Ολυμπία Τελιγιορίδου: Άνιση και άδικη η επιλογή της κυβέρνησης με τον αποκλεισμό των νέων γεωργών Καστοριάς και Γρεβενών από το ειδικό μέτρο νέων γεωργών λόγω απολιγνιτοποίησης

Ερώτηση επανακατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με την προδημοσίευση του μέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», αποκλειστικά για υποψηφίους με μόνιμη κατοικία στις Περιφερειακές Ενότητες Φλώρινας και Κοζάνης, καθώς σε αντίστοιχη ερώτηση στις 16-11-2020, ο τότε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απέφυγε να απαντήσει, αναφερόμενος γενικά στο πρόγραμμα νέων γεωργών.

                Η Κυβέρνηση αγνοεί τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και το ενδιαφέρον των νέων για ανάπτυξη αγροτικών δραστηριοτήτων στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Γρεβενών και δημιουργεί νέες εκμεταλλεύσεις δύο ταχυτήτων στις ΠΕ της Δυτικής Μακεδονίας.

Το ΥΠΑΑΤ οφείλει να δώσει σαφή απάντηση για τα κριτήρια και τον τρόπο ένταξης των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα εγκατάστασης νέων αγροτών και να αποκαταστήσει την αδικία εις βάρος των ΠΕ Καστοριάς και Γρεβενών.

                Η κ. Τελιγιορίδου δήλωσε: “Θα συνεχίσω να παρακολουθώ το θέμα και να πιέζω την κυβέρνηση μέχρι να υπάρξει δίκαιη απόφαση ώστε να συμπεριληφθούν και οι αγρότες της Καστοριάς και των Γρεβενών στο ειδικό πρόγραμμα λόγω απολιγνιτοποίησης.”