Στον Εισαγγελέα έστειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τις καταγγελίες για πλαστογραφία αποτελεσμάτων αγώνων στο πινγκ πονγκ

 

Οι διεθνείς αθλήτριες, Αρχοντία Βολακάκη και Χριστίνα Φίλη, κατηγορούν τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Μανώλη Κολυμπάδη
Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για να διερευνηθεί τυχόν διενέργεια αξιόποινων πράξεων, διαβίβασε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορά – καταγγελία για πλαστογραφία αποτελεσμάτων στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ.
Οι διεθνείς αθλήτριες Αρχοντία Βολακάκη (μέλος της Ολυμπιακής ομάδας το 2004 στην Αθήνα) και Χριστίνα Φίλη (ενεργή πρωταθλήτρια) υποστηρίζουν ότι, στο 9ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων το 1996 στην Πάτρα, πλαστογραφήθηκαν τα στοιχεία των αγώνων για τις συμμετοχές τους ως μελών της Εθνικής μας ομάδας και για τη διάκριση τους στο ομαδικό (χρυσό μετάλλιο). Ενώ αγωνίστηκαν εκείνες, αναγράφηκαν ότι αγωνίστηκαν και άλλες αθλήτριες.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν,  «τα εν λόγω πλαστογραφημένα έγγραφα φέρουν τη σφραγίδα της ΕΦΟΕΠΑ (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης) και την υπογραφή του τότε Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας και σημερινού προέδρου, Μανώλη Κολυμπάδη».
Οι διεθνείς αθλήτριες θεωρούν ότι η πλαστογραφία «είχε αντικειμενικό σκοπό και αποτέλεσμα να καρπωθούν τρεις άλλες αθλήτριες (τις οποίες κατονομάζουν) παράνομα και αθέμιτα, αθλητική επιτυχία και αναγνώριση και κυρίως προνόμια δημοσίου δικαίου» (εισαγωγή άνευ εξετάσεων στο Πανεπιστήμιο –Γυμναστική Ακαδημία- όπως ίσχυε τότε και σημαντική μοριοδότηση).
Επιπλέον, εξηγούν ότι «σκοπός της πλαστογραφίας ήταν να εμφανίσει τις τρεις αθλήτριες να έχουν συμμετάσχει στο 50 συν ένα τοις εκατό του συνόλου του πρωταθλήματος, όπως απαιτεί ο νόμος και αυτό επετεύχθη με την πλαστογραφία που έγινε στον ημιτελικό και στον τελικό του Βαλκανικού πρωταθλήματος».
Αναφέρουν δε ότι στην περίπτωση του τελικού αγώνα, τα έγγραφα που απέστειλε η Ομοσπονδία του πινγκ πονγκ στην Βαλκανική Ομοσπονδία (BTTU) και εκείνα που παραχώρησε στις αθλήτριες κατόπιν αιτήματός του, δεν συμπίπτουν ως προς το περιεχόμενο.
Οι καταγγέλλουσες κάνουν λόγο για την ηθική και υλική ζημία («ενδεικτικώς οι ευνοημένες αθλήτριες είναι σήμερα διορισμένες στο Δημόσιο με τη θέση προπονητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ενώ εμείς όχι») και ζητούν «τέτοια φαινόμενα παρανομίας και αδικίας να καταπολεμηθούν για την κάθαρση του ερασιτεχνικού αθλητισμού που υπηρετήσαμε και υπηρετούμε».
photo pinkpong2
You May Also Like

Ποδόσφαιρο Γυναικών: Στην Καστοριά η Δήμητρα Ρήγα

Την απόκτηση της Δήμητρας Ρήγα ανακοίνωσε ο ΓΠΟ Καστοριάς.

Β΄ Εθνική Βορράς/ 28η αγωνιστική: Ο Ερμής Αγιάς επικράτησε της Καστοριάς με 61-58

«Ζωντανός» παρέμεινε και ο Ερμής Αγιάς, που επικράτησε της Καστοριάς με 61-58…

Ξεκινάει η νέα σεζόν για την ακαδημία του Κρόνου

Έτοιμοι για την νέα χρονιά είναι στην ακαδημία του Κρόνου  καθώς η…

Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς: Πρώτη στην Ευρώπη η Αναστασιάδου Ευαγγελία

Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς: Πρώτη στην Ευρώπη η Αναστασιάδου Ευαγγελία

Ε.Π.Σ. Καστοριάς: Προμήθεια Κάρτας Υγείας Αθλητή και Ενημέρωση

Ε.Π.Σ. Καστοριάς: Προμήθεια Κάρτας Υγείας Αθλητή και Ενημέρωση

Α2 Μπάσκετ Ανδρών: Το πρόγραμμα αγώνων της χρονιάς 2017-18

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την Α2 Ανδρών Μπάσκετ  για τη νέα σεζόν 2017-18

O Μίλτος Τεντόγλου πέτυχε το άλμα για το Παγκόσμιο

Με άλμα στα 8,25 μέτρα, ο Μίλτος Τεντόγλου προκρίθηκε στον τελικό του άλματος εις μήκος

«Άλωσε» το Αγρίνιο η Καστοριά

Επιβάλλοντας το ρυθμό του σχεδόν από την αρχή της αναμέτρησης και δείχνοντας…