5 τρόποι χρήσης του μηλόξυδου για την ιγμορίτιδα

Η φλεγμονή του βλεννογόνου των ρινικών κόλπων είναι γνωστή ως ιγμορίτιδα. Αποτελεί ένα συνηθισμένο πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι αναζητούν διαρκώς μια λύση δοκιμάζοντας διάφορα φάρμακα, αλλά προφανώς οι περισσότεροι βρίσκουν λύση μόνο προσωρινά.

5 τρόποι χρήσης του μηλόξυδου για την ιγμορίτιδαΠαρακάτω θα σας δώσουμε κάποιες σπιτικές συνταγές με μηλόξυδο οι οποίες αντιμετωπίζουν τη φλεγμονή και αποτρέπουν την επανεμφάνισή της. Το μηλόξυδο έχει ισχυρές αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες κι έτσι είναι εξαιρετικά ωφέλιμο στη θεραπεία της ιγμορίτιδας. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνες Α, Ε, Β1 και Β2, οι οποίες βοηθούν στην ανακούφιση από τη λοίμωξη. Επιπλέον, καθαρίζει τις ρινικές κοιλότητες αραιώνοντας τη συσσωρευμένη βλέννα και ανακουφίζει από τη δυσκολία στην αναπνοή. Μπορείτε να το αγοράσετε από βιολογικά καταστήματα ή να το φτιαξετε μόνοι σας.

Ο απλούστερος τρόπος να το χρησιμοποιήσετε είναι να το ανακατέψετε με λίγο νερό. Ωστόσο, προκειμένου να αυξήσετε την ισχύ του, μπορείτε επίσης να προσθέσετε και κάποια άλλα ωφέλιμα συστατικά.

Διαβάστε παρακάτω τις 5 πιο αποτελεσματικές συνταγές με μηλόξυδο για τη θεραπεία της ιγμορίτιδας:

Ρόφημα από μηλόξυδο

5 τρόποι χρήσης του μηλόξυδου για την ιγμορίτιδαΑναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο σε 230 ml νερού. Μπορείτε να αυξήσετε τις ποσότητες ανακατεύοντας ¾ του φλιτζανιού μηλόξυδο σε 470 ml νερού.

Ξέπλυμα με μηλόξυδο

Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και ξεπλύνετε καλά την περιοχή. Με τον τρόπο αυτό θα καθαρίσετε αποτελεσματικά τις ρινικές διόδους, αφού αποβάλλεται η συσσωρευμένη βλέννα στις ρινικές κοιλότητες.

Αποσυμφορητικό από μηλόξυδο

Συστατικά

• ¼ του φλιτζανιού μηλόξυδο

• ¼ του φλιτζανιού χυμός λεμονιού

• 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ

• 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

• 3 κουταλιές της σούπας ακατέργαστο μέλι

Ο χυμός λεμονιού είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, η οποία θεραπεύει αποτελεσματικά τις λοιμώξεις. Το τζίντζερ διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιφλεγμονώδη συστατικά, τα οποία έχουν σημαντική επίδραση στη λοίμωξη των ρινικών κόλπων.

Το πιπέρι καγιέν περιέχει καψαϊκίνη, μια ισχυρή ένωση που καταπραΰνει τη φλεγμονή, ενώ το μέλι είναι ένα ισχυρό αντιβακτηριακό που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα βακτήρια που οδήγησαν στη φλεγμονή και θα αποτρέψει την επανεμφάνισή της.

Μέθοδος παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε τον χυμό λεμονιού και το μηλόξυδο και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Αποθηκεύστε το μείγμα σε ένα γυάλινο βάζο. Χρησιμοποιήστε 1-2 κουταλιές από το μείγμα προκειμένου να αφαιρέσετε τη βλέννα από τις ρινικές διόδους και να διευκολύνετε την αναπνοή σας.

Ρόφημα από μηλόξυδο και μέλι

μέλι και μηλόξυδο για την ιγμορίτιδαΣυστατικά

• 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο

• 230 ml ζεστό νερό

• 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Χάρη στις ισχυρές αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, το μέλι θα μειώσει τον ερεθισμό και την φλεγμονή στον λαιμό.

Μέθοδος παρασκευής

Βάλτε το μέλι και το μηλόξυδο σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πιείτε το μείγμα προκειμένου να ανακουφιστείτε από την ιγμορίτιδα αποτελεσματικά και να αποτρέψετε την επανεμφάνισή της.

Εισπνοή ατμού μηλόξυδου

Θα χρειαστείτε

• 1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο

• 1/2 φλιτζάνι νερό

• μια κατσαρόλα

• μια πετσέτα

Μέθοδος παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το νερό, ανακατέψτε το μηλόξυδο και ζεστάνετέ το για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, βάλτε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας και εισπνεύστε τον ατμό του μείγματος. Επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά και να θεραπεύσετε τη φλεγμονή. Το μηλόξυδο, λόγω των ισχυρών αντιμυκητιακών ιδιοτήτων του, θα καταστρέψει τα βακτήρια και θα αποτρέψει την επανεμφάνιση της λοίμωξης.

πηγη:https://enallaktikidrasi.com/

You May Also Like

Παράδοση τριών απινιδωτών από τον Γ. Κασαπίδη με στόχο τη στήριξη της υγείας και της πρόληψης

Για την υλοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων

Ποιες τροφές καταπολεμούν το στρες

Ποιες τροφές καταπολεμούν το στρες

Συμφωνία Συνεργασίας του ΕΟΔΥ με την «Σύμπλευση» για δημιουργία Πλωτών Ομάδων και πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ για COVID-19 στα νησιά

Συμφωνία Συνεργασίας του ΕΟΔΥ με την «Σύμπλευση» για δημιουργία Πλωτών Ομάδων και…

Αντιμετωπίστε τον τσιγαρόβηχα. Τα 6 βήματα για άμεση θεραπεία

Αντιμετωπίστε τον τσιγαρόβηχα. Τα 6 βήματα για άμεση θεραπεία

Τα παιδιά θα πρέπει να ασχολούνται με πολλά αθλήματα

Τα παιδιά θα πρέπει να ασχολούνται με πολλά αθλήματα  Γράφει ο Νικόλαος…

Τι σημαίνει για την υγεία σας αν ξυπνάτε κάθε βράδυ στον ύπνο σας την ίδια ώρα

Table of Contents Hide Τι σημαίνει για την υγεία σας αν ξυπνάτε…

Γιατί ανεβαίνει το ουρικό οξύ; Τι σημαίνουν τα μη φυσιολογικά επίπεδα;

Γιατί ανεβαίνει το ουρικό οξύ; Τι σημαίνουν τα μη φυσιολογικά επίπεδα;