Η Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς πραγματοποίησε την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας.  

Το παρών έδωσαν η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήριος Αδαμόπουλος,  ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο Δήμαρχος Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος και εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τονίστηκε ιδιαίτερα από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Π.Ε. Καστοριάς Θωμά Νάτση, το θέμα της ανέγερσης του Αστυνομικού Μεγάρου.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Ο κ. Νάτσης, πέρα από τις ευχές που απηύθυνε στους συναδέλφους του  και στους παρευρισκομένους, σε μια φράση εσώκλειε το θέμα που κυριολεκτικά καίει την Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς, και δεν είναι άλλο από την ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου «Ελπίζω τη νέα χρονιά, να έχουμε θετικές εξελίξεις στα ζητήματα τα οποία μας απασχολούν και ιδιαίτερα στο κτιριακό».

Αμέσως μετά το λόγο πήρε η Βουλευτής Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία αρχικά ευχαρίστησε τους αστυνομικούς υπαλλήλους για το έργο το οποίο προσφέρουν, αλλά και για τους καθημερινούς αγώνες  που δίνουν προκειμένου οι πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς να νιώθουν, αλλά κυρίως να είναι ασφαλείς «Οι συμπολίτες μας αισθάνονται πως η αστυνομία είναι δίπλα τους και καταπολεμά συνεχώς την εγκληματικότητα, γεγονός που αποδεικνύεται μέσα από τις μεγάλες της επιτυχίες». 

Όσον αφορά στο θέμα του Αστυνομικού Μεγάρου, σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της περσινής εκδήλωσης είχε δώσει την υπόσχεση της ανέγερσής του, και τόνισε πως είναι χρέος της να την υλοποιήσει, παρά τις όποιες αντιξοότητες «Οι δυσκολίες οι οποίες προέκυψαν ήταν γραφειοκρατικού χαρακτήρα. Πλέον όμως τελειώνει το κεφάλαιο με τα πολεοδομικά προβλήματα του οικοπέδου και θέλω να πιστεύω ότι άμεσα θα λήξει αυτή η περιπέτεια και στο τέλος οι αστυνομικοί υπάλληλοι θα έχουν το κτίριο που τους αξίζει. Είναι μια υπόσχεση που δώσαμε και βρισκόμαστε στο στάδιο υλοποίησής της».

Ωστόσο η Βουλευτής, δεν θέλησε να ορίσει το χρόνο υλοποίησης σχολιάζοντας πως «Δεν θα ήθελα να δώσω χρονοδιαγράμματα, αλλά θεωρώ ότι θα πραγματοποιηθούν άμεσα όλες οι ενέργειες. Εφόσον λοιπόν υπάρχει και η βούληση από την πολιτική ηγεσία, πιστεύω ότι φέτος θα τα καταφέρουμε».

Ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής εξέφρασε εκ μέρος των δημοτών του, την ευγνωμοσύνη τους  προς τους αστυνομικούς υπαλλήλους για το έργο το οποίο επιτελούν «Σε μια εποχή με ιδιάζοντα  χαρακτηριστικά, όπου ο καθένας έχει μια ιδιαίτερη αντίληψη νομιμότητας και δικαίου, σας ευχαριστούμε γιατί εφαρμόζεται αντικειμενικά το δίκαιο και το νόμο».

Επιπρόσθετα, σχολίασε πως οι όποιες ενέργειες που αφορούν στο πολυσυζητημένο θέμα της ανέγερσης του αστυνομικού κτιρίου, από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής, έχουν πραγματοποιηθεί σε συνεργασία πάντα με το Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, τον Πρόεδρος της Ε.Α.Υ. αλλά και με τα αρμόδιο Υπουργεία. Ωστόσο, παρ’ όλες τις ενέργειες χρειάζονται και οι πράξεις αναλογισμού έτσι ώστε να ξεκαθαρίσουν δια παντός τα γραφειοκρατικά κωλύματα   «Εμείς ως Δήμος, έχουμε εκφράσει με συγκεκριμένες δράσεις τους στόχους μας ως προς αυτό το θέμα. Βέβαια, όλοι μας κρινόμαστε στην πράξη. Μόνο η πράξη λοιπόν, θα φέρει το αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο από τη μεριά του Δήμου, για να αποπερατωθεί αυτή η εργασία».

Ο Δήμαρχος Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος  σχολίασε πως οι συνθήκες που επικρατούν στο αστυνομικό τμήμα Νεστορίου είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με αυτό της Καστοριάς «Το δηλώνω ευθέως αυτό το γεγονός. Για να αποδώσουν καλύτερα τα αστυνομικά όργανα πρέπει να τους προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες. Για αυτό είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να βοηθήσουμε στην κατασκευή ενός ποιοτικά ανθρώπινου κτιρίου και σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής» .

 Και ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου έκανε έκκληση προς τους θεσμικούς, να συμβάλουν όλοι μαζί, «ώστε τελικά το ουσιαστικό και απόλυτο αναγκαίο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης να πάρει σάρκα και οστά». 

Τέλος ο Αστυνομικός Διευθυντής Καστοριάς Ευθύμιος Αμαραντίδης ευχαρίστησε τους φορείς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, αλλά και τους αστυνομικούς υπαλλήλους για το τεράστιο έργο που επιτέλεσαν κατά το έτος 2016 «Είναι ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία τους, καθώς μας δίνει δύναμη και κουράγιο και παράλληλα μας φανερώνουν την αγάπη και την εκτίμησή τους. Ομολογουμένως, αυτά τα οποία επιτύχαμε πέρυσι ήταν ανεπανάληπτα και πρωτόγνωρα και οφείλονται στους ίδιους τους αστυνομικούς. Για όλα αυτά που κατορθώσαμε, πιστεύω ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο. Εύχομαι το 2017 να συνεχίσουμε ακόμα καλύτερα και επιτέλους  το όνειρό μας, να γίνει πραγματικότητα και να πετύχουμε όλοι μαζί αυτό το οποίο επιθυμούμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Διακοπή υδροδότησης στην εκτός σχεδίου περιοχή Τυροκομείου, λόγω βλάβης που προκάλεσε ο ανάδοχος του έργου «Εσωτερικό υδραγωγείο πόλης Άργους Ορεστικού»

Διακοπή υδροδότησης στην εκτός σχεδίου περιοχή Τυροκομείου, λόγω βλάβης που προκάλεσε ο…

Τα παιδιά του Επιστημονικού Συνδέσμου ΝΙΚΗ στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Τα παιδιά του Επιστημονικού  Συνδέσμου ΝΙΚΗ στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

600.000 ευρώ για τη βελτίωση καταφυγίων αδέσποτων ζώων από τον ΥπΑΑΤ, Μάκη Βορίδη

600.000 ευρώ για τη βελτίωση καταφυγίων αδέσποτων ζώων από τον ΥπΑΑΤ, Μάκη…

Cult2Routes ένα “όνειρο” που γίνεται πραγματικότητα

Συνάντηση στα πλαίσια υλοποίησης του έργου Cult2Routes στο Νεστόριο Καστοριάς. Ολοκληρώθηκε η Συνάντηση-Διαβούλευση που…

Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση για το γήπεδο beach volley στο Άργος Ορεστικό

Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση για το γήπεδο beach volley στο Άργος Ορεστικό

Πού καταγράφηκαν τα χθεσινά 6 κρούσματα στην Καστοριά

Πού καταγράφηκαν τα χθεσινά 6 κρούσματα στην Καστοριά

Π.Δυτ. Μακεδονίας: Εξετάσεις Άδειας Εξάσκησης Επαγγέλματος Φαρμακοποιού

Π.Δυτ. Μακεδονίας: Εξετάσεις Άδειας Εξάσκησης Επαγγέλματος Φαρμακοποιού

Με μεγάλη επιτυχία έληξε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας στην Καστοριά

Με μεγάλη επιτυχία έληξε η Καλοκαιρινή  Εκστρατεία  Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας στην Καστοριά