηση -Και προσβολή Βορίδη στους δημοσίους υπαλλήλους

Δημόσιο: Έρχονται αλλαγές σε κινητικότητα, τηλεργασία, αξιολόγηση -Και προσβολή Βορίδη στους δημοσίους υπαλλήλους

Αλλαγές στην κινητικότητα αλλά και την τηλεργασία επιβεβαιώνει σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Μάλιστα, ο κ. Βορίδης, ο οποίος φαίνεται ότι ζήλεψε την δόξα του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, είχε προσβάλει τους δημοτικούς αλλά και τους δημοσίους υπαλλήλους λέγοντας, στην ουσία, ότι δεν τους αρέσει η δουλειά, τονίζει χαρακτηριστικά:

«Είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στην κινητικότητα στο Δημόσιο, καθώς με το υπάρχον σύστημα έχει παρατηρηθεί μια «αιμορραγία» προσωπικού από υπηρεσίες που διαχειρίζονται υπέρογκο έργο σε υπηρεσίες όπου ο φόρτος εργασίας είναι μικρότερος ή που εν πάσει περιπτώσει δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες σε προσωπικό….»

Δηλαδή, με άλλα λόγια στο «κλίμα Παπαστεργίου», ο κ. Βορίδης κατηγορεί με έμμεσο πλην σαφή τρόπο τους δημοσίους υπαλλήλους ότι, μέσω (και;) της κινητικότητας επιχειρούν να «λουφάρουν». Και ότι ο ίδιος θα βάλει φρένο σε αυτό το φαινόμενο. 

Με σύμφωνη γνώμη δημάρχου

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών επιβεβαιώνει τα όσα είχε πει πρόσφατα κατά τη συνάντησή του με με το προεδρείο της ΚΕΔΕ για αλλαγές και στην κινητικότητα στους δήμους στην κατεύθυνση των τριών προϋποθέσεων που έχει θέσει η Κεντρική Ένωση Δήμων. Δηλαδή, να μπορεί να πραγματοποιείται

  • Μόνον για μετακίνηση προσωπικού από Δήμο σε Δήμο.
  • Να αποτελεί προ-απαιτούμενο η σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου, για να μπορεί να μετακινηθεί κάποιος εργαζόμενος ενός Δήμου σε άλλο Δήμο.
  • Να επιτρέπεται εφόσον συντρέχουν πολύ σοβαροί λόγοι ( υγείας ή ανάγκη συνένωσης οικογενειών) , που θα πρέπει να τεκμηριώνονται επαρκώς.

Αλλαγές στην τηλεργασία

Επιπλέον, ο νέος υΠΕΣ, σε συνέχεια των όσων είπε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός κατά τη επίσκεψή του στο υπουργείου Εσωτερικών, προαναγγέλλει αλλαγές και στην τηλεργασία, μιλώντας για ένα «ολοκληρωμένο πλαίσιο, που και θα προστατεύει τον εργαζόμενο και θα εξασφαλίζει αποτελεσματική παραγωγή έργου».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης την περασμένη Τρίτη είχε τονίσει ότι:

«Η τηλεργασία την οποία αναγκαστήκαμε για λόγους δημόσιας υγείας να επιβάλουμε στο Δημόσιο μας δίνει τη δυνατότητα να σκεφτούμε πως μπορούμε να την εντάξουμε με έναν πιο οργανωμένο τρόπο στην καθημερινότητα, την εργασιακή καθημερινότητα του Δημοσίου, όταν θα έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία».

Έμφαση σε αξιολόγηση, στοχοθεσία

Τέλος, ο κ. Βορίδης κάνει λόγο και πάλι για έμφαση σε:

-Αρμοδιότητες

-Περιγραφή θέσης

-Προσοντολόγιο

-Στοχοθεσία και

-Αξιολόγηση,

που, όπως ισχυρίζεται, «αποτελούν κεντρικές μεταρρυθμίσεις για να δημιουργηθεί ένα Δημόσιο ορθολογικά στελεχωμένο, δημοσιονομικά συμφέρον και αποτελεσματικό στις υπηρεσίες που παρέχει»

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, ο υπουργός Εσωτερικών είχε ανοίξει θέμα κινητικότητας, αξιολόγησης και στοχοθεσίας: «Πρέπει να συζητήσουμε τα θέματα της κινητικότητας, της στοχοθεσίας και αξιολόγησης. Πρέπει να τις δει ο πολίτης να λειτουργούν. Δεν είναι έννοιες μακρινές», είχε πει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΆ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΙΔΗ

aftodioikisi.gr

You May Also Like

Ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην Καστοριά. Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή 5 Μαΐου

Ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην Καστοριά. Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή 5…

Ξεκινά στο Δήμο Καστοριάς η διαδικασία αιτήσεων από τις επιχειρήσεις για απαλλαγή τελών καθαριότητας-φωτισμού και κατάληψης κοινόχρηστων χώρων

  Ξεκινά στο Δήμο Καστοριάς η διαδικασία αιτήσεων από τις επιχειρήσεις για…

Συμμετοχή με 2 αθλητές στο 34ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης κατέκτησε την 6η θέση στην κατηγορία των Παμπαίδων Α

Καστοριά: Το βίντεο από την δράση “empty chairs” του συλλόγου καφεστίασης

Καστοριά: ο βίντεο από την δράση “empty chairs” του συλλόγου καφεστίασης

Έτοιμα όλα για τον αυριανό ερχομό του Αϊ Βασίλη στο Εμπορικό κέντρο!

Έτοιμοι για αύριο , σας περιμένουμε όλους ο Αϊ Βασίλης θα έρθει…

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καστοριάς

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας  της Π.Ε. Καστοριάς

Ομιλία για το δίσκο της Φαιστού στην Καστοριά

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς σας προσκαλεί στη διάλεξη του Δρα Γκάρεθ Όουενς γλωσσολόγου &…