Κώστας Βαξεβάνης: Ήμουν από τους πρώτους που πήραν κολχικίνη όταν διαγνώστηκα με κορονοϊό…

Το πράσινο φως για να μπει η κολχικίνη, ένα γνωστό και φθηνό καρδιολογικό φάρμακο, στο πρωτόκολλο θεραπειών από του στόματος σε ασθενείς με covid – 19 έδωσε χθες το βράδυ η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, μετά τα αποτελέσματα μεγάλης καναδικής μελέτης στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα.

Με αφορμή την παραπάνω είδηση ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης ανάρτησε στο Facebook την προσωπική του εμπειρία με τον συγκεκριμένο καρδιολογικό φάρμακο.

«Ήμουνα από αυτούς που με προτροπή γιατρών πήρα κολχικίνη όταν διαγνώστηκα με covid. Τα αποτελέσματα της κολχικίνης ήταν γνωστά από το Μάρτιο αφού προέκυπταν από μελέτες Ελλήνων επιστημόνων, αλλά δεν προχώρησε η Επιτροπή και το Υπουργείο στη συνταγογράφησή της για covid. Τώρα που οι Καναδοί έκαναν αίτηση έγκρισης στο FDA, έτρεξαν να βάλουν τον επιστήμονα που ανακάλυψε την αποτελεσματικότητά της, στην Επιστημονική Επιτροπή της χώρας. Αν είχαν κάνει αυτό που έπρεπε, το 44% όσων πέθαναν θα είχαν σωθεί και θα είχαν ελαχιστοποιηθεί η νοσηλεία και οι διασωληνώσεις».