Προειδοποίηση από τον Νίκο Σύψα από τον κίνδυνο που ενέχουν οι εικόνες συνωστισμού στην αγορά. Δεν αποκλείει εισήγηση για κλείσιμό της.

Άμεσα μέτρα για τη μείωση της κινητικότητας ζητά ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, μετά τις εικόνες συνωστισμού που υπήρξαν το Σαββατοκύριακο στην αγορά.

Ο κ. Σύψας, μιλώντας στο MEGA, εξέφρασε την ανησυχία του σημειώνοντας πως «είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά αν συνεχιστούν αυτές οι εικόνες».

«Η επιδημία είναι ακόμα άσχημη, ενώ έχει έρθει και η μετάλλαξη η οποία μεταδίδεται ταχύτατα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά αν συνεχιστούν αυτές οι εικόνες» είπε χαρακτηριστικά.

Άφησε, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο για άμεση εισήγηση από την επιτροπή λοιμωξιολόγων για κλείσιμο της αγοράς.

Η αύξηση της κινητικότητας, όπως είπε, θα οδηγήσει σε άμεση αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας.

Lockdown στην Αθήνα
© AP PHOTO / THANASSIS STAVRAKIS

Σχολεία και μεταλλάξεις

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων από την επόμενη εβδομάδα, είπε ότι είναι λογικό να ανοίξουν από την 1η Φεβρουαρίου, ενώ έκρινε πως είναι μία κίνηση υψηλού κινδύνου γιατί τα παιδιά αυτών των ηλικιών συμπεριφέρονται σαν ενήλικες.

Τέλος, αναφέρθηκε στις μεταλλάξεις σημειώνοντας πως σχετίζονται με αυξημένη μεταδοτικότητα και ίσως αυξημένη θνησιμότητα, αλλά, προς το παρόν, δεν επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

ΠΗΓΗ:https://sputniknews.gr/